30 Eylül 2008, Salı 08:45:22

Isparta'daki uçak faciasında 'rekor tazminat' umudu

Amerikan sigorta şirketi CNA'nın Irak'taki uçak kazasında hayatını kaybeden Türk işçilerinin ailelerine ödediği rekor tazminat, Isparta'daki aileleri umutlandırdı.
  • Duyduğunda tüm Türkiye'nin üzüldüğü acı bir olaydı Isparta uçak kazası.Biz uzaktan bakan insanlar olarak bu kadar üzülmüşken, yakınlarını kaybeden insanların acısını düşünemiyorum... Maalesef insanlarımız haklarını arayabileceklerini ya da nasıl arayabileceklerini bilmedikleri için birşey yapmadan, olayı uçak şirketlerinin veya sigorta şirketlerinin vicdanına bırakıyor. Bunun için halka yardım etmeyi amaçlayan mağdurlara destek çıkan dernekler var. Trafik Mağdurları Yardımlaşma ve dayanışma derneği de bunlardan biri... www.trafikmagdurlari.org bu derneğin web sitesi. Kendiniz, avukatınız ya da dernekler yoluyla, her ne şekilde olursa olsun hakkınızı arayın ve mağduriyetinizi giderin. Bu en doğal hakkınız. Gidenin yeri hiç bir şeyle, hiç bir şekilde dolmuyor ama en azından geride kalanlar mağdur olmasın.

Isparta'da düşen Atlasjet'e ait uçakta yakınlarını kaybettikten sonra ekonomik sıkıntıya düşen aileler, kendilerine de 200 bin-900 bin dolar arasında bir rakam ödenmesini umut ediyor. Kazazede yakınları, hukuk mücadelesini 10 aydır sürdürüyor.

Kaza raporu hazırlanamadığından savcılık dava açamazken, maddi tazminatlar konusunda henüz anlaşma sağlanamadı. Kazazedelerin avukatı Hasan Kaşıkara, bilirkişilere, ailelere ödenecek maddi tazminat bedellerini hesaplattırdıklarını söyledi. Bunu uçağın sigorta şirketi Euroka'ya sunduklarını belirten Kaşıkara, henüz cevap alamadıklarını ifade etti.

Euroka ve Atlasjet'in avukatı Fevzi Erçin de ailelere tazminat önerip önermedikleri yönündeki soruları cevapsız bırakarak, kaza raporunun açıklanmasından sonra bu konunun netlik kazanabileceğini kaydetti. Ispartalı kazazedeler ise üzücü olay sonrası ev ve arabalarını satarak borçlarını ödemeye çalışıyor.

Uçak kazasında eşini kaybeden Nisaniye Taşkent, 2 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. Taşkent, eşinin borçlarını kapatabilmek için evini satmak zorunda kalmış. Irak'ta ölen Türk işçilerin ailelerine ödenen tazminatın kendilerini umutlandırdığını ifade eden Taşkent, alacağı tazminatla çocuklarına daha iyi bakabilmeyi umut ediyor. Kazada babasını kaybeden Cihan Zengi ise sigorta şirketlerinin en az ödemeyle durumu kurtarmaya çalıştıklarını ileri sürerek, şunları söylüyor: "Sigorta şirketi 25 bin dolar gibi komik bir rakam teklif ediyor. 2003 yılında Diyarbakır'da düşen uçak kazasında ölenlerin yakınlarına ödenen 33 bin YTL'lik tazminatları örnek gösteriyorlar." 30 Kasım 2007'de Isparta'da düşen Atlasjet uçağında 57 kişi hayatını kaybetmişti.

Evlatlarını kaybeden anne-baba hayırda yarışıyor

Isparta'da düşen uçakta hayatını kaybeden makine mühendisinin anne ve babası, kendisini hayır işlerine adadı. 30 Kasım 2007'de İstanbul-Isparta seferini yapan uçakta ölen 57 kişi arasında yüksek makine mühendisi Yakup Kaan Pullu (25) da bulunuyordu. İstanbul'da yaşayan Selahattin ve Emel Pullu çifti, genç yaştaki evlatlarını kaybetmenin acısını hayır işleri yaparak hafifletmeye çalışıyor. Acılı anne-baba en son, belediye tarafından düzenlenen etkinlikte Sakarya'daki 12 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye etti. Baba Pullu, oğlunun ölümünden sonra işyerini kapatmış. Şimdi eşiyle birlikte muhtaç insanlara giyim, gıda ve eğitim yardımı yaptığını anlatan Pullu, bu sayede oğlunun acısını hafifletmeye çalıştığını söylüyor.

Zaman Gazetesi

Isparta'daki uçak faciasında 'rekor tazminat' umudu

Yorumlar

Ben ce ~ 16 yıl önce
Duyduğunda tüm Türkiye'nin üzüldüğü acı bir olaydı Isparta uçak kazası.Biz uzaktan bakan insanlar olarak bu kadar üzülmüşken, yakınlarını kaybeden insanların acısını düşünemiyorum... Maalesef insanlarımız haklarını arayabileceklerini ya da nasıl arayabileceklerini bilmedikleri için birşey yapmadan, olayı uçak şirketlerinin veya sigorta şirketlerinin vicdanına bırakıyor. Bunun için halka yardım etmeyi amaçlayan mağdurlara destek çıkan dernekler var. Trafik Mağdurları Yardımlaşma ve dayanışma derneği de bunlardan biri... www.trafikmagdurlari.org bu derneğin web sitesi. Kendiniz, avukatınız ya da dernekler yoluyla, her ne şekilde olursa olsun hakkınızı arayın ve mağduriyetinizi giderin. Bu en doğal hakkınız. Gidenin yeri hiç bir şeyle, hiç bir şekilde dolmuyor ama en azından geride kalanlar mağdur olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000