15 Temmuz 2012, Pazar 09:11:57

AMERICAN AIRLINES ORTAKLIK DAVETİ GÖNDERECEK

Akşam gazetesi havacılık yazarı Tolga Turgut bu haftaki köşe yazısında American Airlines'ın son durumunu değerlendirdi. Chapter 11 başvurusu olan American Airlines'te son durum ne?
  • THY sponsor olur, kurtarir merak etmeyin :)))
  • Surpriz bir sekilde mi ch.11 ilan etmis ?Chapter 11 ilan edecegi iki yil boyunca bekleniyordu ve acik oturumda bir haftasonu uzmanin biri cok yakinda dedi ve ayni pazartesi sabah 4.00'de ch.11 ilan ettiler.

İflasın eşiğindeki American Airlines kurtuluşu birleşmede buldu. ABD’nin üçüncü büyük havayolu şirketi olan American Airlines, birleşme için ilgili olabilecek havayollarına çok yakında davet yazıları ve bağlayıcı olmayan anlaşma taslakları göndereceklerini açıkladı.

Gelen son pozitif verilere göre, 2011 yılının sonlarına doğru İflas Koruma Yasası’na (Chapter 11) başvurarak sektörde şaşkınlık yaratan American Airlines için tünelin ucunda ışık belirmeye başladı.

ABD’nin yolcu trafiği açısından üç numaralı havayolu American Airlines’ın ana şirketi AMR Corp., geçtiğimiz günlerde birleşme için ilgili olabilecek havayollarına çok yakında davet yazıları ve bağlayıcı olmayan anlaşma taslakları göndereceklerini açıkladı. ABD yasalarına göre yabancı şirketler ABD bayraklı bir havayolunun yüzde 25’ten fazla hissesine sahip olamıyor. Bu nedenle birleşme potansiyeli olan havayolları listesi de pek uzun değil.

BASKILARA DİRENEMEDİ 

ABD’li havayolları arasında AMR Corp. ile birleşmeye en istekli olan havayolu US Airways. Muhtemel bir AMR-US Airways birleşmesinde oluşacak havayolu, ABD’nin yolcu trafiği açısından bir numaralı havayolu olacaktır. Henüz birkaç ay öncesine kadar iflas koruma yasasından çıkmadan muhtemel birleşmelere olumlu bakmayan AMR Corp. yöneticileri, hissedarlar ve sendikalardan gelen baskılara daha fazla direnemediler. Zira pilot sendikaları ve Transport Workers Union üyeleri AMR-US Airways birleşmesi sayesinde yaratılacak sinerji sayesinde büyük ölçüde işlerini muhafaza edecekleri için birleşmeye çok olumlu yaklaşıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde AMR Corp. merkezinde yapılan Kredi Sağlayanlar Komisyonu toplantısının sonucunda grubun üst düzey yöneticisi Tom Horton, birleşmeyle ilgili bağlayıcı olmayan taslak anlaşmaların US Airways, Jetblue, Alaska Air, Virgin America ve Frontier Airlines’a gönderileceğini açıkladı. Beş havayolunun bulunduğu listede Delta henüz yer almasa da alternatifler arasına gireceği sektör kulislerinde yüksek sesle telaffuz ediliyor. Hatırlanacağı üzere birkaç yıl kadar önce Delta Havayolu, Norhtwest ile birleşmişti. Muhtemel bir Delta-AMR Corp. birleşmesi rekabet yasalarına takılabileceği için şimdilik uzak ihtimaller arasında değerlendiriliyor. Görünen o ki American Airlines da tıpkı diğer ABD mega havayolları gibi birleşme sayesinde elde edilecek ölçeğe ulaşmadan ayakta kalamayacağını geç de olsa anlamış bulunuyor. 

AMERICAN AIRLINES ORTAKLIK DAVETİ GÖNDERECEK

Yorumlar

THY ~ 12 yıl önce
THY sponsor olur, kurtarir merak etmeyin :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AVIATOR ~ 12 yıl önce
Surpriz bir sekilde mi ch.11 ilan etmis ?Chapter 11 ilan edecegi iki yil boyunca bekleniyordu ve acik oturumda bir haftasonu uzmanin biri cok yakinda dedi ve ayni pazartesi sabah 4.00'de ch.11 ilan ettiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000