31 Mart 2012, Cumartesi 12:52:34

ATLASJET UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

Atlasjet'e ait KK 22 sefer sayılı İstanbul-İzmir uçağı kalkıştan hemen sonra gösterge arızası sebebiyle Atatürk Havalimanı'na geri döndü.
  • boeing megane mış ta mercedes clk mış hangi kafayı yaşıyorsunuz siz yaa bunu yazıyor adam havacılık sitesinde o zaman tupolevler antonovlar damperli kamyon mantalitene ben senin...boeingin de artısı var airbusun da ama ne biri clk ne biri megane
  • Kim hangisi işine geliyorsa onu tercih eder. Siz burada yok biri otobüs diğeri boing dediğiniz için bu tayyareler iyi ya da kötü mü oluyor? Ne çok şey biliyorsunuz, neden bir uçak da siz yapmıyorsunuz? Uzmansınız madem.
  • Ditching yapıp içindeki yolcu ve personelini hiç kimsenin burnu kanamadan gelen teknelerle tahliye eden bir Boing var mı? Kaptan da Atlasjet kaptanı, TK emeklisi değil. Yolcu gecikmesin ve endişelenmesin diye yedek uçak hazırlandığından (böyle bir lüksü var) yedek uçak kaldırmış; diğer uçak arıza giderildikten sonra başka sefere verilmiş. Fanatizm ve dar görüşlülük kazalara neden olabilir. Önce emniyet. Kaptanı kutlarım.
  • Daha şurda 2 yıl oldu MAsterdam da nasıl çuvalladı çok sevdiğin ve övdüğün boeing. Daha yüzlerce çuvallamasını ve kaza kırımını yazayım mı Boeing inin. Ya ne sayko adamlarsınız siz arkadaş ya. Nerde sayko varsa boeing e mi seçilir bu dünyada? Neymiş efendim uçak gösterge arızasından geri dönmüş. eleman fırsattan istifade giydirmiş Airbus a. Sana birşey diyeyim mi: Boeing Megane ise Airbus Mercedes C 200 dür. Bunu unutma. Can atıyorsun ama gelemiyorsun di mi filoya... Kamyoncu seni.....
  • başka sitelerde motor arızası vardı başka uçak verildi yazıyor
  • istanbulda 1-1.30 saat sonra havalanıyosun pushback ayrıldıktan sonra yaw
  • indiğinde "teknik kontrol" istemiştir ayrıca
  • ariza her zaman olur , buyutmeye gerek yok. base donmek herzaman birinci kuraldir. kaptanda dogru olani yapmistir.20dakika istanbul icin cok buyuk bir zaman degildir. emniyetli ucuslar.
  • Bence Fransizlar hala ucak üreten firmalar arasinda lider olmaya calisiyorlar ama bir türlü bunu basaramiyorlar özelikle Boeing karsinida bunun daha önceki tarihlerde Concorde ailesinde gördük kazalarla bogusup bircok insanin ölümüne sebebiyet verdiler Airbus larin herseyi elektronik parcasi pahali bunun yaninda arizalarida cok fazla örnekte görüldügü gibi biraz daha gayret en iyisini yapmak icin Herkese Emniyetli ucuslar :)
  • Tabii haber arızanın detayını açıklamıyor. Haberde dedigi gibi sadece bir gösterge arızası değildir tahminimce. Uçaklarda her göstergenin bir backup ı vardır, birçok gösterge arızası ile uçak destination a devam edebilir. İstanbul a kaptan kararı ile döndüğüne göre eminimki bunu gerektirecek şartlar oluşmuştur. Çünkü o uçağın kaptanı buraya yorum yazan bütün arkadaşlarımızdan daha bilgilidir uçağı konusunda. Biraz airporthaber yanıltıyor halkı, çünkü gerçekten airporthaber de yazan arkadaşların çoğu havacılık konusunda yeterli bilgiye sahip değiller.
Atlasjet havayolu şirketine ait İstanbul-İzmir seferini yapan Airbus 321 tipi uçak bu sabah saat 09.20'de Atatürk Havalimanı'ndan kalktı. 180 yolcusu bulunan uçakta kalkıştan 20 dakika sonra gösterge arızası yaşandı. Uçuş emniyetini düşünerek uçağın kaptan pilotu şirket prosedürleri gereği tedbir amaçlı olarak uçağı Atatürk Havalimanı'na geri döndürme kararı aldı.

Uçak sorunsuz şekilde inişini gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde arızanın önemli olmadığı belirlenirken uçak yaklaşık 30 dakika sonra seferine devam etti.
ATLASJET UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 12 yıl önce
boeing megane mış ta mercedes clk mış hangi kafayı yaşıyorsunuz siz yaa bunu yazıyor adam havacılık sitesinde o zaman tupolevler antonovlar damperli kamyon mantalitene ben senin...boeingin de artısı var airbusun da ama ne biri clk ne biri megane

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kim hangisi işine geliyorsa onu tercih eder. Siz burada yok biri otobüs diğeri boing dediğiniz için bu tayyareler iyi ya da kötü mü oluyor? Ne çok şey biliyorsunuz, neden bir uçak da siz yapmıyorsunuz? Uzmansınız madem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ditching yapıp içindeki yolcu ve personelini hiç kimsenin burnu kanamadan gelen teknelerle tahliye eden bir Boing var mı? Kaptan da Atlasjet kaptanı, TK emeklisi değil. Yolcu gecikmesin ve endişelenmesin diye yedek uçak hazırlandığından (böyle bir lüksü var) yedek uçak kaldırmış; diğer uçak arıza giderildikten sonra başka sefere verilmiş. Fanatizm ve dar görüşlülük kazalara neden olabilir. Önce emniyet. Kaptanı kutlarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Daha şurda 2 yıl oldu MAsterdam da nasıl çuvalladı çok sevdiğin ve övdüğün boeing. Daha yüzlerce çuvallamasını ve kaza kırımını yazayım mı Boeing inin. Ya ne sayko adamlarsınız siz arkadaş ya. Nerde sayko varsa boeing e mi seçilir bu dünyada? Neymiş efendim uçak gösterge arızasından geri dönmüş. eleman fırsattan istifade giydirmiş Airbus a. Sana birşey diyeyim mi: Boeing Megane ise Airbus Mercedes C 200 dür. Bunu unutma. Can atıyorsun ama gelemiyorsun di mi filoya... Kamyoncu seni.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
başka sitelerde motor arızası vardı başka uçak verildi yazıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
istanbulda 1-1.30 saat sonra havalanıyosun pushback ayrıldıktan sonra yaw

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
indiğinde "teknik kontrol" istemiştir ayrıca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ariza her zaman olur , buyutmeye gerek yok. base donmek herzaman birinci kuraldir. kaptanda dogru olani yapmistir.20dakika istanbul icin cok buyuk bir zaman degildir. emniyetli ucuslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence Fransizlar hala ucak üreten firmalar arasinda lider olmaya calisiyorlar ama bir türlü bunu basaramiyorlar özelikle Boeing karsinida bunun daha önceki tarihlerde Concorde ailesinde gördük kazalarla bogusup bircok insanin ölümüne sebebiyet verdiler Airbus larin herseyi elektronik parcasi pahali bunun yaninda arizalarida cok fazla örnekte görüldügü gibi biraz daha gayret en iyisini yapmak icin Herkese Emniyetli ucuslar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tabii haber arızanın detayını açıklamıyor. Haberde dedigi gibi sadece bir gösterge arızası değildir tahminimce. Uçaklarda her göstergenin bir backup ı vardır, birçok gösterge arızası ile uçak destination a devam edebilir. İstanbul a kaptan kararı ile döndüğüne göre eminimki bunu gerektirecek şartlar oluşmuştur. Çünkü o uçağın kaptanı buraya yorum yazan bütün arkadaşlarımızdan daha bilgilidir uçağı konusunda. Biraz airporthaber yanıltıyor halkı, çünkü gerçekten airporthaber de yazan arkadaşların çoğu havacılık konusunda yeterli bilgiye sahip değiller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000