05 Haziran 2009, Cuma 13:12:05

Air France uçağının verilerinde tutarsızlık var!

Air France'a ait Airbus uçağının Rio De Janerio-Paris seferini yaparken kaybolmasıyla ilgili soruşturma, uçak tarafından yapılan hız ölçümünde "tutarsızlık" bulunduğunu gösterdi.
  • Havacılık konusunda uzman değilim ama uçağı arama çalışmalarının okyanusta yoğunlaştığını gördükçe içimden bir ses bu uçağın ıssız bir adaya inmeye çalıştığını ya da düştüğünü söylüyor :(
  • asıl Air France'in kendisinde tutarsızlık var bu kaza Türk uçağında olsaydı şuan ortalık yıkılıyor olurdu şimdi profesyonelce yönetiliyor diyenler olacaktır çünkü zamanında Hollanda içinde aynı şeyleri söylediler .....?
  • galiba sonunda moscow haklı çıkacak ? baksanıza ilk gün yıldırım -fırtına dediler simdi A330 ' un meşhur bilgisayarına doğru dikkatler çekiliyor.

Soruşturma ve Analiz Bürosu'ndan (BEA) yapılan açıklamada, uçağın gönderdiği otomatik mesajlardan, uçağın hız ölçümünde tutarsızlık bulunduğunun anlaşıldığı belirtilerek, uçağın hız ölçümü için değişik hesaplayıcıları bulunduğu ve bu ölçülen hızlar arasında tutarsızlık olduğu kaydedildi.

Ayrıca soruşturmada uçağın Atlantik üzerindeki rotasının yakınlarında, ekvator bölgesinin tipik fırtınalarının olduğunu bilgisine de ulaşıldığı belirtildi.

Faciayla ilgili teknik soruşturmayı yapan kuruluş, henüz geçerli olmayan ve doğrulanmamış bilgiler ışığında erken yorum ve spekülasyondan kaçınmanın doğru olacağı ifade etti.

Air France uçağının verilerinde tutarsızlık var!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Havacılık konusunda uzman değilim ama uçağı arama çalışmalarının okyanusta yoğunlaştığını gördükçe içimden bir ses bu uçağın ıssız bir adaya inmeye çalıştığını ya da düştüğünü söylüyor :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
asıl Air France'in kendisinde tutarsızlık var bu kaza Türk uçağında olsaydı şuan ortalık yıkılıyor olurdu şimdi profesyonelce yönetiliyor diyenler olacaktır çünkü zamanında Hollanda içinde aynı şeyleri söylediler .....?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
galiba sonunda moscow haklı çıkacak ? baksanıza ilk gün yıldırım -fırtına dediler simdi A330 ' un meşhur bilgisayarına doğru dikkatler çekiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000