24 Mart 2010, Çarşamba 12:20:36

ULAŞTIRMA BAKANI'NDAN ACİL ÇAĞRI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havacılık sektörünün tüm oyuncularını Ankara’ya çağırdı. Peki, Bakan Yıldırım sektörü neden Ankara’da topluyor? İşte AirportHaber’in öğrendiği çok önemli konu başlıkları…
  • Ne sorunu? Biz Avrupa'nın 4. büyüküyüz. Dünya'nın bilmem kaçıncısıyız. Ne demek sorun toplantısı. Sorunlar olsa hiç bu kadar büyüyebilir miydik? Fesat karıştırıyorlar. Havacılığın kralıyız biz. En iyi bizim yöneticlerimiz bilir. SHGM ve de DHMİ genel müdürlerinin eşleri benzerleri dünyada yoktur. Herşeyi onlar bilirler. Başkalarını davet etmenize gerek yok. Boşuna masraf, sorun onlara hemen söylesinler size sorunları. Tam da piramitleri gezerken, oldu mu şimdi. Neyin Ulaştırması onu da anlamam ya. Mesela, Burdur - Antalya tren projesi 1938 de yapılmış. Hatırlayan bile kalmamıştır. Sevsinler böyle Ulaştırmayı. Üç tarafımız deniz. Yolcu taşıyan bir tek deniz uçağımız yok. Olmaz tabii, bu işin ihalesi yok çünkü. Runway deniz işte, in kalk.
  • ahl de bir başmüdürlük var ama içinde kimler var. yıl 265 gün gün 24 saat işin içindeyiz diye bar bar bağıran ve kendilerini çok bilmiş zanneden bu şahsiyetler flexden inip acaba aprona bakmışlar mı. bu kadar yıldır orada olup da bu sorunu hala çözemeyen müdürleri toplasın sayın bakan bence. ne oluyor burada diye.
  • bunadan kaç ay önce de oktay erdağı yazı yazdı ve ahl deki delayler konusunda konuşmalar tartışmalar oldu. sayın bakan ne oldu da bu sefer erdağının dediklerini duydu. demek ki sayın bakanın da artık sabrı tükendi.
  • VERGİ DAİRESNDE ÇALIŞANI MÜŞTERİ VARKEN MESAİ SAATLERİNDE OTURUP KAHVALTI YAPARKEN GÖRDÜNÜZMÜ !!!!!!!!!!! YOK AMA THY PERSONELİ NÖBETE GELİR KUYRUKTAKİ YOLCUYA BAKMAZ İKİ KİŞİ OTURUM ÇALIŞIR DİĞERLERİ SBAH KEYFİ YAPARLAR.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
  • TGS GELDİ THY KADROLU PERSONEL SABAH KAHVALTISINI İŞYERİNDE YAPMAYA BAŞLADI . YOLU KUYRUKTA BEKLESİN UMURLARINDAMI.
  • TÖSHİD DE ÇAĞIRILMIŞ AMA UÇUCULARINDA FİKİRLERİNİ TEMSİL EDEN TALPA YOK SANIRIM...SORUN ÇÖZÜMÜNDE ESAS İCRACI OLAN UÇUCULARIN DA FİKİRLERİNİN ALINMASI ÇOK MU ABES?
  • Sadece terminal işletmeciliğ yapan TAV sanki tüm AHL'nının sahibi gibi davranıyor.Pist,Apron ve taksi yolları,uçak trafiği ile TAV'ın ne ilgisi var.Öbür tarafta tüm AH^'nin yükünü taşıyan DHMİ Baş Müdürlüğü-nün hiç adı geçmiyor.Havalimanının girişine,çıkışına hatta her köşesine TAV HAVALİMANLARI yazıyor.Bir Allah'ın kulu da çıkıp ''Kardeşim burası Atatürk Havalimanı,sen sadece terminal işletmecisin''diyemiyor. Basını da bir şekşlde arkasına aldı.Terminal DHMİ'de iken günde on tane olumsuz haber çıkarken 8-9 yıldır bir tane olumsuz haberin çıktığını gören var mı?Şahsen ben görmedim. Acaba her şey bu kadar süt liman mı? Saygılar.
  • bu sektörde bir de kaptan sıkıntısı olduğu unutulmasın, birçok şirket elindeki kalifiye ikinci pilotları ATPL derdi yüzünden kaptan yapamıyor. sayın bakan buna da bir çözüm getirirse çok iyi olur,,,
  • SAYIN BAKAN, NEDEN ACABA İSTANBULUN VE TÜRKİYENİN METROPOL ŞEHRİ İSTANBULUN ULUSLARARASI YÜKÜNÜ KALDIRMAYA YARDIMCI OLAN,ŞİMDİLERİN VE İLERİNİN GÖZDE HAVALİMANI SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI CEOSUNU NEDEN BU ÖNEMLİ TOPLANTIYA DAVET ETMEMİŞ??? BENCE DAVET EDİN DERİM! BU HAVALİMANINA GELDİĞİNİZDE AĞIRLANARAK GİTMEYİ BİLİYORSUNUZ AMA CEOSUNA DERDİN VARMI DİYE SORMASINI BİLMİYORSUNUZ!!! BAKANIN DAVETİNİ BURADA BEKLİYORUZ!!!
  • Bence AHL'nin sorunlarını ve çözüm önerilerini biliyoruz ancak sorunları neden çözemiyoruz anlayamadım. hava limanında çörek börek lokum satış alanlarını gereğinden fazla geliştirdik. hava alanın hava tarafı ve seyrüsefer sistemlerini geliştiremedik. DHMİ nin bazı üst yönetimi bu konulara eğilmek yerine rant alanlarının çoğaltılması için kendisini parçalıyor.

Airport TV’de Cuma akşamları yayınlanan Fikir Fırtınası programında çok önemli konular tartışılmıştı. Program yorumcularından Oktay Erdağı, özellikle Atatürk Havalimanı’nda yaşanacağı düşünülen rötarlarla ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın tüm sektörü toplaması önerisi yapmıştı. Sorunların masaya yatırılması, çözümün nasıl sağlanacağının konuşulması gerektiğini söyleyen Erdağı’nın bu konuşmasından sonra sektöre Ankara’dan önemli bir haber gitti.

Türk Hava Yolları başta olmak üzere tüm havayolu şirketleri ve TÖSHİD’e yapılan çağrı telefonla aracılığıyla gerçekleştirildi.

Yarın sabah saat 09.00’da toplantıya çağrılan sektörle özellikle rötar konuları, Atatürk Havalimanı’nda yapılan pist uzatma ve bakım çalışmaları ile ilgili yaşanan sıkıntılar masaya yatırılacak. Mısır’da bulunan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru da acilen toplantıya çağrıldı. Toplantıya DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal da katılacak. Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV’ın da toplantıya katılması bekleniyor.

AirportHaber’in Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, toplantıda havacılık sektörünün tüm sorunları masaya yatırılacak, sıkıntılar bizzat Bakan Yıldırım tarafından dinlenecek ve yaklaşan turizm sezonu öncesinde alınması gereken tedbirler konuşulacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın sektörden sorunların çözümüne yönelik önerilerini sunmalarını da isteyecek.

Airport TV Fikir Fırtınası Programı yorumcusu Oktay Erdağı, bugünü görür gibi bakın neler yazmıştı.

ULAŞTIRMA BAKANI'NDAN ACİL ÇAĞRI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ne sorunu? Biz Avrupa'nın 4. büyüküyüz. Dünya'nın bilmem kaçıncısıyız. Ne demek sorun toplantısı. Sorunlar olsa hiç bu kadar büyüyebilir miydik? Fesat karıştırıyorlar. Havacılığın kralıyız biz. En iyi bizim yöneticlerimiz bilir. SHGM ve de DHMİ genel müdürlerinin eşleri benzerleri dünyada yoktur. Herşeyi onlar bilirler. Başkalarını davet etmenize gerek yok. Boşuna masraf, sorun onlara hemen söylesinler size sorunları. Tam da piramitleri gezerken, oldu mu şimdi. Neyin Ulaştırması onu da anlamam ya. Mesela, Burdur - Antalya tren projesi 1938 de yapılmış. Hatırlayan bile kalmamıştır. Sevsinler böyle Ulaştırmayı. Üç tarafımız deniz. Yolcu taşıyan bir tek deniz uçağımız yok. Olmaz tabii, bu işin ihalesi yok çünkü. Runway deniz işte, in kalk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ahl de bir başmüdürlük var ama içinde kimler var. yıl 265 gün gün 24 saat işin içindeyiz diye bar bar bağıran ve kendilerini çok bilmiş zanneden bu şahsiyetler flexden inip acaba aprona bakmışlar mı. bu kadar yıldır orada olup da bu sorunu hala çözemeyen müdürleri toplasın sayın bakan bence. ne oluyor burada diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bunadan kaç ay önce de oktay erdağı yazı yazdı ve ahl deki delayler konusunda konuşmalar tartışmalar oldu. sayın bakan ne oldu da bu sefer erdağının dediklerini duydu. demek ki sayın bakanın da artık sabrı tükendi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
VERGİ DAİRESNDE ÇALIŞANI MÜŞTERİ VARKEN MESAİ SAATLERİNDE OTURUP KAHVALTI YAPARKEN GÖRDÜNÜZMÜ !!!!!!!!!!! YOK AMA THY PERSONELİ NÖBETE GELİR KUYRUKTAKİ YOLCUYA BAKMAZ İKİ KİŞİ OTURUM ÇALIŞIR DİĞERLERİ SBAH KEYFİ YAPARLAR.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TGS GELDİ THY KADROLU PERSONEL SABAH KAHVALTISINI İŞYERİNDE YAPMAYA BAŞLADI . YOLU KUYRUKTA BEKLESİN UMURLARINDAMI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TÖSHİD DE ÇAĞIRILMIŞ AMA UÇUCULARINDA FİKİRLERİNİ TEMSİL EDEN TALPA YOK SANIRIM...SORUN ÇÖZÜMÜNDE ESAS İCRACI OLAN UÇUCULARIN DA FİKİRLERİNİN ALINMASI ÇOK MU ABES?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sadece terminal işletmeciliğ yapan TAV sanki tüm AHL'nının sahibi gibi davranıyor.Pist,Apron ve taksi yolları,uçak trafiği ile TAV'ın ne ilgisi var.Öbür tarafta tüm AH^'nin yükünü taşıyan DHMİ Baş Müdürlüğü-nün hiç adı geçmiyor.Havalimanının girişine,çıkışına hatta her köşesine TAV HAVALİMANLARI yazıyor.Bir Allah'ın kulu da çıkıp ''Kardeşim burası Atatürk Havalimanı,sen sadece terminal işletmecisin''diyemiyor. Basını da bir şekşlde arkasına aldı.Terminal DHMİ'de iken günde on tane olumsuz haber çıkarken 8-9 yıldır bir tane olumsuz haberin çıktığını gören var mı?Şahsen ben görmedim. Acaba her şey bu kadar süt liman mı? Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu sektörde bir de kaptan sıkıntısı olduğu unutulmasın, birçok şirket elindeki kalifiye ikinci pilotları ATPL derdi yüzünden kaptan yapamıyor. sayın bakan buna da bir çözüm getirirse çok iyi olur,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAYIN BAKAN, NEDEN ACABA İSTANBULUN VE TÜRKİYENİN METROPOL ŞEHRİ İSTANBULUN ULUSLARARASI YÜKÜNÜ KALDIRMAYA YARDIMCI OLAN,ŞİMDİLERİN VE İLERİNİN GÖZDE HAVALİMANI SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI CEOSUNU NEDEN BU ÖNEMLİ TOPLANTIYA DAVET ETMEMİŞ??? BENCE DAVET EDİN DERİM! BU HAVALİMANINA GELDİĞİNİZDE AĞIRLANARAK GİTMEYİ BİLİYORSUNUZ AMA CEOSUNA DERDİN VARMI DİYE SORMASINI BİLMİYORSUNUZ!!! BAKANIN DAVETİNİ BURADA BEKLİYORUZ!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence AHL'nin sorunlarını ve çözüm önerilerini biliyoruz ancak sorunları neden çözemiyoruz anlayamadım. hava limanında çörek börek lokum satış alanlarını gereğinden fazla geliştirdik. hava alanın hava tarafı ve seyrüsefer sistemlerini geliştiremedik. DHMİ nin bazı üst yönetimi bu konulara eğilmek yerine rant alanlarının çoğaltılması için kendisini parçalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000