17 Eylül 2010, Cuma 08:37:16

Ercan Havalimanı yolcu sayısını artırdı

KKTC'ye hava yoluyla 2009'un ilk 7 ayında 524 bin olan gelen yolcu sayısı 81 bin artış göstererek 2010'un ilk 7 ayında 605 bine çıktı.
  • yalnız şunu belirtmek istiyorum gelen giden biride olaraktan tabi bu oranlarda Anadolujet i dahil etmemişler ise Türk Hava Yollarının oranının düşük olmasının nedeni gittiği geldiği uçaklarla değil sadece bir tek istanbul atatürk havalimanından sefer düzenliyor olmasıdır Pegasus ya da Atlasjet olsun bunlar Türkiyenin birçok noktasından seferleri var bunu göz önünde bulunduruyor musunuz haber sadece tek bir yerden ercana gelen giden doluluk oranlarından bahsetmiyor
  • doluluk orani bakimindan bakilacak olursa.. pegasusun dolulugu daha fazla... cunku pegasus ercana 737-500 400 ve 800 lerle yapiyor sefer. yuzde %30-35 kadar 737-500 kullanılıyor.ona gore degerlendirme yapilacak olursa atlasinda 757 ve 321 leri kullandiği gozonune alinirsa pegasusun doluluk orani bakimindan daha iyi oldugu goruluyor. thy ise çok aşağilarda..
  • Tıbbı (Kimyasal) Atık torbasında esya ve giysi bir havaalindan ucaga nasil yuklenir ve diger havalimanina kadar nasil getirilir ? Bakin tobanın üzerin Dikkat Tıbbi Atık (Radyasyon Isarati) yaziyor. Bu hatay'daki havalimanindan anadolujet ucagina yukleniyor ercanda yolcularin elinde geliyor. Dayanamadım sordum nevar içlerinde diye.. Kırılacak diye korktuk elimizde getirdik dedi kadın... Kendimi biran havaalanında değil de bir göçmen yerleştirme merkezinde sandım.. Belliki ne var ne yok getirmişler ve getirdikleri torbada en ilginciden hem havayolu suçlu hem hükümet bu insanlarin böyle CAHİL olmasi hükümetin suçudur..
  • Demekki atlasjet uçak başına 16 kişi daha fazla yolcu taşımış. Eğer uçakların kapasitesi yaklaşık aynı ise % 10 fazla gözüküyor. Tebrikler Atlasjet...
  • bu oranlar sefer sıklığı ve sefer yaptığı noktaların toplamına göre verilmiş osa gerek ki türk hava yollarında Anadolujet i kattılar mı bilmiyorum ,sadece istanbul atatürk havalimanından sefer gerçekleştirdiği için diğer gidn gelen havayollarına göre daha az yolcu taşıyor görünüyor pegasusa bakınca en çok noktadan pegasusun seferi var ve her an ek seferler koyabiliyor buda rakamlara böyle yansıyor

Aynı dönemde giden yolcu sayısında ise yüzde 28 artış yaşandı. Giden yolcu sayısı 2009'un ilk 7 ayında 488 iken bu rakam 2010'un ilk 7 ayında 624 bin olarak gerçekleşti.

Temmuz ayında ülkeye hava yoluyla gelen yolcu sayısı bir önceki aya göre yüzde 13 artarak 106 bin olarak tespit edildi. Temmuz'da adaya hava yoluyla gelen yolcu sayısı Temmuz 2009'a göre yüzde 5 artış gösterdi.

Uçuş sayısının azaldığı 2010 Haziran ay'ına göre, Temmuz 2009'da Ercan'a inen uçak sayısı 862 iken, Temmuz 2010'da bu sayı 782'ye indi. Yani yüzde 9 bir azalma yaşandı. Gelen uçak sayısı Haziran 2010'a göre kıyaslandığında ise Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın uçuş yapmadığı Temmuz ayında 20 sefer daha az iniş gerçekleştirilmiş oldu.

EN ÇOK YOLCUYU PEGASUS TAŞIDI

KTHY'nin seferlerini durdurmasından sonra Temmuz ayında diğer hava yolları Ercan'a 1400 iniş-kalkış gerçekleştirdi. Pegasus Havayolları 597 iniş-kalkışla 89 bin 778 yolcu taşırken, 68 bin 894 yolcu da Atlasjet'i tercih etti. Atlasjet, 413 iniş-kalkış yaptı. Türk Hava Yolları ise 390 sefer gerçekleştirdi ve 52 bin 882 yolcu taşıdı.

Bu arada Temmuz ayında deniz limanlarından ise 15 bin yolcu gelirken 18 bin yolcu da ayrıldı.

 

Ercan Havalimanı yolcu sayısını artırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
yalnız şunu belirtmek istiyorum gelen giden biride olaraktan tabi bu oranlarda Anadolujet i dahil etmemişler ise Türk Hava Yollarının oranının düşük olmasının nedeni gittiği geldiği uçaklarla değil sadece bir tek istanbul atatürk havalimanından sefer düzenliyor olmasıdır Pegasus ya da Atlasjet olsun bunlar Türkiyenin birçok noktasından seferleri var bunu göz önünde bulunduruyor musunuz haber sadece tek bir yerden ercana gelen giden doluluk oranlarından bahsetmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
doluluk orani bakimindan bakilacak olursa.. pegasusun dolulugu daha fazla... cunku pegasus ercana 737-500 400 ve 800 lerle yapiyor sefer. yuzde %30-35 kadar 737-500 kullanılıyor.ona gore degerlendirme yapilacak olursa atlasinda 757 ve 321 leri kullandiği gozonune alinirsa pegasusun doluluk orani bakimindan daha iyi oldugu goruluyor. thy ise çok aşağilarda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tıbbı (Kimyasal) Atık torbasında esya ve giysi bir havaalindan ucaga nasil yuklenir ve diger havalimanina kadar nasil getirilir ? Bakin tobanın üzerin Dikkat Tıbbi Atık (Radyasyon Isarati) yaziyor. Bu hatay'daki havalimanindan anadolujet ucagina yukleniyor ercanda yolcularin elinde geliyor. Dayanamadım sordum nevar içlerinde diye.. Kırılacak diye korktuk elimizde getirdik dedi kadın... Kendimi biran havaalanında değil de bir göçmen yerleştirme merkezinde sandım.. Belliki ne var ne yok getirmişler ve getirdikleri torbada en ilginciden hem havayolu suçlu hem hükümet bu insanlarin böyle CAHİL olmasi hükümetin suçudur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Demekki atlasjet uçak başına 16 kişi daha fazla yolcu taşımış. Eğer uçakların kapasitesi yaklaşık aynı ise % 10 fazla gözüküyor. Tebrikler Atlasjet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu oranlar sefer sıklığı ve sefer yaptığı noktaların toplamına göre verilmiş osa gerek ki türk hava yollarında Anadolujet i kattılar mı bilmiyorum ,sadece istanbul atatürk havalimanından sefer gerçekleştirdiği için diğer gidn gelen havayollarına göre daha az yolcu taşıyor görünüyor pegasusa bakınca en çok noktadan pegasusun seferi var ve her an ek seferler koyabiliyor buda rakamlara böyle yansıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000