24 Eylül 2013, Salı 09:34:50

OKAN ÜNİVERSİTESİ AFA'YLA UÇURACAK

Okan Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde açılan Pilotaj Bölümü’ne ilk kez 2013 Ek Yerleştirme Dönemi’nde öğrenci alacak. Bölüm, havacılık sektörünün uluslararası standartlarda eğitim almış pilot ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.
  • bu bölüme tam burslu girenler de afa ya uçuş ücreti ödüyor mu?
  • Her üniversite biyerlerle işbirliği yapıp pilotaj bölümü açıyor. Kimse ileriyi düşünmüyor. Öğrenciler mezun olunca ne olacak? her yıl yüzlerce yeni mezun pilot ve askeriyeden ayrılan pilotlar ne olacak? Bu sektör her yıl yüzlerce yeni pilotu kaldırabilecek mi? Pilotluk mesleğinin şartları bi 10 yıla aynı kalacak mı? Hiç sanmıyorum . Havacılığa gönül vermiş herkese selamlar olsun...
  • Bu kadar gerekli adamlar aynı anda afada olursa afanın hızına değil hiçbirşeyine yaklaşılmaz Oğlum bu okulda eğitim alıyor ve ben gerçekten çok gururluyum ne kadar doğru bir karar almışız tebrikler AFA
  • AFA'nın hızına akıl sır ermiyor. İnanılmaz bir hızla koşuyor. Böyle bir okulun mensubu olmaktan gurur duyuyorum.
  • AFA, Pilotaj eğitimi konusunda sektöre damgası vurdu artık. Ciddiyet, mükemmel kadro, işi bilen adamlar ve para birleşince arkadan doğal olarak marka da geliyor. Tebrikler.
  • sıralama hakkında bir bilgi var mı
  • tam burslusunun sıralaması hakkında bir bilgi var mI?
  • Fiyat konusunda bilgisi olan var mı?

Okan Üniversitesi, Atlasjet tarafından kurulan Atlantic Flight Academy (AFA) ile yaptığı işbirliği kapsamında da tüm lisans öğrencilerine yüzde 25’lik özel eğitim indirimiyle yolcu uçağı pilotu olma imkanı sağlayacak.

Türkiye, coğrafi konumu ile Doğu’yu Batı’ya bağlayan ticaret/ulaşım yollarının kesiştiği yerde olma niteliğiyle, hava ulaşımı anlamında doğal bir merkez durumunda. İstatistikler Dünyada her on beş yılda hava trafiğinin iki kat kadar artış gösterdiğini ortaya koyarken, 2031’e kadar olan süreçte de havayolu taşımacılığındaki yıllık büyüme oranının %4.7 civarında olacağı tahmin ediliyor. 2000-2011 yılları arasında; hem dünyayı, hem ülkemizi etkileyen önemli olaylara rağmen Türk sivil havacılık sektörü büyüme eğilimini sürdürdü. Son on yılda Türk şirketlerin yolcu uçağı sayısı %133 artışla 162’den 383’e yükseldi. Koltuk kapasitesi %138 artışla 66.000’e, kargo kapasitesi ise, %379 artışla 1.450.838 kg’a ulaştı. Toplam hava taşıma işletmelerinin sayısı da 148’den 221’e çıktı. Diğer yandan havalimanı sayısı da 26’dan 52’ye çıkarak İstanbul başta olmak üzere yeni havalimanı yatırımları hız kazandı. 2023 yılında Türkiye’deki havayolu şirketlerinin 750 uçaklık bir filo büyüklüğüne ulaşması hedefleniyor. 2013 yılı itibariyle mevcut uçak sayısının 400 civarında olduğu ve bunların 150-200 kadarının da 2023’e kadar filolardan çıkacağı hesaba katıldığında, 2023 yılına kadar 500-550 yeni uçağın alınmasının bekleniyor. Otoriteler, tüm bu veriler ışığında havacılık sektörünün uluslararası standartlarda eğitim almış pilotlara daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.

Pilotaj Bölümü’ne 30 öğrenci alacak

İlk öğrencilerini 2013 Ek Yerleştirme Dönemi’nde alacak olan Okan Üniversitesi Pilotaj Bölümü’nde Pilotaj uçuş eğitimleri,  Atlasjet AFA (Atlantic Flight Academy) işbirliği ile gerçekleştirilecek. Bölümün yer dersleri ise Okan Üniversitesi’nin açacağı FTO (Flight Training Organization) bünyesinde yer alan deneyimli öğretim elemanları tarafından verilecek. Pilotaj Bölümü’nün Ek Yerleştirme Dönemi’ndeki kontenjanı, 3’ü tam burslu, 27’si ücretli olmak üzere toplam 30 olarak belirlendi.

Okan öğrencilerine özel imkanlarla pilot olma fırsatı

Okan Üniversitesi ayrıca, Atlasjet AFA ile yaptığı işbirliği kapsamında tüm lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerine de pilot olma imkanı sağlıyor. Okan’lı öğrenciler, işbirliği kapsamındaki yüzde 25’lik özel eğitim indiriminden yararlanarak ATPL lisansını almaları halinde yolcu uçağı pilotu olabilecekler.

Okan Üniversitesi, Havacılık Eğitim Fuarı’nda

Okan Üniversitesi Pilotaj Bölümü, 27-28 Eylül 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İstanbul Havacılık Eğitimi Fuarı’na (IFTE 2013) AtlasJet ile birlikte katılacak. Fuarda AtlasJet AFA ile yapılan işbirliğinin tanıtılmasının yanı sıra havacılık eğitimi hakkında bilgiler verilecek.

OKAN ÜNİVERSİTESİ AFA'YLA UÇURACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

oktay142 ~ 11 yıl önce
bu bölüme tam burslu girenler de afa ya uçuş ücreti ödüyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci ~ 11 yıl önce
Her üniversite biyerlerle işbirliği yapıp pilotaj bölümü açıyor. Kimse ileriyi düşünmüyor. Öğrenciler mezun olunca ne olacak? her yıl yüzlerce yeni mezun pilot ve askeriyeden ayrılan pilotlar ne olacak? Bu sektör her yıl yüzlerce yeni pilotu kaldırabilecek mi? Pilotluk mesleğinin şartları bi 10 yıla aynı kalacak mı? Hiç sanmıyorum . Havacılığa gönül vermiş herkese selamlar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AFA ~ 11 yıl önce
Bu kadar gerekli adamlar aynı anda afada olursa afanın hızına değil hiçbirşeyine yaklaşılmaz Oğlum bu okulda eğitim alıyor ve ben gerçekten çok gururluyum ne kadar doğru bir karar almışız tebrikler AFA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam gaz ~ 11 yıl önce
AFA'nın hızına akıl sır ermiyor. İnanılmaz bir hızla koşuyor. Böyle bir okulun mensubu olmaktan gurur duyuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AFA ~ 11 yıl önce
AFA, Pilotaj eğitimi konusunda sektöre damgası vurdu artık. Ciddiyet, mükemmel kadro, işi bilen adamlar ve para birleşince arkadan doğal olarak marka da geliyor. Tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erkam ~ 11 yıl önce
sıralama hakkında bir bilgi var mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erkam ~ 11 yıl önce
tam burslusunun sıralaması hakkında bir bilgi var mI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ed ~ 11 yıl önce
Fiyat konusunda bilgisi olan var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taksit ~ 11 yıl önce
Çok uygun koşullarda taksitlendirme olacağını duydum. Bir de fiatı sektör fiatının altında olacakmış ama henüz net birşey ben de öğrenemedim sadece duyum bunlar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000