23 Eylül 2009, Çarşamba 12:07:01

Air France KLM, kapasitede daralmaya gidiyor

Air France tan yapılan açıklamaya göre havayolu Latin Amerika ve Asya uçuşlarını azaltacak...

Air France KLM uzun menzilli uçuşlarda yüzde 1.8, orta mesafeli uçuşlarda yüzde 2.9 oranında azalma meydana gelmesi üzerine kış sezonunda yapacağı uçuşları yüzde 2 oranında kesinti yapacak. Air France kış sezonunun kapasitesini yüzde 1.7 düşürürken KLM daha kapsamlı bir kesinti yaparak yüzde 4 oranında bir azaltmaya gidecek.

Air France kıtalararası uçuşlar için Delta Air Lines ile yaptığı ortaklık sonucu New York JFK, Dubai ve Johannesburg’tan yaptığı seferlerin frekanslarını düşürecek. Havayolu ilk üç A380 uçağı ile bu hatlarda sefer yapmaya başlayacak. Air France, 23 Kasım’da New York JFK, 18Ocak’ta Dubai ve Mart 2010’un başında Johannesburg’dan A380 ile uçuşlar yapacak. Havana ve Punta Cana uçuşlarının kapasitesi arttırılırken Hint Okyanusu seferlerinde bir değişiklik olmayacak.

Paris Charles de Gaulle’den Amsterdam, Barselona, Cenevre, Madrid, Münih, Moskova Sheremetyevo ve Roma Fiumicino hatlarında uzun menzilli uçuşlardaki bağlantı kalitesini bozmadan kesintiye gidilecek. Böylece yüksek kapasiteli uçaklar daha verimli kullanılabilecek. Verona, Dublin, Birmingham ve Edinburgh uçuşları da azaltılacak. Londra’dan Charles de Gaulle, Strasbourg, Nice ve Cenevre uçuşlarına devam edilemeyecek ancak Nantes’a günde iki yeni sefer eklenecek. Air France’ın iç hat uçuşlarındaki kapasite de yüzde 3.2 azaltılacak.

Habertürk

Air France KLM, kapasitede daralmaya gidiyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000