09 Mart 2012, Cuma 08:29:06

KAZA DAVASINDA 'BİZ DÜŞÜRMEDİK' DURUŞMASI

Paris istinaf mahkemesi, 2000 yılındaki Concorde uçak kazasıyla ilgili davada suçlu bulunan Continental Havayolları'nın yaptığı itirazla ilgili duruşmaya bugün başladı.
  • Valla billa biz düşürmedik, türk pardon kedidir
İstinaf mahkemesi, 2010 yılında sonuçlanan davada 113 kişinin öldüğü kazanın sorumlusu olmakla suçlanan Amerikan Continental Havayolları ile aralarında şirket yetkililerinin de bulunduğu beş kişinin temyiz başvurusunu sonuca bağlayacak.
 
25 Temmuz 2000'de başkentteki Charles de Gaulle Havaalanı'ndan kalkan Air France havayollarına ait Concorde uçağı, kalkış esnasında alev alarak kısa bir süre sonra düşmüştü.
 
Kazaya Concorde'un hemen öncesinde havalanan Continental uçağın piste düşürdüğü metal bir parçanın neden olduğu gerekçesiyle, Amerikan havayolu şirketi suçlu bulunmuştu.
 
Continental'ın avukatları ise, Concorde'un uçuşa hazır olmadığını ve sözü edilen metal parçaya çarpmadan önce alev aldığını savunuyor.
 
Havayolu taşımacılığının geleceği olarak görülen Concorde uçakları, 11 yıl önceki kazadan bir süre sonra seferden tamamen kaldırılmıştı
 
2010 yılında sonuçlanan davada, Continental Havayolları 1 milyon 200 bin avro tazminat cezası ödemeye mahkum edilirken, bu şirketin bir teknisyeni ihmalkarlık suçundan 15 ay tecilli hapis cezasına çarptırılmıştı. (Haberciniz)
KAZA DAVASINDA 'BİZ DÜŞÜRMEDİK' DURUŞMASI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Valla billa biz düşürmedik, türk pardon kedidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000