05 Haziran 2009, Cuma 12:53:04

Türkiye semalarında korku dolu anlar!

Air France uçağının Atlantik'te kaybolduğu gün Türkiye'de de bir havacılık faciasının eşiğinden dönülmüş.
  • MUTLAKA KONUŞMASALARDA VEYA OLAN YANLIŞ BİR HAREKET DAHİ OLSA KENDİ LERİNİ HAVACILIK YANİ HANGİ MİLLET OLURSA OLSUN PİLOTLARIN BİLDİĞİ VE ÖĞRENDİĞİ BİR DÖNÜŞ HAREKETİ İLE YANİ HER İKİ UÇAKTA SAĞA DÖNÜŞ YAPARAK TEHLİKELİ POSİZYONDAN KURTULURLAR.. GEÇMİŞ OLSUN
  • bir uçak dakikada 2000 feet tırmanırsa 30 saniyede yaklaşık olarak 1000 feet tımanmış olur ve bu irtifada ani dalışa geçmesi için öncelikle bağladığı AP devre dışı bırakacak muhtemelen SID uyguluyordur. başka bir deyişle adam sıd iptal edecek 1000 feette dalış yapacak denize çakılmayacak..ardında toparlayıp sıd sine devam edecek ... yolcu neden ismini vermez iftiramı ki... kesin fransızdır kendi ülke ve şirketleri gündemden çıksın diye uydurulmuş bir haberdir. ama amacına ulaşmamışde değil hani TÜRK leri burada birbirine düşürdüler. herzamanki gibi çabuk gazagelip birbirimizi yıpratıyoruz helal olsun burada acımasız eleştri yapanlara... hele hele gerçektende pilot ise burada saçmalayanlar yazık çok yazık.
  • şimdi burada yazan değerli arkadaşlarımın hepside konunun uzmanı herkesi tebrik ediyorum.ancak biri şunu yazmış beni piste aldı sonra holt poison dedi. e güzel kardeşim burada neden yazıyorsun direk rapor etseydin kulecileri neden rapor etmedin? yaz boyu ters pist için yalvaran da kesin o dil uzattığın kulecilerdir,,,, hem zorlayın hemde eleştirin. ne güzel memleket sıkı ise adını ve şirketini söyle .... lütfen yani burada söz konusu olan ülkemiz ve eğer olay varsa muhattap ise yabancılar siz elin gavurundanmı yanasınız nesiniz. hollandayı unuttunuz mu onlar birbirlerine mi düştü? yooo ihale rahmetli pilotlarda kaldı. tekrar ediyos piras taha tikkat da.
  • Mutlaka kedidir. Mutabıkım.
  • kedidir kedi.kesin kedi görmüstür bu pilot hemde disi olanindan görmüstür.hadi len dürüst olun türk ucaklarina laf atmayin
  • bana göre pilotun hatasını örtmek için kullandığı bir bahane
  • ingilizlere inanmıyorum irlandalılara hiç inanmıyorum .. bence pilot hostesle şakalaşırken ani bir hareket yaptı bahane olarak da türk jeti dedi .. İngilizlerde bahane mi yok UFO 'ya çarpmamak için ani hareket yaptım da diyebilirdi ?
  • sen kokpitte kalkış sırasında lak lak yap, sonra stall 'a gir ve dalışla kurtar. Neden olmasın?
  • olmaz bisey
  • Yazdıklarına sadece deve denebilir

Muğla'daki Dalaman Havaalanı'ndan Pazartesi günü kalkan Skyservice Havayolları'na ait yolcu uçağının, kalkıştan bir dakika sonra Türk askeri uçağıyla burun buruna geldiği bildirildi.

Belfast Telegraph gazetesinin haberine göre, Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'a gitmek için 100'ün üzerindeki yolcusuyla Dalaman'dan havalanan Skyservice uçağı, pilotun ani hareketiyle Türk uçağına çarpmaktan kurtuldu.

Büyük panik yaşayan yolcuların büyük kısmının Kuzey İrlandalı olduğu belirtildi.

İsmini vermek istemeyen bir yolcu, gazeteye verdiği demecinde, bütün yolcuların o an öleceklerini düşündüklerini söyledi. Yolcu, "Kalkıştan sadece 30 saniye sonra tekrar dalışa geçildi. Uçaktaki herkes bağırıyor ve ağlıyordu. Korkunçtu, hepimiz öleceğimizi düşündük. Pilotumuz kesinlikle harikaydı, o bir kahraman. Sonradan öğrendik ki, kariyerinde ilk kez bir kazaya bu kadar yaklaşmış" dedi.

Andersontown'da yaşayan Teresa Kennedy isimli bir yolcu ise, olayın ardından bir daha uçak yolculuğu yapmayacağını söyledi. Aynı uçakta Kuzey İrlanda'daki futbol kulübü Glentoran'da oynayan Jason Hill ve 13 aylık bebeğinin de olduğu öğrenildi.

Tehlikenin geçmesinin ardından pilotun uçağı tekrar düzelttiği ve interkom ile yolculardan özür dilediği kaydedildi. Pilot, uçağın ani hareketine bir Türk askeri uçağının neden olduğunu aktardı. Uçak, 4 saatlik bir uçuşun ardından Belfast'a vardı.

Konuyla ilgili gazeteye açıklama yapan Kuzey İrlandalı yetkililer, olayda kimsenin yaralanmadığını, Türk yetkililerle beraber soruşturma yürütüldüğünü duyurdu.

 

Türkiye semalarında korku dolu anlar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 15 yıl önce
MUTLAKA KONUŞMASALARDA VEYA OLAN YANLIŞ BİR HAREKET DAHİ OLSA KENDİ LERİNİ HAVACILIK YANİ HANGİ MİLLET OLURSA OLSUN PİLOTLARIN BİLDİĞİ VE ÖĞRENDİĞİ BİR DÖNÜŞ HAREKETİ İLE YANİ HER İKİ UÇAKTA SAĞA DÖNÜŞ YAPARAK TEHLİKELİ POSİZYONDAN KURTULURLAR.. GEÇMİŞ OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bir uçak dakikada 2000 feet tırmanırsa 30 saniyede yaklaşık olarak 1000 feet tımanmış olur ve bu irtifada ani dalışa geçmesi için öncelikle bağladığı AP devre dışı bırakacak muhtemelen SID uyguluyordur. başka bir deyişle adam sıd iptal edecek 1000 feette dalış yapacak denize çakılmayacak..ardında toparlayıp sıd sine devam edecek ... yolcu neden ismini vermez iftiramı ki... kesin fransızdır kendi ülke ve şirketleri gündemden çıksın diye uydurulmuş bir haberdir. ama amacına ulaşmamışde değil hani TÜRK leri burada birbirine düşürdüler. herzamanki gibi çabuk gazagelip birbirimizi yıpratıyoruz helal olsun burada acımasız eleştri yapanlara... hele hele gerçektende pilot ise burada saçmalayanlar yazık çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şimdi burada yazan değerli arkadaşlarımın hepside konunun uzmanı herkesi tebrik ediyorum.ancak biri şunu yazmış beni piste aldı sonra holt poison dedi. e güzel kardeşim burada neden yazıyorsun direk rapor etseydin kulecileri neden rapor etmedin? yaz boyu ters pist için yalvaran da kesin o dil uzattığın kulecilerdir,,,, hem zorlayın hemde eleştirin. ne güzel memleket sıkı ise adını ve şirketini söyle .... lütfen yani burada söz konusu olan ülkemiz ve eğer olay varsa muhattap ise yabancılar siz elin gavurundanmı yanasınız nesiniz. hollandayı unuttunuz mu onlar birbirlerine mi düştü? yooo ihale rahmetli pilotlarda kaldı. tekrar ediyos piras taha tikkat da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Mutlaka kedidir. Mutabıkım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kedidir kedi.kesin kedi görmüstür bu pilot hemde disi olanindan görmüstür.hadi len dürüst olun türk ucaklarina laf atmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bana göre pilotun hatasını örtmek için kullandığı bir bahane

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ingilizlere inanmıyorum irlandalılara hiç inanmıyorum .. bence pilot hostesle şakalaşırken ani bir hareket yaptı bahane olarak da türk jeti dedi .. İngilizlerde bahane mi yok UFO 'ya çarpmamak için ani hareket yaptım da diyebilirdi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sen kokpitte kalkış sırasında lak lak yap, sonra stall 'a gir ve dalışla kurtar. Neden olmasın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
olmaz bisey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yazdıklarına sadece deve denebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000