22 Eylül 2009, Salı 16:25:53

Air France'tan kriz tedbiri...

Yaz sezonunun sona ermesinin ardından ekonomik krize karşı önlemlerini artıran Air France, kış mevsiminde yolcu kapasitesini yüzde 2 düşüreceğini açıkladı.
  • Başları iyicene belada. Yine bir sürü işsiz. Utanmazlar. İşte böyle büyürsen, sonunda başına bunlar gelir. Umarım herkez bu işten bir ders alır. Utanmazlar, milyonlarca sütü tarlalara, otoyollara döktüler geçen hafta. Dünyada süt yüzü görmeden ölen bunca çocuk varken.

Şirketten yapılan açıklamada, iç hatlarda uygulanan kesintinin kış mevsiminde daha da artırılacağı ve Paris’ten yapılacak uçuşların fazla talep gören noktalara göre ayarlanacağı kaydedildi.

25 Ekim’den itibaren başlanacak bu uygulama ile birlikte geçen yıla oranla uzun mesafeli uçuşlarda 1,8 orta mesafeli uçuşlarda ise 2,9 oranında kesintiye gidilecek.

Şirketten yapılan açıklamada, dünya genelinde etkili olan küresel ekonomik kriz nedeniyle yolcu taleplerinin azaldığı, şirketin geçen yıla oranla bu seneki uçuş takviminin bunun açık bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Paris Charles de Gaulle Havalimanı’ndan yapılacak uçuşların en işlek ve fazla talep gören noktalara göre ayarlanacağı, bu hatlarda yüksek yolcu kapasiteli uçaklar kullanılacağı için kalitede herhangi bir zarara uğranılmayacağı kaydedildi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA, Eylül ayının başlarında yaptığı açıklamada, dünya çapındaki havayollarının bu yıl yaklaşık 11 milyar dolar zarara uğradığını duyurmuştu.

Air France'tan kriz tedbiri...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Başları iyicene belada. Yine bir sürü işsiz. Utanmazlar. İşte böyle büyürsen, sonunda başına bunlar gelir. Umarım herkez bu işten bir ders alır. Utanmazlar, milyonlarca sütü tarlalara, otoyollara döktüler geçen hafta. Dünyada süt yüzü görmeden ölen bunca çocuk varken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000