20 Nisan 2008, Pazar 16:04:26

İŞTE UÇAK İÇİN KESİLEN MİNARE

Tokat'ta uçuşları engellediği öne sürülen, havaalanı yakınlarındaki Küçük Bağlar köyü camisinin minaresinin boyu kısaltıldı.

Tokat Havaalanı yakınlarındaki Küçük Bağlar köyünü n camisinin yaklaşık 35 metre uzunluğundaki minaresinin, uçuşları engellediği gerekçesiyle kısaltılması için bir süre önce çalışma başlatıldı . Çalışma kapsamında caminin minaresinin boyu 17 metre kısaltılarak yaklaşık 18 metreye düştü.

Köy sakinlerinden Abdullah Çalışkan, zorunluluktan dolayı caminin minaresinin kısaltıldığını belirtti.

Bölgedeki boyu uzun kavak ağaçlarının da işaretlendiğini ifade eden Çalışkan, bu ağaçların kesileceğini söyledi. Çalışkan, "Ağ açların da uçakların iniş ve kalkışında engel olduğu söyleniyor. Bu ağaçların kesilmesi bizim için iyi değil, ama kazaya sebep olmamak için kesilmesi gerekiyor" dedi.
İstanbul-Tokat seferlerini yapan Atlas-Jet Havayolları CRJ 900 tipi yolcu uçağının kaptanı Batu Hanağasıoğlu, 19 Aralık 2007'de Tokat'ta düzenlediği basın toplantısında, havaalanı yakınlarındaki Küçük Ba ğlar (Endiz) köyünün camisinin minaresinin uçuşlar için risk oluşturduğunu belirtmişti. Bir süre durdurulan uçuşlar daha sonra tekrar başlatılmıştı.

İŞTE UÇAK İÇİN KESİLEN MİNARE

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000