15 Ekim 2012, Pazartesi 09:05:41

ATLASJET ERCAN-TAHRAN UÇTU

Atlasjet’e ait uçak Ercan’dan “direkt” uçuşla Tahran’a gitti. Buradan İranlı turistleri alan aynı uçak yine “aktarma” yapmadan KKTC Ercan Havalimanı’na indi.
  • atlas jetin web sitesinde bilet rezervasyon bölümünde aktarmalı olarak gözüküyor, bu uçuşlar için bilet nerden temin edilebilir ?
  • kime sorcam nereye ucacagimi, hedef azaerbaycan v.s. baska yerlere de bu ucuslari baslatmak olmali. Tayvan'i da kimse tanimiyo ama heriflerin hub olan hava alani var.
  • Atlajet ise uçar. Darısı "milli" (!) havayolunun başına.
  • Konu fotografida flight simulatorden alinmis:). Basarilar ATLASJET.
  • Rumlar duymadan ne demektir hocam :) Caktirmadan 1-2 ucus daha yapistiracaz yani.hadi hayirlisi.
  • bu tip ucuslar ciddi diplomatik kriz yaratabilir... bir taraftan iran ile geriliyoruz bir taraftan onlarin on ayak olmasiyla ucus ambargosunu delmek istiyoruz.. merak ettigim bunlarin karsiliginda ne tur taviz veya odunler verildigidir. s.alan in KK ya gecmesiyle hukumet destegini yakalayan atlas biraz fazla cesur adimlar atiyor. bu ambargonun esas kirilmasi yabanci bir kuyrukla yapilan ucusta tescillenebilir. ancak tum bunlari goze almaya deger mi? herseye meydan okuyoruz ... sirada ab krizi var ... sb
  • Tebrıkler ve tesekkürler ATLASJET....

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile KKTC yönetiminin girişimleri sonucunda KKTC Ercan Havalimanı’na ikinci kez “direkt” uçuş yapılmış oldu.

2006 yılında KKTC’ye Bakü’den direkt uçuş olmuş ama Rumların engellemesi nedeniyle devamı gelmemişti. KKTC Ercan Havalimanı, “tanınmadığı” için hiç bir ülkeden, ülkeye direk uçuş yapılamıyor.

Örneğin, Almanya’dan kalkan bir uçak KKTC’ye gidecekse, önce Türkiye’de bir havaalanına iniş yapması gerekiyor. İnişten sonra “aktarmalı” olarak KKTC’ye gidebiliyor. Tahran uçuşu bir anlamda “uçuş ambargosunun” kırılması anlamına geliyor. KKTC’li yetkililer ise, “Bu uçuşları Rumların engellemesinden endişe ediyoruz. Rumlar duymadan bir iki uçuş daha yapma peşindeyiz” dedi. (Milliyet)

ATLASJET ERCAN-TAHRAN UÇTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
atlas jetin web sitesinde bilet rezervasyon bölümünde aktarmalı olarak gözüküyor, bu uçuşlar için bilet nerden temin edilebilir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NCTR ~ 12 yıl önce
kime sorcam nereye ucacagimi, hedef azaerbaycan v.s. baska yerlere de bu ucuslari baslatmak olmali. Tayvan'i da kimse tanimiyo ama heriflerin hub olan hava alani var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartal budur ~ 12 yıl önce
Atlajet ise uçar. Darısı "milli" (!) havayolunun başına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Konu fotografida flight simulatorden alinmis:). Basarilar ATLASJET.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumlar duymadan :) ~ 12 yıl önce
Rumlar duymadan ne demektir hocam :) Caktirmadan 1-2 ucus daha yapistiracaz yani.hadi hayirlisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cesaret ~ 12 yıl önce
bu tip ucuslar ciddi diplomatik kriz yaratabilir... bir taraftan iran ile geriliyoruz bir taraftan onlarin on ayak olmasiyla ucus ambargosunu delmek istiyoruz.. merak ettigim bunlarin karsiliginda ne tur taviz veya odunler verildigidir. s.alan in KK ya gecmesiyle hukumet destegini yakalayan atlas biraz fazla cesur adimlar atiyor. bu ambargonun esas kirilmasi yabanci bir kuyrukla yapilan ucusta tescillenebilir. ancak tum bunlari goze almaya deger mi? herseye meydan okuyoruz ... sirada ab krizi var ... sb

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKTC ~ 12 yıl önce
Tebrıkler ve tesekkürler ATLASJET....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000