11 Aralık 2014, Perşembe 12:46:51

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİ DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Havayolu şirketlerinin yarım bırakılan ve uçuş sonrası atık olarak çöpe giden yiyecek-içecek ikramlarının israf olmaması için sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatıldı. İşte ayrıntılar...
  • Bu kampanyada bahsedilen yiyecekler yarım kalan veya acık sandviç değil. Kapalı paketlerdeki pastörize tereyağ, peynir kraker ve kapalı su cinsi yiyecekler. Dolayısıyla tarihi geçmesi ve hijyenik olmaması gibi birley sözkonusu değil . Mantıklı bşr kampanya
  • Bu kampanya paketi yiyecekler için geçerli su, tereyağı, su, paketli kraker gibi bozulmayacak yiyecekler için uygun olacaktır
  • Çöpe gitmiyor merak etmeyin,şimdi size sırasıyla bunları kimler yiyor söyleyim.1-Uçağa ilk teknik gelir ve önce teknik dalar 2-Sonra Uçak temizlik görevlileri gelir onlar dalar 3-uçağa yorgan yastık dağıtanlar var onlar dalar ve son olarak Doco gelir kalanları toplar.
  • Pegasus, poşetlemeden, siparişe göre yemek getiriyor. Bu nedenle israf bence Pegasus'da en alt düzeyde. Ancak THY ve Anadolu Jet'e ciddi israf var. Mesela, THY iç hat ikramlarında sürekli hindili/tavuklu sandviç veriliyor ve yenmediği durumda çöpe gidiyor. THY bu ikramları seçimlik yani etli ve etsiz olarak sunabilse israf miktarı bence çok azalır ve verimlilik artar. THY dış hat ikramlarında ise Miles&Smiles üzerinden doldurulan profildeki yemek seçimine geçti ki bu da israfı çok azaltacak bir uygulama. Ancak THY'nin daha çok çalışması gerek.
  • Bu işe ilk önce dhmi nin el atması geri dönüşümleri faydalı hale getirmesi gerektiği dusuncesindeyim
  • artanları teknıkte calısanlar sandıvınclerrı tost yapıp yıyor bende yedıgım oldu ama sureklı verılmıyor aslında artanları teknık personele verebılırsınız cope gıdene kadar bız yerız ne olcak bır suru ınsan var
  • Vallahi kusura bakmayın bu yiyecekleri uçakta ayrıştırmak mümkün değil, ancak doco kendi bünyesinde troleylerden ayrıştırma yapabilirse bilemem. Uçakta istemesekte mecburen çöpe attığımız şeyler oluyor bunu önleyebilmek mümkün değil bence.
  • Hava alanı çöplerini ihaleyle alan şirket sanırım bu ayrıştırmayı yapıyor. Her türlü çöpü ( şişe , naylon , poşet , kağıt , yiyecek , aliminyum kap , içecek kutuları ....) ayrı ayrı ayrıştırıp değerlendiriyor. Yanlış bilmiyorsam yiyecek artıklarını da hayvan çiftliklerine satıyor olabilirler.
  • Diyelim ki oldu böyle birşey. THY'nin Do&Co su Onur/Pegasus un LSG si verdi yiyeceklerini ilgili yerlere. Daha sonra bu yiyeceklerden Zehirlenen bir hayvan veya insan çıktı. Bu durumda ne olur biliyormusunuz ? O yardım ettiğiniz kişiler Do&Co nun yemeği beni zehirledi der, basın'a da böyle yansır. Belki de suçlu kendisidir, yemeği son tüketim tarihinden sonra yemiştir ama Başkasına söylediği kesinlikle bu olmayacaktır. Bu Yüzden hiçbir marka bu riske girmez. Sonuçta kimse bir sabah uyanıpta DO&CO olmadı veya LSG olmadı hepsi azimle kademe kademe buraya geldi, onca emek itibar bir anda yerle bir olamaz. Bu sebepten ötürü sonuç alınamayacak bir proje başlatmışsınız diyorum.
  • Ben 7 sene önce bşr uçuş görevlisi olarak hayvan barınaklarında birbirini yiyen ya da kendi ayağını yiyen köpekleri görünce böyle bir öneri getirmiştim.En başarılı barınaklardan 7 kule hayvan barınağına aratmıştım verilen cevap güvenlik açısından toplanmasının imkansız olduğuydu..benim gibi insanlara bu imkan verilse ben boş günümde toplar ulaştırırım mesela..çok yazık..

Havayolu şirketlerinin yolcularına sunduğu ikram ürünlerinin uçuş sonrası atık olarak çöpe gitmemesi için internet üzerinden bir imza kampanyası başlatıldı. Tunç Berkman tarafından başlatılan imza kampanyasıyla, yenmeyen ya da yarım bırakılan ikram ürünlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için havayollarının dikkatinin çekilmesi hedefleniyor.

THY, Pegasus, Atlasjet ve Onur Air muhatap gösterilerek başlatılan imza kampanyası internet kullanıcılarına şu şekilde duyuruldu:

“Uçuş firmalarında ikram planlaması geniş kapsamlı ve detaylı bir şekilde yürütülüyor. Uçuş süresince yolculara çeşit çeşit yemekler sunuluyor. Ancak, yolcular tarafından zaman zaman  bu ikramların tümü  yenmiyor ya da yarım bırakılıyor. Sonrasında da olduğu gibi paketi ile çöpe atılarak ziyan ediliyor. Tonlarca yiyecek ve içecek yıllardır bu şekilde ziyan oluyor. Hadi artık bu israfa birlikte bir son verelim.

Şimdi bu kampanyayı imzalayarak,  hava yolları yetkililerine sesimizi duyurabilir. Yenmeyen paketli yiyecekleri  israf etmemeleri ve ihtiyacı olan insanlara ulaştırmaları için belirli kurumlarla işbirliği yaparak havalimanlarında belli noktalarda bu yenmeyen paketli yiyeceklerin toplanması doğrultusunda çağrımıza destek olabilirsiniz.

Birlikte harekete geçerek bu israfın önüne geçebilir, tüm Türkiye’nin bu konudan haberdar olup destek olmasını sağlayabiliriz. Lütfen kampanyayı imzala, paylaş, duymayan kalmasın.”

AirportHaber’in de desteklediği kampanyaya imza atmak için TIKLAYIN

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİ DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Beg ~ 9 yıl önce
Bu kampanyada bahsedilen yiyecekler yarım kalan veya acık sandviç değil. Kapalı paketlerdeki pastörize tereyağ, peynir kraker ve kapalı su cinsi yiyecekler. Dolayısıyla tarihi geçmesi ve hijyenik olmaması gibi birley sözkonusu değil . Mantıklı bşr kampanya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yemek israfı ~ 9 yıl önce
Bu kampanya paketi yiyecekler için geçerli su, tereyağı, su, paketli kraker gibi bozulmayacak yiyecekler için uygun olacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çöpe gitmiyor merak etmeyin,şimdi size sırasıyla bunları kimler yiyor söyleyim.1-Uçağa ilk teknik gelir ve önce teknik dalar 2-Sonra Uçak temizlik görevlileri gelir onlar dalar 3-uçağa yorgan yastık dağıtanlar var onlar dalar ve son olarak Doco gelir kalanları toplar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yemek ~ 9 yıl önce
Pegasus, poşetlemeden, siparişe göre yemek getiriyor. Bu nedenle israf bence Pegasus'da en alt düzeyde. Ancak THY ve Anadolu Jet'e ciddi israf var. Mesela, THY iç hat ikramlarında sürekli hindili/tavuklu sandviç veriliyor ve yenmediği durumda çöpe gidiyor. THY bu ikramları seçimlik yani etli ve etsiz olarak sunabilse israf miktarı bence çok azalır ve verimlilik artar. THY dış hat ikramlarında ise Miles&Smiles üzerinden doldurulan profildeki yemek seçimine geçti ki bu da israfı çok azaltacak bir uygulama. Ancak THY'nin daha çok çalışması gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu işe ilk önce dhmi nin el atması geri dönüşümleri faydalı hale getirmesi gerektiği dusuncesindeyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 9 yıl önce
artanları teknıkte calısanlar sandıvınclerrı tost yapıp yıyor bende yedıgım oldu ama sureklı verılmıyor aslında artanları teknık personele verebılırsınız cope gıdene kadar bız yerız ne olcak bır suru ınsan var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco ~ 9 yıl önce
Vallahi kusura bakmayın bu yiyecekleri uçakta ayrıştırmak mümkün değil, ancak doco kendi bünyesinde troleylerden ayrıştırma yapabilirse bilemem. Uçakta istemesekte mecburen çöpe attığımız şeyler oluyor bunu önleyebilmek mümkün değil bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gazi ~ 9 yıl önce
Çöpün yanına ayrı bir yer yaparsın ve açılmamış,kullanılabilecek olanları oraya koyarsın,olur biter.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hava alanı çöplerini ihaleyle alan şirket sanırım bu ayrıştırmayı yapıyor. Her türlü çöpü ( şişe , naylon , poşet , kağıt , yiyecek , aliminyum kap , içecek kutuları ....) ayrı ayrı ayrıştırıp değerlendiriyor. Yanlış bilmiyorsam yiyecek artıklarını da hayvan çiftliklerine satıyor olabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Diyelim ki oldu böyle birşey. THY'nin Do&Co su Onur/Pegasus un LSG si verdi yiyeceklerini ilgili yerlere. Daha sonra bu yiyeceklerden Zehirlenen bir hayvan veya insan çıktı. Bu durumda ne olur biliyormusunuz ? O yardım ettiğiniz kişiler Do&Co nun yemeği beni zehirledi der, basın'a da böyle yansır. Belki de suçlu kendisidir, yemeği son tüketim tarihinden sonra yemiştir ama Başkasına söylediği kesinlikle bu olmayacaktır. Bu Yüzden hiçbir marka bu riske girmez. Sonuçta kimse bir sabah uyanıpta DO&CO olmadı veya LSG olmadı hepsi azimle kademe kademe buraya geldi, onca emek itibar bir anda yerle bir olamaz. Bu sebepten ötürü sonuç alınamayacak bir proje başlatmışsınız diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eren ~ 9 yıl önce
Ben 7 sene önce bşr uçuş görevlisi olarak hayvan barınaklarında birbirini yiyen ya da kendi ayağını yiyen köpekleri görünce böyle bir öneri getirmiştim.En başarılı barınaklardan 7 kule hayvan barınağına aratmıştım verilen cevap güvenlik açısından toplanmasının imkansız olduğuydu..benim gibi insanlara bu imkan verilse ben boş günümde toplar ulaştırırım mesela..çok yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000