20 Ekim 2015, Salı 08:05:59

Bursa-Samsun seferleri başlıyor

Bursa ile Samsun arasında uçuk seferleri başlıyor.
  • Bursa ve nevsehir hat acil sa cok sevinirim
  • Bir seyi anlamışım. Ipsos sirketi temsilcisi, Bursa halkinin en cok Istanbul Ankara ve Izmir'e uçtuğunu söylemiş. Bu 3 sehirden 2'si olan Istanbul ve Izmir'e Bursa'dan ucus yok bir kere! Istanbul'a uçuş bence en kolay ve zekice ulasim, ilk sirada olmasi gereken, ama su an boyle birsey yok. Kimse de Izmir'e Istanbul ve Ankara uzerinden aktarmali ucuyor olamaz Bursa'dan. Kısacası ya haberin burasi yanlis yazilmis, ya da "Bursalilar en cok Ist-Ank-Izm'e havayolu seferi olmasini istiyor" seklinde olmaliydi, yani dil sürçmesi var. Ayrica, Ankara'ya sefer var ama hem gerekli sıklıkta degil hem de dogru saatlerde degil. Ankara seferleri, YİBO yatili ilk öğretim bölge okuluna ögrenci taşıma amacli servis minibüsü gibi islev gören bir sefer..
  • Valla cok güzel haber. Forumda paylaşım yaparken ogrendigimiz haberin 5 gun sonra burada da habere dönüşmesi güzel. Ancak haberin tamami incelendiginde bir kac sey gizli : 1- Antalya ucuslari geliyor, uzakta degil. 2- Van icin düğmeye basılmış, sonradan tepki alacak ve fos cikacak bir girisimde bulunmazlar. 3- Muş malesef sizlere ömür. Şuyuu vukuundan beterdir derler, lafi dolanmaya basladiysa kesin kapanacak hat, kurtulamayacak gibi duruyor. Kamuoyu olusturmak icin acilis konusmasi arasina bilincli olarak sıkıştırılmış. 4- Guney kentleri ve Balkanlar için sıkı calisma var. Ve havaalanini cevre illerin de havaalani yapmak icin, SAW'in gercek bir alternatifi yapmak icin azim ve irade görülüyor. Seçim yatirimi degilse bana cok mantikli ve akil dolu geldi. Olmasi gereken ve beklenen bu.
  • Bursa-Batum da başlar inş. Bursa'da Artvinli ve Gürcü nufusu oldukça fazla.İş yapar.
  • Bursa sermaye birikimi yüksek bir şehir. Ancak kendi şehrinden uçmak için geç kalmış durumda. İstanbul ve THY sevdası kaçınılmaz olsa da 3 milyon nüfus var. Bunun yüzde 10'u havayolu kullansa 300 bin kişi demek. Kaldı kı uçacak Bursalı yüzde 10 ile sınırlı olamaz, bunu yüzde 20 gibi düşünmek gerek. Bu da potansiyelin ne denli büyük olduğunu gösteriyor. Anadolujet çok akıllı bir strateji izliyor. Sıra Vali Bey'in değindiği Bursa Yenişehir Havalimanı'nı daha ulaşılabilir kılacak, oradaki potansiyeli görecek araç kiralama şirketinde.
  • inanamiyorum
  • Bursa gibi buyuk ve sanayisi olan bir sehrin ucuslar konusunda cok gec kaldigini dusunuyorum. Bursa daha yuksek seviyelerde olup SAW ile rekabet icinde olmasi gerekir.
  • Sabiha gokcene gidip aptalca karayolu seyahati yapip rotara maruz kalacagina buradan ucarsin cok iyi. Full ucuyor zaten guclu lobiye ragmen yakinda ic hatlarda sabihaya rakip olur gecmis olsun pegasus buradan ucanlar senin yolcularin anadolu jet cok akili davrandi sabihada ve burada pegasus yolcusunu guvenle ve zamaninda ucuruyor pegasusla ucanlar da rotar airlinesi tercih ettiklerinden bin pisman
  • bu konuda emeği geçenlere teşekkürler.en azından sabiha gökçen havalimanın trafik konusu az da olsa rahatlar,anadolu yakasında oturan yolcularımız için ciddi mana da sorunlar çözülmüş olur.ilk başlarda ankara uçuşlarımızıda ilgi azdı fakat şu anda ankara doluluk oranımız çok yüksek. sabretmek lazım..hayırlı olsun.....
  • seçim sonrası yine kapanır:)

AnadoluJet, tüketici araştırmaları ve inovatif veri analizleri ile geliştirdiği Bursa uçuş rotalarını arttırdı. Yeşil Bursa ile Trabzon, Erzurum, Muş, Diyarbakır ve Ankara’yı birbirine bağlayan AnadoluJet, bu halkaya Bursa - Samsun hattını da ekledi. 21 Ekim 2015 tarihinde başlayacak AnadoluJet’in Bursa - Samsun seferleri haftada iki gün karşılıklı icra edilecek.

Bursa için değer üretmeye odaklanan AnadoluJet, Ipsos Araştırma Şirketi ile 7 Nisan – 6 Mayıs 2015 tarihleri arasında Bursa Seyahat Alışkanlıkları Araştırması’nı yürüttü. Aynı zamanda AnadoluJet’in inovatif bir yaklaşımla kullandığı Bursa’ya ait demografik veriler ve istatistikler sonucu yapılan analizler Bursa-Samsun hattının hizmete açılmasına ışık tuttu. Farklı rotaları da analize tabi tutan AnadoluJet, Bursa için çalışmalarını sürdürmeye devam edecek. Yeni hat açılışı ile birlikte AnadoluJet yolcuları, Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan Samsun Çarşamba Havalimanı’na haftada iki gün Çarşamba ve Cumartesi günleri olmak üzere karşılıklı olarak seyahatlerini planlayabilecek. Ayrıca Bursa-Samsun uçuşları Kasım ayı sonuna kadar sadece 55.99 TL’ye gerçekleştirilecek. Bursa-Ankara- Bursa seferleri ise 25 Ekim itibariyle haftanın her günü düzenlenecek.

AnadoluJet’in yeni hattının tanıtımı için düzenlenen toplantıya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan’ın yanı sıra yerel ve mülki idare yöneticileri ile sektör temsilcileri katıldı. 20 Ekim Salı günü Bursa Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Geçtiğimiz beş ay içerisinde Bursa’mızı geniş bir uçuş ağına kavuşturan AnadoluJet’e teşekkür etmek istiyorum. Bursa Yenişehir Havaalanı artık kapasitesi dolan İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na bir alternatif olabilir. Bunun için katetmemiz gereken mesafeler var. Bu anlamda Bursa’nın çok ciddi bir potansiyeli mevcut” açıklamasında bulundu.

Toplantıda söz alan Bursa Valisi Münir Karaloğlu; “Göreve başladığımda en çok tartışılan konu havaalanında uçuşların olmayışıydı. Neden olarak da havalimanının şehre uzaklığı öne sürülüyordu. Ben de buradaki en büyük sorunun havaalanı ile şehir merkezi arasında irtibat olmaması tespitimi dile getirmiştim. Geçtiğimiz yıl Trabzon ve Erzurum hattını açarken bu sorunu Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle çözdük. AnadoluJet’e teşekkür ediyor, uçuşların her güne çıkmasını temenni ediyoruz” dedi.

Toplantıda hat açılış kararının oluşum sürecinde yürütülen pazar araştırmasının detayları ile projenin gelişim süreci anlatıldı. Açılış konuşmasını yapan AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, “AnadoluJet olarak sahip olduğumuz 32 uçaklık filo ile Ankara’dan 36, İstanbul’dan Sabiha Gökçen’den 26, Bursa’dan 5 hat olmak üzere bugün toplamda 67 hat üzerinden 44 noktaya yılda yaklaşık 11 milyon yolcu taşıyoruz. Yeşil Bursa’mız, İstanbul ve Ankara’dan sonra ülkemizin en önemli merkezlerinden biri. Bizimde en çok uçuş gerçekleştirdiğimiz 3. nokta. Bursa - Samsun hattının açılışı için her alanda olduğu gibi birçok araştırma ve analiz yürüttük. Bursa hattında bir yılda 102 bin yolcu taşıdık. Gördük ki Bursa’da yaşayan çok fazla Samsunlu var. Biz de halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda Bursa – Samsun hattını açmaya karar verdik. Anadolu’nun hava yolu olarak Anadolu insanının da kullanması için fiyatlarımızı bu hatta 55,99 TL yaptık. AnadoluJet olarak, Bursa’ya olduğu gibi ülkemizin diğer illerine de değer katmayı sürdüreceğiz” dedi.

Toplantıda araştırmayı yürüten Ipsos Araştırma Şirketi adına konuşan Ersan Alkan, Bursa potansiyelinin için yapılan araştırmanın 2015 yılının en iyi araştırması seçildiğini anlatan Alkan “Biz bu araştırma ile Bursa halkının yılda ortalama 4 defa uçtuğunu gördük. Uçaktaki avantajın konfor ve rahatlık olduğunu, en çok iş için seyahat edildiğini saptadık. Araştırmalarımızda Bursa halkının en çok İstanbul,  Ankara ve İzmir destinasyonlarına uçtuğunu; tercih edilen ve talep edilen noktaların da Antalya, Samsun ve Trabzon olduğu ortaya çıkmıştır” dedi.

Bursa-Samsun seferleri başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Bursa-nevsehir ~ 9 yıl önce
Bursa ve nevsehir hat acil sa cok sevinirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziril - 2 ~ 9 yıl önce
Bir seyi anlamışım. Ipsos sirketi temsilcisi, Bursa halkinin en cok Istanbul Ankara ve Izmir'e uçtuğunu söylemiş. Bu 3 sehirden 2'si olan Istanbul ve Izmir'e Bursa'dan ucus yok bir kere! Istanbul'a uçuş bence en kolay ve zekice ulasim, ilk sirada olmasi gereken, ama su an boyle birsey yok. Kimse de Izmir'e Istanbul ve Ankara uzerinden aktarmali ucuyor olamaz Bursa'dan. Kısacası ya haberin burasi yanlis yazilmis, ya da "Bursalilar en cok Ist-Ank-Izm'e havayolu seferi olmasini istiyor" seklinde olmaliydi, yani dil sürçmesi var. Ayrica, Ankara'ya sefer var ama hem gerekli sıklıkta degil hem de dogru saatlerde degil. Ankara seferleri, YİBO yatili ilk öğretim bölge okuluna ögrenci taşıma amacli servis minibüsü gibi islev gören bir sefer..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziril ~ 9 yıl önce
Valla cok güzel haber. Forumda paylaşım yaparken ogrendigimiz haberin 5 gun sonra burada da habere dönüşmesi güzel. Ancak haberin tamami incelendiginde bir kac sey gizli : 1- Antalya ucuslari geliyor, uzakta degil. 2- Van icin düğmeye basılmış, sonradan tepki alacak ve fos cikacak bir girisimde bulunmazlar. 3- Muş malesef sizlere ömür. Şuyuu vukuundan beterdir derler, lafi dolanmaya basladiysa kesin kapanacak hat, kurtulamayacak gibi duruyor. Kamuoyu olusturmak icin acilis konusmasi arasina bilincli olarak sıkıştırılmış. 4- Guney kentleri ve Balkanlar için sıkı calisma var. Ve havaalanini cevre illerin de havaalani yapmak icin, SAW'in gercek bir alternatifi yapmak icin azim ve irade görülüyor. Seçim yatirimi degilse bana cok mantikli ve akil dolu geldi. Olmasi gereken ve beklenen bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
53 ~ 9 yıl önce
Bursa-Batum da başlar inş. Bursa'da Artvinli ve Gürcü nufusu oldukça fazla.İş yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jetgiller ~ 9 yıl önce
Bursa sermaye birikimi yüksek bir şehir. Ancak kendi şehrinden uçmak için geç kalmış durumda. İstanbul ve THY sevdası kaçınılmaz olsa da 3 milyon nüfus var. Bunun yüzde 10'u havayolu kullansa 300 bin kişi demek. Kaldı kı uçacak Bursalı yüzde 10 ile sınırlı olamaz, bunu yüzde 20 gibi düşünmek gerek. Bu da potansiyelin ne denli büyük olduğunu gösteriyor. Anadolujet çok akıllı bir strateji izliyor. Sıra Vali Bey'in değindiği Bursa Yenişehir Havalimanı'nı daha ulaşılabilir kılacak, oradaki potansiyeli görecek araç kiralama şirketinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksiz ~ 9 yıl önce
inanamiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anormal ~ 9 yıl önce
burda baya GEREKSİZ adam var...
Gurbetci ~ 9 yıl önce
Bursa gibi buyuk ve sanayisi olan bir sehrin ucuslar konusunda cok gec kaldigini dusunuyorum. Bursa daha yuksek seviyelerde olup SAW ile rekabet icinde olmasi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok iyi ~ 9 yıl önce
Sabiha gokcene gidip aptalca karayolu seyahati yapip rotara maruz kalacagina buradan ucarsin cok iyi. Full ucuyor zaten guclu lobiye ragmen yakinda ic hatlarda sabihaya rakip olur gecmis olsun pegasus buradan ucanlar senin yolcularin anadolu jet cok akili davrandi sabihada ve burada pegasus yolcusunu guvenle ve zamaninda ucuruyor pegasusla ucanlar da rotar airlinesi tercih ettiklerinden bin pisman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şükrü şen ~ 9 yıl önce
bu konuda emeği geçenlere teşekkürler.en azından sabiha gökçen havalimanın trafik konusu az da olsa rahatlar,anadolu yakasında oturan yolcularımız için ciddi mana da sorunlar çözülmüş olur.ilk başlarda ankara uçuşlarımızıda ilgi azdı fakat şu anda ankara doluluk oranımız çok yüksek. sabretmek lazım..hayırlı olsun.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 9 yıl önce
seçim sonrası yine kapanır:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı Olsun ~ 9 yıl önce
2010 yazında Borajet de YEI-SZF , YEI-ADA, YEI-ERZ, YEI-SKP gibi hatları Atr'ler ile uçmuştu ama reklamsizlik ve devamlılık olmaması nedeniyle tutmamıştı. Anadolujet doldurur bence.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000