06 Ocak 2017, Cuma 15:58:20

Anadolujet uçağı Kocaeli'ye inemedi Ankara'ya döndü

Türk Hava Yolları'nın (THY) alt markası Anadolujet'in Trabzon-Kocaeli seferini yapan uçağı olumsuz hava koşulları nedeniyle rotasını Ankara'ya çevirdi.
  • Kardeşim Cengiz Topel'e günde 1 uçak iniyo, onun da geliş saati belli, havaalanını nasıl hazır tutamıyolar, veya ne kadar olumsuz bi koşul varki pilot inemiyo
  • Bize cesur kaptanlar Lazım. gözünde korku olmayan Adam gibi adamlar tıpkı Ayhan günbatan ve Levent kaptanlarım gibi. En cesur filonun(parslar) parçası olaraktan sivil havacılıkta radikal karar alabilen panik yapmayan Çelik gibi sinirleri olan kaptanlar lazım.
  • Ne tür bir olumsuz hava koşulu vardı da inemediler acaba? Sonuçta kararı verecek kişi sorumlu kaptandir, bunu sorgulamıyorum (böyle bir hakkım/yetkim yok zaten) ama yakın zamanlarda Sabiha Gökçen'e indik ve bir problem yaşamadık. Merak ettim sadece.
  • Uçak KCO daki değişken yönlerden yüksek rüzgar nedeniyle inemedi. Ankaraya inen uçak oradan bacağı tamamlamak üzere trabzona gitti. Yolcurın bir kısmı sabiha gökçene yollandı
  • Hangi Hakan?
  • olumsuz havadan kasıt sert rüzgar. ayrıca saw ve ist meydanları divert almıyor. sadece esb ve ayt musait
  • Sabiha Gökçen'e inse daha uygun olmaz mıydı?
  • Bu trabzon yolcusuna herşey müstehak az bile
  • Olumsuz hava koşullarımı ??? Öğlen hava 18 dereceydi ve şuan gayette güzel sakin hava hakim kente. Yalan haber yapmayın hava koşuluyla ilgili
  • İndi

Türk Hava Yolları'nın alt markası Anadolujet'in Trabzon-Kocaeli seferini yapan BOeing B737-800 tipi uçağı rotasını Ankara'ya çevirdi.

Anadolujet'in TK7544 sefer sayılı uçağı, Kocaeli'deki olumsuz hava koşulları nedeniyle Cengiz Topel Havalimanı'na inemedi.

Rotasını başkent Ankara'ya çeviren Anadolujet uçağının şu dakikalarda Esenboğa Havalimanı'na iniş yapması bekleniyor.

16.03 | Anadolujet uçağı sorunsuz bir şekilde Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı.

Anadolujet uçağı Kocaeli'ye inemedi Ankara'ya döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

İzmitli ~ 7 yıl önce
Kardeşim Cengiz Topel'e günde 1 uçak iniyo, onun da geliş saati belli, havaalanını nasıl hazır tutamıyolar, veya ne kadar olumsuz bi koşul varki pilot inemiyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sert Rüzgar ~ 7 yıl önce
Yorumlara bak,cevabını al....
777 300ER ~ 7 yıl önce
Bize cesur kaptanlar Lazım. gözünde korku olmayan Adam gibi adamlar tıpkı Ayhan günbatan ve Levent kaptanlarım gibi. En cesur filonun(parslar) parçası olaraktan sivil havacılıkta radikal karar alabilen panik yapmayan Çelik gibi sinirleri olan kaptanlar lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sonra ~ 7 yıl önce
sonra gidip vursunlar diyarbakır kazası gibi van kazası gibi Allah korusun. İşte asker zihniyeti diye bas bas bağırılan şey budur.
F/o ~ 7 yıl önce
İşte o sinir çelik elma armut derken güzelim uçağı centerline diye edge lighta indirdiler. Sivil havacılığın Kahramana ihtiyacı yok. Siz yerinizde kahraman olun bulaşmayın buraya bizde sizleri alkışlayalım, kahramanlarımız diyelim ama orda kalın lütfen. Bu arada FETO' cu abilerinizde de çelik gibi sinir varmış kendi vatandaşına belki kardeşinin üstüne bomba atacak kadar çelik. Ama beyin sümüklülere satılınca sinir çelik olsa ne yazar.
Crew ~ 7 yıl önce
Sana bu cesaret fazla sen pek dolasma ucaklarin yaninda da birak emniyetli kalsin
777300ER ~ 7 yıl önce
F/o adlı arkadaşa: Gerçek pilotaj eğitimi hho'da verilir. Bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Gerçek pilotlar da hho ' da yetişir. Baba parasıyla 18 ayda lisans alıp torpille line da uçmaya benzemez işin gerçek yüzü. Herhangi bir emergencyde tir tir titreyen bebelere pabuç bırakmam burda. Gerçek pilotluk becerisi acil durumlarda ortaya çıkar alphan kaptanımın A320 sinde olduğu gibi .
Pamuk sinirli FO ~ 7 yıl önce
Bi gün divert ile biten uçuştan sonra yolcunun biri amire soruyor "kaptana sorsanıza, bi kere inmeyi denesek ölür müydük?" Kaptanın cevabı: "söyle o ileri akıllıya, evet bir kere denesek ölürdük"
Mahmut ~ 7 yıl önce
Adam burada bir ironi yapmış ama kimse anlayamamış maalesef bunu,yorumlardan anlaşıldığı kadarıyla :)
İşte bu zihniyet ~ 7 yıl önce
Havacılıkta olmaması gereken nedir sorusunu yüce yüksek yılların savaş uçağı uçurusu lordumuz böyle yanıtladı. Sivil askeri fark etmez havacılık hata affetmez. Eminim sizin aldığınız herhangi bir derste size Havacılıkta ki kuralların kan ile yazıldığı bahşedilmiştir, sizde hadi len demişsinizdir. İşte bu zihniyet arkadaşlar orman yakar (ironi içerir)
Heee ~ 7 yıl önce
Böyle söyleyen biri herhangi bir hava aracında uçucu olmuşsa herkes bu işi yapabilir bence. Ne dlr bilir ne CRM... Çok fantastik siniz beyim. Hahahahah
Krizde ilk atılacak uçucu profili ~ 7 yıl önce
İşte budur ilk bunlardan kurtulmak lazım. Tüm sivil havacılıktan atmak uzaklaştırmak lazım bu gibi tipi tipleri
İşte bunlar hep... ~ 7 yıl önce
Ego böyle bişey ama bilmezler ki biz ego ya Ankarada otobüs diye bineriz...
777300er ~ 7 yıl önce
Hı hı biliyoruz acil durum olunca sağa sola bağırmaktan başka Hho mezunlarını. Kaptanım önce bi sakin olun hallederiz dediğimizi. Neyse sizin gibi örnekler bizi çok sevdiğimiz hho mezunu abilerimizden soğutuyor. Önce EGO'larını çöpe at insan ol sonra pilot olunur elbette. Lütfen hho mezunu kendini ve yaptığı işin özünü bilen abilerim kızmasın sizleri seviyoruz.
Nasıl? ~ 7 yıl önce
Ne tür bir olumsuz hava koşulu vardı da inemediler acaba? Sonuçta kararı verecek kişi sorumlu kaptandir, bunu sorgulamıyorum (böyle bir hakkım/yetkim yok zaten) ama yakın zamanlarda Sabiha Gökçen'e indik ve bir problem yaşamadık. Merak ettim sadece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 7 yıl önce
KCO pisti doğu-Batı eksenli...Sert kuzey rüzgarı vardı..Saw Pisti K.Doğu-G.Batı eksenli.
Ayrıntı ~ 7 yıl önce
Uçak KCO daki değişken yönlerden yüksek rüzgar nedeniyle inemedi. Ankaraya inen uçak oradan bacağı tamamlamak üzere trabzona gitti. Yolcurın bir kısmı sabiha gökçene yollandı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esb ~ 7 yıl önce
Hangi Hakan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esb ~ 7 yıl önce
Yvsk hakan
ajet ~ 7 yıl önce
olumsuz havadan kasıt sert rüzgar. ayrıca saw ve ist meydanları divert almıyor. sadece esb ve ayt musait

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 7 yıl önce
Sabiha Gökçen'e inse daha uygun olmaz mıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şakacı ~ 7 yıl önce
Park yerini de siz ayarlardınız güzel olurdu :)
Ah ahh ~ 7 yıl önce
Bu trabzon yolcusuna herşey müstehak az bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 7 yıl önce
Olumsuz hava koşullarımı ??? Öğlen hava 18 dereceydi ve şuan gayette güzel sakin hava hakim kente. Yalan haber yapmayın hava koşuluyla ilgili

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 7 yıl önce
Pistte çok siddetli rüzgar vardi inanilmaz sallandı ucak. Hava güzel ama rüzgar cok siddetliydi inis aninda
Şu anda ~ 7 yıl önce
İndi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000