24 Şubat 2016, Çarşamba 10:45:22

Sabiha Gökçen’de skandal!

Anadolujet’in İstanbul’dan Trabzon’a gidecek uçağında kaçak yolcu krizi yaşandı. Uçağa kaçak binen bir genç yüzünden tüm yolcular ikinci kez kontrolden geçirildi.
  • Ya işte bu kadar ya, güvenlik zafiyeti yoktur, herşey mükembeldir, zaten dünya lideriyiz, sabiha'ya havan topu düşmedi, futbol topuydu o, bu haber de yalandır. Biniş kartı olmayan kaptan pilotmuş. Arkadaş uyanın artık görün artık gerçekleri, bitmişiz kaç turdur okeye dönüyoruz. Tüm dünya hayretler içinde seyrediyor !!!
  • Akli basinda ulkelerde havalimanlarindaki tum guvenlikten polisler sorumludur. Ozel olarak yetistirilirler, hemen her konuda bilgilidirler ya ulkemizde? Adam birakin yabanci dil bilmeyi turkceyi siveyle konusuyor ! Istihdam yaratilsin diye ozel guvenlik diye bir sektor olusturmak guzel de altyapisiz olmuyor! Sokaktan gecen adami alip ozel guvenlikci vs yapamazsiniz! Bir gun ana giris X ray'deki gorevli bir ressamin tasidigi boyayi patlar diye cikartmaya calisti,ressam israrla ustundeki yazida patlayici,yanici,parlayici vs olmadigini belirten yaziyi gosterdi bakin burda bunlar yaziyor dedi aldigi cevap suydu ''ben gavurca bilmek zorunda degilim!'' Egitime,gelisime,bilgiye,tecrubeye onem verilmezse bu ve buna benzer sorunlar elbet yasanir ve daha da yasanacaktir! Ya ozel guvenlik adam gibi egitilsin,bilgilendirilsin,yetkilendirilsin ve ilaveten adam gibi calisma kosullari,maas ve sosyal haklar saglansin ya da bu is tamamiyle polislere devredilsin tabii ki yukarda yazilan kosullarla!
  • Bu çok büyük bir güvenlik zafiyeti.Çok tehlikeli Daha bir kaç ay önce bagaj sistemi çöktü binlerce bagaj kaldi.Bu bence operasyonun başındaki yöneticilerin ehil olmadığıni gosteriyor.Antalya havalimanina sef olarak veya Ataturke işci olarak gondereceksin isi ogrensinler.neden antalyaya sefmi antalyanin sefleri ataturkdeki isciler kadar bilgiye sahip o yuzden.
  • Kaçak binen yolcu suriyeliymiş
  • 2.güvenlik kontrolünden geçerken güvenlik görevlileri sadece uçuş kartı olup olmadığına saat ve tarihini kontrol ederler.. yani başkasının uçuş kartıyla herkes geçebilir 2. kontrolden buradaki suç güvenlikte değildir..çünkü güvenliğin uçuş kartı ve kimlik eşleştirmesi yapması kanunen yasaktır. Bu işlemi sadece uçağa biniş sırasındaki tgs veya çelebi gibi yer hizmetlerinde görevli çalışan personel yapmaktadır. Hiç uçağa binememiş insanların yorum yapmaları doğaldır,. CAhil oldukları için bu konuyu bilmezler. Her konuda güvenliği suçlamak çok biliyorsan gel kendin yap derler adama
  • Güvenlik zaten kimlik kontrolü yapmıyor ki hiç bir zaman.Şasırmadım bu yüzden :)
  • Antalya ve Ercan iki kez kontrol ama birinci ,giriş kontroller hikaye nasılsa yukarıda kontrol ediyorlar diye boşveriyorlar.
  • İşini gerçekten çok iyi yapan nadir adamlardan birisinin başına gelen şansızlık
  • :) HERKES GÜVENLİK YAZMIŞTA BURDAKİ HANGİSİ GÜVENLİKKİ DİPLOMAYI ALIP GELMİŞLER AMA GÜVENLİKTEN HİÇ BİR HABERLERİ YOK . SABİHAGÖKÇEN HAVALİMANI DEĞİLDE HAREM OTOGARI GİBİ OLDU ARTIK..
  • Bunlar bize guvenlik zaten

Anadolujet’in İstanbul’dan Trabzon’a gidecek uçağında kaçak yolcu krizi yaşandı. Uçağa kaçak binen bir genç yüzünden tüm yolcular ikinci kez kontrolden geçirildi.

Anadolujet’in İstanbul-Trabzon seferini yapacak TK7226 sefer sayılı uçağı saat 07.30’da kalkış için hazırlanmaya başladı. Yolcular uçağa alındıktan sonra kabin ekibi, sayım işlemini tamamladı. Ancak sayım sırasında uçakta bir yolcu fazla olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine tek tek tüm yolcuların biniş kartları kontrol edildi. Uçakta bulunan genç bir yolcunun, biniş kartının olmadığı fark edildi.

Uçağa kaçak bindiği tespit edilen yolcu, polis eşliğinde uçaktan indirildi. Uçaktaki tüm yolcular ikinci kez güvenlik kontrolünden geçirildi.

Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, yolcunun havaalanı güvenliğini aşarak aprona çıktığı ve yolcuları uçağa götüren rastgele bir otobüse binerek uçağa girdiği belirtildi. Uçak yaklaşık iki saat rötarlı olarak saat seferini gerçekleştirirken söz konusu yolcunun daha önce de kaçak şekilde uçağa bindiği iddia edildi.Kaçak gencin aprona nereden girdiği tespit edilemezken başkasına ait biniş kartı ile güvenlik kontrolünden geçtiği, bu durumun kimlik eşleştirmesinde görevlilerin dikkatinden kaçtığı öne sürüldü.

 Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

©Airporthaber.com Özel

Sabiha Gökçen’de skandal!

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Havacılık budur ~ 8 yıl önce
Ya işte bu kadar ya, güvenlik zafiyeti yoktur, herşey mükembeldir, zaten dünya lideriyiz, sabiha'ya havan topu düşmedi, futbol topuydu o, bu haber de yalandır. Biniş kartı olmayan kaptan pilotmuş. Arkadaş uyanın artık görün artık gerçekleri, bitmişiz kaç turdur okeye dönüyoruz. Tüm dünya hayretler içinde seyrediyor !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ozel guvenlik ? ~ 8 yıl önce
Akli basinda ulkelerde havalimanlarindaki tum guvenlikten polisler sorumludur. Ozel olarak yetistirilirler, hemen her konuda bilgilidirler ya ulkemizde? Adam birakin yabanci dil bilmeyi turkceyi siveyle konusuyor ! Istihdam yaratilsin diye ozel guvenlik diye bir sektor olusturmak guzel de altyapisiz olmuyor! Sokaktan gecen adami alip ozel guvenlikci vs yapamazsiniz! Bir gun ana giris X ray'deki gorevli bir ressamin tasidigi boyayi patlar diye cikartmaya calisti,ressam israrla ustundeki yazida patlayici,yanici,parlayici vs olmadigini belirten yaziyi gosterdi bakin burda bunlar yaziyor dedi aldigi cevap suydu ''ben gavurca bilmek zorunda degilim!'' Egitime,gelisime,bilgiye,tecrubeye onem verilmezse bu ve buna benzer sorunlar elbet yasanir ve daha da yasanacaktir! Ya ozel guvenlik adam gibi egitilsin,bilgilendirilsin,yetkilendirilsin ve ilaveten adam gibi calisma kosullari,maas ve sosyal haklar saglansin ya da bu is tamamiyle polislere devredilsin tabii ki yukarda yazilan kosullarla!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitmez ~ 8 yıl önce
Bu çok büyük bir güvenlik zafiyeti.Çok tehlikeli Daha bir kaç ay önce bagaj sistemi çöktü binlerce bagaj kaldi.Bu bence operasyonun başındaki yöneticilerin ehil olmadığıni gosteriyor.Antalya havalimanina sef olarak veya Ataturke işci olarak gondereceksin isi ogrensinler.neden antalyaya sefmi antalyanin sefleri ataturkdeki isciler kadar bilgiye sahip o yuzden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
suriyeli ~ 8 yıl önce
Kaçak binen yolcu suriyeliymiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guvenlik ~ 8 yıl önce
2.güvenlik kontrolünden geçerken güvenlik görevlileri sadece uçuş kartı olup olmadığına saat ve tarihini kontrol ederler.. yani başkasının uçuş kartıyla herkes geçebilir 2. kontrolden buradaki suç güvenlikte değildir..çünkü güvenliğin uçuş kartı ve kimlik eşleştirmesi yapması kanunen yasaktır. Bu işlemi sadece uçağa biniş sırasındaki tgs veya çelebi gibi yer hizmetlerinde görevli çalışan personel yapmaktadır. Hiç uçağa binememiş insanların yorum yapmaları doğaldır,. CAhil oldukları için bu konuyu bilmezler. Her konuda güvenliği suçlamak çok biliyorsan gel kendin yap derler adama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgi notu ~ 8 yıl önce
iyi de üstad, arındırılmış salon girişinde neden "kimlik kartlarınızı hazırlayın" diye bağırıp hem boarding karta hem de kimlik kartına bakıyor güvenlik görevlileri????? "cahil" etiketi yapıştırdıklarınız, yaptığınız bu yorumdan dolayı yarından itibaren arındırılmış salona geçerken güvenlik görevlileri ile bu yüzden sürtüşme yaşar ise ne olacak? bu durumda kim "cahil" oluyor acaba?
kanun ~ 8 yıl önce
kanunda öyle üstad. Bizde atatürk havalimanında bu işi yapıyrz kimseden kimlik istemiyrz. bize verilen emir böyle. havalimanı valisi isterse bakmalarını ozaman bakılır. tüm yetki ondan . Mülki idare amiri eğer güvenlik kimlik bakıcak derse bakar atatürk havalimanında öle bakılmıyor
Normaldir ~ 8 yıl önce
Güvenlik zaten kimlik kontrolü yapmıyor ki hiç bir zaman.Şasırmadım bu yüzden :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 8 yıl önce
Antalya ve Ercan iki kez kontrol ama birinci ,giriş kontroller hikaye nasılsa yukarıda kontrol ediyorlar diye boşveriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vah canım kardeşim ~ 8 yıl önce
İşini gerçekten çok iyi yapan nadir adamlardan birisinin başına gelen şansızlık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KALİTE ~ 8 yıl önce
:) HERKES GÜVENLİK YAZMIŞTA BURDAKİ HANGİSİ GÜVENLİKKİ DİPLOMAYI ALIP GELMİŞLER AMA GÜVENLİKTEN HİÇ BİR HABERLERİ YOK . SABİHAGÖKÇEN HAVALİMANI DEĞİLDE HAREM OTOGARI GİBİ OLDU ARTIK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs saw ~ 8 yıl önce
Bunlar bize guvenlik zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000