01 Eylül 2010, Çarşamba 08:47:28

AIR FRANCE'TAN TARİHİ KARAR

Fransa merkezli Air France havayolu şirketi, bundan böyle bir yetişkin yakınıyla beraber uçmayan çocukları, yetişkinlerden uzak olan koltuklara oturtmayı planlıyor.
  • çocuk gürültüsünden de kurtulmuş olur insanlar :)
  • Airfrance' ın bu kararı çok olumludur. Tebrik ederim...

Air France havayolu şirketinin kararlı olduğu bu planı, büyük dirençle karşılaşıyor. Bu kararı yalnız uçan çocukları cinsel istismardan korumak amacıyla aldığını söyleyen şirkete ilk itirazlar, meslek kuruluşlarından, personel sendikalarından ve uçuş emniyetini denetleyen kurumlardan geldi.

Geçmişte, tanımadıkları yetişkinlerin yanında oturan ve yalnız uçan çocukların cinsel istismara maruz kaldığını hatırlatan havayolu şirketi, bu kararını değiştirmeye niyetli görünmüyor.

İtiraz eden kurumlar ise, bu kararın yolcu güvenliği ile bağdaşmadığını öne sürüyorlar. Bu kurumlara göre, uçaktaki bir acil durumda, yetişkinlerin, derhal müdahale etme şansı azalıyor. Örnek olarak oksijen maskesini gösteren kabin personeli ve pilotlar sendikası, acil durumlarda tavanda asılı olan gaz maskesinin yetişkinler tarafından çocukların yüzüne yerleştirilmesi gerektiğini hatırlatıyorlar.

Bir yetişkinin, bir çocuğun yüzüne oksijen maskesi takmak için, kendi emniyet kemerini çözmesi, koridorun karşı taraftaki çocuğa maskeyi takması, kendi koltuğuna geri dönüp tekrar emniyet kemerini takması ve nihayetinde kendi maskesini takması, yetişkinin de çocuğun da acil durumlarda ölümüne sebep olabilir.

Uzmanlara göre ise, Air France, uçuşlarda yaşanabilecek çocuk cinsel istismarlarından doğabilecek tazminat ödemelerinden çekiniyor.

 

AIR FRANCE'TAN TARİHİ KARAR

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
çocuk gürültüsünden de kurtulmuş olur insanlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Airfrance' ın bu kararı çok olumludur. Tebrik ederim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000