26 Mayıs 2008, Pazartesi 15:02:01

HAVACILAR İSTANBUL’DA BULUŞTU

IVAO sunucusunda ve Türkiye’de bulunan sanal havacılar geçtiğimiz haftasonu İstanbul’da bir araya geldi. 24-25 Mayıs tarihlerinde buluşan sanal havacılar eğlenceli bir haftasonu geçirme imkanı buldu.
  • HAVACILIK HOBİSİNİ PAYLAŞAN DOSLARIN BİRARAYA GELMESİ ADINA HARİKA BİR GÜN.BULUŞMAYI DÜZENLİYENLERİ KUTLUYORUM

Dünya’nın en büyük çevrimiçi uçuş sunucularından biri olan IVAO’da uçuş yapan sanal havacılar IVAO-TR adı altında geçtiğimiz 24-25 Mayıs günlerinde İstanbul’da bir araya geldi.

Yaklaşık 30 sanal havacının bir araya geldiği buluşmanın ilk gününde, Yeşilköy Havacılık Müzesi’nde geçen yılın en iyi sanal havacılarına ödüller verildi.

IVAO-TR Direktörü Erim Funda’nın açılış konuşmasıyla başlayan törende, IVAO-TR Grubu’nda bulunan 2007 yılının en iyi sanal havacıları şu şekilde sıralandı:

Best Pilot of  2007
Vural Çavuşoğlu - Semih L. Kardeş
 
Best ATC of 2007
Mustafa Sezer
 
Best Painter of 2007
Naci Tolgay
 
Best Member of 2007
Erdim Elitez
Mesut Işık
 
Best Partner of 2007
Romania Division
 
Best Friend of 2007
Andrew Stanescu
 
Best VA of 2007
Onur Virtual Airlines
 
Honnor Award
Jozef Bonfil

Düzenlenen ödül töreninin ardından IVAO sunucusunda faaliyet gösteren “Türk Havayolu Şirketleri” sunumlarını gerçekleştirdi. İlk olarak geçtiğimiz yılın en iyi sanal havayolu seçilen OnurAir Virtual Airlines (OnurAir VA) Başkanı Evrim Sutel bir sunum gerçekleştirdi. OnurAir VA’nın sunumunun ardından sırasıyla Atlasjet Airlines VA, İstanbul Airlines VA bugüne kadar gösterdikleri ve önümüzdeki dönemlerde hayata geçirmeyi planladıkları faaliyetleri, katılımcılarla paylaştılar. Son olarak, Divizyon Başkanlığı yapan ve THYVA'nın da kurucusu olan Erim Funda tarafından sunum yapıldı.

Buluşmaya katılan sanal havacılara bir de AnadoluJet sürprizi yapıldı. AnadoluJet’in sanal havayolu olarak hem IVAO hem de bir diğer çevrimiçi uçuş sunucusu olan VATSIM’de uçuş yapılabilecek şekilde faaliyetlerine başlayacağı duyuruldu.

Sanal Havacılar, Yeşilköy Havacılık Müzesi’nde gerçekleşen buluşmanın ardından Küçükçekmece’de göl manzaralı bir restoranda yemek yediler. Küçükçekmece’deki yemeğin arından Büyükçekmece’ye giden Sanal Havacılar, Hezarfen Havaalanı’nda kiraladıkları uçaklarla heyecanlı dakikalar yaşadılar. Bazı havacılar uçuş keyfi yaşarken bazıları onları izlemenin keyfini yaşadı.

Keyifle geçen bir günün ardından Sanal Havacılar, günü, yedikleri akşam yemeğiyle sonlandırdılar.

Cumartesi günü geçirilen hoş vakitlerin ardından Pazar günü tekrardan bir araya gelen IVAO-TR üyeleri Sabiha Gökçen Havalimanı yakınlarında doğayla iç içe bir mekânda yapılan esprisi bol sohbetlerle renkli bir hafta sonu geçirdiler.

Eğlenceli buluşmanın görüntüleri için TIKLAYIN

Haber: Mehmet GENÇ

HAVACILAR İSTANBUL’DA BULUŞTU

Yorumlar

HAKAN AYTAÇ ~ 16 yıl önce
HAVACILIK HOBİSİNİ PAYLAŞAN DOSLARIN BİRARAYA GELMESİ ADINA HARİKA BİR GÜN.BULUŞMAYI DÜZENLİYENLERİ KUTLUYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000