20 Temmuz 2010, Salı 11:05:06

ETS'NİN DEV YATIRIMI START ALDI (VİDEO)

ETS Group'un 140 milyon dolarlık yatırımla Girne'de inşa edeceği, 2 bin yatak kapasiteli Lara Park Otel Projesi'nin temeli dün akşam düzenlenen törenle atıldı.
  • hatırladığım kadarılya dört yıl önce temeli atılmıştı. anlaşılan temel iyi atılmamış ki yeniden atılmasına ihtiyaç duyuldu.
  • ISTANBUL HAVA YOLLARI -SALAMIS BAY-OZCAN TOPLAR- KUZEY KIBRIS.SENARYO UC ASAGI , BES YUKARI AYNI ANCAK OYUNCULAR FARKLI INSALLAH SONU BENZEMEZ.MAGDUR OLAN HAVAYOLLARINDA CALISANLAR OLUYOR ...TANRI ATLASJET HAVAYOLLARININ CALISANLARINI KORUSUN .TURKIYE DE IKTIDAR DEGISINCE ARKASINDA KOCA BIR HUKUMET OLMAZKEN 140 MILYON DOLARLIK YATIRIMI TAMAMLAMAK ICIN SAYIN ERSOY LARIN MUHAKKAK BIR (B) PLANI VARDIR UMARIM.KKTC YE HAYIRLI OLSUN.
  • Arkadaşlar Murat bey çok zeki bir iş adamı, bu işe kalkışmadan önce tüm araştırmalarını bence yapmıştır... Bu konuda hiç şüphem yok... Sadece etsgurup un otel zincirlerinden yani voyage lardan farklı bir yapıda ve bağımsız olacağını hissettim ben... Tebrikler...
  • Adamlar Kıbrısı satın aldı kıbrısın tarıhınde boyle bır sey yok 1 ay ıcınde KTHY Satın al, ardından Kıbrısın en buyuk otelını yap artık bende emınım kıbırıs bırılerıne ıkram edılıyor. kıbrısda ATLASJET - KTHY- VOyage otel bundan sonra kıbrıs basbakanlık olur ınsalah
  • aynı istanbul havayolları gibi gidiyorlar oteller ,havayolları sonu benzemesin !!!
  • ammma hesapsız iş,,fena döner
  • yatırım güzel gerçekten kutlamak tebrık etmek gerekli buraya diyeceğimiz birşey yok ancak aşağıda bır yorumcu istanbul airlines gibi olmaz demiş sonu bende şunu söylemek istedim AKP hükümetini hangi yatırımcı alsa sırtı yere gelmez buna dikkat etmek gerekir...
  • çiçek cemil beyin orada işi ne?
  • bu ets atlas ın sonu inşallah istanbul airlines gibi olmaz. umarım düzgün bir fizibilite yapmıs ya da yaptırmışlardır. bir yan da kthy bir yanda otel yatırımı......

KKTC'nin en büyük turizm yatırımı niteliğindeki projenin temel atma törenine, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, T.C. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst ile çok sayıda bakan ile Türkiye'den milletvekili katıldı.

ETS Group Başkanı Murat Ersoy, KKTC’ye Türkiye tarafından verilen güçlü desteğin ekonominin önde gelen aktörleri tarafından da devam ettirilmesi gerektiğini belirterek başladığı açılış konuşmasında, “Bugün burada, iki ülkenin en üst düzey temsilcilerinin ortaya koyduğu tablo, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs arasındaki bağın ne derece güçlü olduğunu bir kez daha herkese göstermektedir. Biz de ekonomi dünyasının, özellikle de turizm sektörünün lider kuruluşu olarak, ekonomik gücümüz, atılımlarımız ve yatırımlarımızla, bu tarihsel, sosyal ve ekonomik bağı daha da güçlendirmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

ERSOY: KKTC İÇİN İŞ VE HİZMET ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Turizmin, KKTC’nin bugününe olduğu kadar geleceğine da damgasını vuracak sektör olduğuna dikkat çeken, dolayısıyla KKTC’nin kalbinin turizmle attığını vurgulayan Ersoy, “Kuzey Kıbrıs’a bugüne kadar yapılmış en büyük turizm yatırımı özelliğine sahip olacak Lara Park Otel Projesi, KKTC’ye verdiğimiz önemin göstergesidir. Bu yatırımımızla KKTC’nin hayat damarlarına kan pompalıyor, KKTC’yi daha güçlü ve dinamik hale getirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Ersoy, şunları söyledi: “Biz ETS Group olarak, entegre turizm hizmetleri sunan ve çatısı altında Atlasjet, Etstur, Didimtur, Voyage Otelleri ve Lamer Otelleri gibi çok sayıda şirket bulunduran, Türkiye’nin iç pazardaki en büyük turizm grubuyuz. 4 bine yakın çalışanımızla, 2009 yılında 500 milyon dolarlık ciro gerçekleştirdik. Havayolumuz ve turizm şirketlerimizle yıllardır KKTC’ye turist taşıyarak, KKTC’nin bir parçası haline gelmiş durumdayız. Ekonomik faaliyetlerimizle Kuzey Kıbrıs’ın refahı ve gelişmesi için yıllardır taş üstüne taş koyduk. Şimdi, KKTC’nin temellerini daha da güçlendirecek, dev bir projeye imza atıyoruz. ETS Group olarak, KKTC’nin geleceği için iş ve hizmet üretmeye, taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz. Lara Park Otel Projesi, KKTC ekonomisini büyütürken, ETS Group ile KKTC arasındaki bağı da güçlendirecektir.”

Proje tamamlandığında uluslararası bir otel zincirini de KKTC’ye taşımayı hedeflediklerini ifade eden Ersoy, KKTC’ye gelecek uluslararası nitelikle bir turizm zinciri, KKTC’ye gelecek turist sayısının artışında bir sigorta işlevi taşıyacağı gibi, yeni otel zincirlerinin ve turizm yatırımcılarının iştahını artıracaktır. Bizim anlaşma yapacağımız zinciri yenilerinin takip etmesi, yabancı ülkelerden KKTC’ye turizm yatırımlarının artması, KKTC ekonomisi ve turizmi için çok büyük rahatlık ve avantaj sağlayacak, KKTC’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına destek verecektir. KKTC’nin sadece Türkiye’den değil, yurtdışından da daha fazla turiste ve yatırımcıya ihtiyacı var” dedi.

Kendisinin aynı zamanda KKTC vatandaşı olduğunu ifade eden Ersoy, “Bir KKTC vatandaşı olarak, böylesi bir yatırıma imza atacak olmak, beni kişisel olarak da çok heyecanlandırıyor, onurlandırıyor, gururlandırıyor” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olduğum kadar KKTC’nin de bir vatandaşıyım. Bir ülkenin vatandaşı olmak, o ülkeye karşı sorumluluk taşımak, kendi geleceğini o ülkenin geleceğiyle bir bütün olarak görmek demektir. Ben böyle düşünüyor, böyle hissediyor, bunun gereğini yerine getirmeye çalışıyorum. Dolayısıyla, Lara Park Otel Projesi, kişisel olarak benim açımdan, bir turizm kompleksi olmaktan çok daha öte, çok daha özel bir anlam taşımaktadır. Bu anı benimle paylaşmış olduğunuz için hepinize müteşekkirim.”

"KKTC’nin en büyük turizm yatırımı olacak"

140 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek ve KKTC’nin en büyük turizm yatırımı olacak projenin iki aşamada tamamlanacağını söyleyen ETS Group Başkanı Ersoy, Lara Park Otel Projesinin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“KKTC’nin Anadolu’ya bakan yüzü Girne’de inşa edeceğimiz otelin, bugün temellerini atarak fiilen başlattığımız ilk aşaması Mart 2013’te tamamlanacak ve bin 500 yataklı bir tesisi hizmete açmış olacağız. Projenin bu ilk aşaması 100 milyon dolara mal olacak. Projenin yapımına kesintisiz bir şekilde devam edilmesiyle ikinci aşama Mart 2015 tarihinde tamamlanacak. İlk aşamaya ilave olarak bu aşamada inşa edilecek 500 yatak kapasitesiyle birlikte otelimizin tamamı 2 bin yatak kapasiteli, dev bir turizm kompleksi haline gelecek. Projenin ikinci aşaması için 40 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Dolayısıyla, toplam yatırım tutarımız 140 milyon dolar olacak. Proje tamamlandığında KKTC’nin en büyük turizm yatırımı olacak.”

İlk aşama tamamlandığında otelin yıllık konuk ağırlama kapasitesinin 45 bin kişi olacağını kaydeden Ersoy, bu kişilerin 25 bininin doğrudan ETS Group aracılığıyla, kalan 20 bin kişinin ise diğer tur operatörleri aracılığıyla getirilmesini hedeflediklerini söyledi.

"22 bin turist sayısını 65 binin üzerine çıkaracağız"

Bu büyük turizm kompleksinin kapasitesini maksimum ölçüde kullanmasını sağlamak amacıyla, ETS Group olarak KKTC’ye taşıdıkları turist sayısını hızla artırma yönünde planlarını yaptıklarının altını çizen Ersoy, 2009 yılı sonu itibariyle KKTC’ye yaklaşık 22 bin kişi taşıdıklarını, 2013 yılına kadar bu rakamı 65 bin ve üzerine taşımayı hedeflediklerini ifade etti.

Bu kişilerin 25 binini Lara Park Otel’de, 40 binini ise diğer otellerde konaklatmayı planladıklarını belirten Ersoy, “ETS Group’un yoğun çabalarıyla KKTC’ye gelecek turist sayısı kayda değer ölçüde artış gösterecektir” dedi.

BAKAN ÇİÇEK TEBRİK ETTİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek açılışta yaptığı konuşmada, öyle ya da böyle otuz ay içinde Kıbrıs meselesi belli bir sonuca ulaşacağını belirtti. Çiçek, "Biz çözüm olsun diye gayret ediyoruz. Ama her ne pahasına olursa olsun çözümden yana da değiliz. Tekrar geri dönüşe imkân verecek bir anlaşmayı Türkiye hiçbir zaman arzu etmedi etmeyecektir. Burada iki halk var, iki millet var, iki demokrasi var. Bunlar bizim vazgeçilmezlerimiz. Bir barış inşa edilecekse bunun üzerine edilecektir. Güneyin insafına, keyfine, vicdanına kalmış bir müzakere sürecide artık bizim tahammül edeceğimiz bir hususta değildir." açıklamasında bulundu.

ETS Group tarafından yapılan yatırımın diğer yatırımcılara da örnek olması gerektiğini ifade eden Bakan Çiçek, “Öyle kuru kuruya vatanseverlik olmuyor. Her şeyin bir bedeli var. Burada Türkiye’nin en önde gelen tur operatörlerinden ETS Group üzerine düşeni yaptı. Tebrik ediyorum. Bu yatırımlar başkalarına da örnek olmalı” dedi.

Turizm ve Çevre Bakanı Kemal Dürüst ise yaptığı açıklamada Anavatan'ın yardımlarını her aşamada görmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Başbakan İrsen Küçük de Türkiye'den gelen yatırımcıların Ada'nın kalite seviyesini ve ekonomik gelirlerini artırdığını belirterek yatırım yapan bütün şirketlere teşekkür etti.

SİYASİLER TEMEL ATMA TÖRENİNE BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Lara Park Otel Projesi için yapılan temel atma törenine, KKTC ve Türkiye tarafından yoğun katılım dikkat çekti. KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün yanı sıra KKTC hükümetinden çok sayıda bakan törende yer alırken, Türkiye'den törene, Murat Başesgioğlu, Necati Çetinkaya, Ali Er, Zeki Ergezen, Şevket Gürsoy, Zülfikar İzol, Saffet Kaya, Fehmi Hüsrev Kutlu, Cemal Togar gibi siyasiler de katıldı.

Öte yandan, ETS Group Başkanı Murat Ersoy'un Airport TV'ye verdiği çok özel röportaj bu akşam saat 20:00'da Airport TV Ana Haber Bülteni'nde olacak...

İŞTE AIRPORTHABER FARKIYLA DEV PROJENİN GÖRÜNTÜLERİ:















ETS'NİN DEV YATIRIMI START ALDI (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
hatırladığım kadarılya dört yıl önce temeli atılmıştı. anlaşılan temel iyi atılmamış ki yeniden atılmasına ihtiyaç duyuldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ISTANBUL HAVA YOLLARI -SALAMIS BAY-OZCAN TOPLAR- KUZEY KIBRIS.SENARYO UC ASAGI , BES YUKARI AYNI ANCAK OYUNCULAR FARKLI INSALLAH SONU BENZEMEZ.MAGDUR OLAN HAVAYOLLARINDA CALISANLAR OLUYOR ...TANRI ATLASJET HAVAYOLLARININ CALISANLARINI KORUSUN .TURKIYE DE IKTIDAR DEGISINCE ARKASINDA KOCA BIR HUKUMET OLMAZKEN 140 MILYON DOLARLIK YATIRIMI TAMAMLAMAK ICIN SAYIN ERSOY LARIN MUHAKKAK BIR (B) PLANI VARDIR UMARIM.KKTC YE HAYIRLI OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar Murat bey çok zeki bir iş adamı, bu işe kalkışmadan önce tüm araştırmalarını bence yapmıştır... Bu konuda hiç şüphem yok... Sadece etsgurup un otel zincirlerinden yani voyage lardan farklı bir yapıda ve bağımsız olacağını hissettim ben... Tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adamlar Kıbrısı satın aldı kıbrısın tarıhınde boyle bır sey yok 1 ay ıcınde KTHY Satın al, ardından Kıbrısın en buyuk otelını yap artık bende emınım kıbırıs bırılerıne ıkram edılıyor. kıbrısda ATLASJET - KTHY- VOyage otel bundan sonra kıbrıs basbakanlık olur ınsalah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aynı istanbul havayolları gibi gidiyorlar oteller ,havayolları sonu benzemesin !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ammma hesapsız iş,,fena döner

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yatırım güzel gerçekten kutlamak tebrık etmek gerekli buraya diyeceğimiz birşey yok ancak aşağıda bır yorumcu istanbul airlines gibi olmaz demiş sonu bende şunu söylemek istedim AKP hükümetini hangi yatırımcı alsa sırtı yere gelmez buna dikkat etmek gerekir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çiçek cemil beyin orada işi ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ets atlas ın sonu inşallah istanbul airlines gibi olmaz. umarım düzgün bir fizibilite yapmıs ya da yaptırmışlardır. bir yan da kthy bir yanda otel yatırımı......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000