09 Temmuz 2015, Perşembe 08:50:19

'Atlasglobal dikkat çekiyor'

Yurtdışı atağına geçen ve bir haftada 4 yeni noktaya sefer başlatan Atlasglobal, yabancı fonların ilgi odağı oldu. Şirketin patronu Murat Ersoy, "Belirli bir büyüklüğe ulaştık, dikkat çekiyoruz" dedi
  • Ataturk-Esenboga hattinda THY'ye kafa tutacak tek sirket. Ama engelliyorlar. THY tekeline son.
  • Onur Air sayesinde THY fiyatlari dizginledi, Arkasindan Atlas Jet ve Pegasus geldi, 10 yil once universite son sinifta Onur Air sayesinde Anadolu dan Istanbula otobus fiyatina uctuk, demek istedigim, rekabet sayesinde de THY bu noktalara geldi, kostek degil destek olalim
  • Yolunuz açık olsun. Mert ve Yiğit insan.
  • THY'den laf atan arkadas. Atlas buyursun saw'dan ucsun kim engel oluyor. Yillirca SHGM en iyi hatlari Atlas'a verirken iyiydi dimi. Erbil'e yillarca tekel uctu bu sirket. THY bile giremedi o hatta yillarca. Atip tutmayin once ogrenin
  • Sene 2020 filodaki uçak sayısı 75. çalışan sayısı hala 2015 deki ile aynı.
  • 737-800'da livery çok güzel durur. Ayrıca geniş gövde yakışır atlasımıza
  • Sabiha Gökçen den olan yurt içinde uçuşları nı artırması lazım. Ayrıca internet sitesinde gözden geçirmesine yarar görüyorum. Çok yanıltıcı yerler var.
  • 787 alsinlar bol bol
  • 787 alsinlar bol bol
  • egitimdeki tüm fo lara tam maaşa geçirdi. Yeni ekibide geçirecek yakında. Demekki hem pilota ihtiyacı var hemde pilotları uzun süre elinde tutmak istiyor.

Yurtdışı atağına geçen ve bir haftada 4 yeni noktaya sefer başlatan Atlasglobal, yabancı fonların ilgi odağı oldu. Şirketin patronu Murat Ersoy, "Belirli bir büyüklüğe ulaştık, dikkat çekiyoruz" dedi

Globalleşmek için kurumsal yüzünü yenileyen Atlasglobal, 2015'te yurtdışı atağına geçti. Amsterdam, Düsseldorf, Köln ve Bişkek'e tarifeli uçuşlara başlayan şirket, 10 Temmuz'dan itibaren Paris'e uçacak. Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Balkanlar, Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu gibi noktalara seferler başlatmayı planlayan Atlasglobal, bu hızlı atılımla yabancı fonların da ilgi odağı haline geldi. Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, "Atlasglobal olarak belirli bir büyüklüğe ulaştık ve yabancı kurumların dikkatini çekmeye başladık" dedi.

Atlasglobal 2015'e yeni yüzüyle merhaba dedi. Bu yıl için hedefleriniz neler?

Sene başından bu yana uçuş ağımıza dış hatlarda birçok yeni noktayı ekledik. Yaklaşık 10 yıldır yaptığımız charter uçuşlarla yolcular tarafından tanınan ve güvenilen bir marka olarak ön plana çıktığımız Kazakistan pazarında tarifeli seferlere başladık. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Avrupa'da Amsterdam, Düsseldorf ve Köln Asya'da ise Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e tarifeli uçuşlara başlayarak bir hafta içinde dış hatlarda 4 yeni noktaya birden sefer başlattık. Bundan sonraki yeni destinasyonumuz, 10 Temmuz'da İstanbul'dan uçmaya başlayacağımız Paris olacak.

Uçak filonuzda ne kadarlık bir büyüme planlıyorsunuz?

Şu anda 22 uçaktan oluşan global filomuzu 2015 yaz sonu itibarıyla 25'e çıkaracağız. 2018 sonuna kadar 3 katı büyümeyi hedefliyoruz. Bir uçak yıllık ortalama minimum 3 bin saat uçuş yapar. 2020'de filomuzdaki uçak sayısını 75'e ulaştırmayı ve yıllık 240 bin saat uçuş yapan bir havayolu şirketi olmayı hedefliyoruz.

GÖRÜŞME GÜNDEMİMİZDE YOK

İsviçreli bir fonun size talip olduğuna dair basında haberler çıktı. Böyle bir gelişme var mı?

Atlasglobal olarak belirli bir büyüklüğe ulaştık ve yabancı kurumların dikkatini çekmeye başladık. Bu tekliflerin gelmesi çok normal ama gündemimizde böyle bir görüşme yok.

KUZEY AFRİKA'DA BÜYÜYECEK

Irak ve Ukrayna'daki gibi farklı havayolu şirketleriyle ortaklık planınız var mı?

Öncelikle yakın coğrafyalarda, ardından orta menzilli lokasyonlarda bu tip işbirliklerine imza atmak istiyoruz. Havacılık sektöründe edindiğimiz tecrübeyi BDT, Balkanlar, Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu gibi noktalara taşımayı planlıyoruz.

ÖZEL SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇILMALI

2023 turizm hedefleri doğrultusunda kendinize nasıl bir rol biçiyorsunuz?

Bugüne kadar Türkiye'de özel havayolu sektörüne hem teknolojiye yaptığımız yatırımlar hem de yolcularımıza sunduğumuz hizmetlerle pek çok yenilik getirdik. Artık sadece Türkiye değil dünyanın farklı bölgeleri planlarımız kapsamında. Ancak Türkiye'deki global havayolu taşımacılığı pazarında özel sektörün önünün açılarak pazardan daha fazla pay almasının sağlanması gerekiyor. Bu yöndeki bir gelişme Türkiye ekonomisini de çok daha hızlı büyütecektir. 

Betül Alakent / Sabah

'Atlasglobal dikkat çekiyor'

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

IST-ESB ~ 9 yıl önce
Ataturk-Esenboga hattinda THY'ye kafa tutacak tek sirket. Ama engelliyorlar. THY tekeline son.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rekabet iyidir ~ 9 yıl önce
Onur Air sayesinde THY fiyatlari dizginledi, Arkasindan Atlas Jet ve Pegasus geldi, 10 yil once universite son sinifta Onur Air sayesinde Anadolu dan Istanbula otobus fiyatina uctuk, demek istedigim, rekabet sayesinde de THY bu noktalara geldi, kostek degil destek olalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
Yolunuz açık olsun. Mert ve Yiğit insan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm'ye ~ 9 yıl önce
THY'den laf atan arkadas. Atlas buyursun saw'dan ucsun kim engel oluyor. Yillirca SHGM en iyi hatlari Atlas'a verirken iyiydi dimi. Erbil'e yillarca tekel uctu bu sirket. THY bile giremedi o hatta yillarca. Atip tutmayin once ogrenin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen de ~ 9 yıl önce
Sen de bi öğren bakalım edremit'e, gazipaşa'ya, ankara'ya niye ucamamis atlas
sena 2020 ~ 9 yıl önce
Sene 2020 filodaki uçak sayısı 75. çalışan sayısı hala 2015 deki ile aynı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 9 yıl önce
737-800'da livery çok güzel durur. Ayrıca geniş gövde yakışır atlasımıza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAİLE ALINAN ~ 9 yıl önce
Sabiha Gökçen den olan yurt içinde uçuşları nı artırması lazım. Ayrıca internet sitesinde gözden geçirmesine yarar görüyorum. Çok yanıltıcı yerler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus hater ~ 9 yıl önce
787 alsinlar bol bol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus hater ~ 9 yıl önce
787 alsinlar bol bol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mümkün ~ 9 yıl önce
egitimdeki tüm fo lara tam maaşa geçirdi. Yeni ekibide geçirecek yakında. Demekki hem pilota ihtiyacı var hemde pilotları uzun süre elinde tutmak istiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
Ne zaman Pilot alacak..??

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000