30 Ocak 2012, Pazartesi 12:25:43

UÇAKLAR NEDEN DIVERT ETTİ?

Yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Atatürk Havalimanı DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur kar mücadelesini AirportHaber'e anlattı.
  • istersen sen euro airporta gel türk arkadaslara söyledim zaten,bana getirirler seni merak etme yani,bu arada iyi salliyorsun onuda belirtim
  • baselde yasayan arkadasim,bende orada yasiyorum,hic ahl deki gibi iptaller gormedim,sen hangi bolumde calisiyorsun,belki ordan tam gorememissindir.
  • Ben almanyanin isvicre sinirinda yasiyorum ve basel havalimaninda calisiyorum ama senin dedigin bu isitma sistemlerini sen kendin uydurdun sanirim.Rusyada bir ara kullanilmis maliyeti cok yüksek diye terkedilmis sonradan.Ayrica bu tür durumlar avrupanin ortasi isvicredede olmaktadir ama basin bunu bu kadar abartmiyor buna senin gibilerde sacma sapan kafasinda uydurdugu düsünceleri katiyorlar birde.SALLA birileri yesin yani...
  • Rusya gibi ülkeler dediğin yerlerde pist bölümlerinde alt ısıtma sistemleri var,İsviçre'de normal karayollarında bile ısıtma sistemi var. Senin ülkende İST limanın aylarca kar gören bir liman değil.Mantığını kullan.Her ülke her şehir kendi coğrafyasına göre önlem alır.Tsunami olması beklenmeyen ülkene DENİZ den uzak ev mi yapacaksın ya olursa diye,cahil kardeşim!
  • kim bu fotoğraftaki abi
  • DEFALARCA DHMİ PERSONELİ KURSA GÖNDERİLİYORLAR 10 GÜN ERZURUMA GÖNDERİN BAKIN O PİSTLER KAPANIRMI TECRÜBE ŞART VE KULECİ ARKADAŞLARIDA SORUYUDA BİLEMİYORLAR AMA YİNEDE ERZURUMA GÖNDERİN 5 GÜN KARLA MÜCADELEDE ÖĞRENSİNLER TRAFİĞİN NASIL YÖNETİLDİĞİNİ HELAL OLSUN DHMİ ERZURUM EKİBİNE
  • Rusya gibi ülkelerde bu iş nasıl yapılıyor , her gün iptal yaşanması lazım
  • başkan :)
  • Her yolcudan alınan15 EUR neden hepsi TAV'a verilip AHL 'ye ekstra kar makinası alınıp,Isıtmalı pist yapımı icin kullanılmıyor?
  • Takım elbise ile mücadele edersen divert de eder zivert de eder:)
  Bu gece saat 03:00'da aniden bastıran kar İstanbul'da hayatı olumsuz etkilerken, Atatürk Havalimanı'nda da karla mücadele son sürat devam ediyor.

Yoğun kar yağışı sonucu Atatürk Havalimanı'nda uçuşların aksamaması nedeniyle üstün çaba gösteren DHMİ çalışanları gece 03.00'dan beri aralıksız çalışırken, DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur'da İtfaiye Binası'nda operasyonu yönetiyor.

Atatürk Havalimanı apronunda hizmet veren İtfaiye binasında ziyaret ettiğimiz Özuğur, geceden bu yana yapılan çalışmaları anlattı. 

"Gece 3'te başlayan yoğun kar yağışıyla 9 kar küreme makinemiz, 2 kar rotatif makinemiz, greyder ve kepçelerle 40 araçlık ve 50 kişilik ekiple kar mücadelesine çok yoğun şekilde devam etmekteyiz. Hiç bir pistimizde kapanma olmadı. Pisti boydan boya temizlemek için 15 dakikaya ihtiyaç duyuyoruz. Hem küreme hem üfleme hem de-icing onun ardından da frenleme değerine bakıyoruz. 3 pistimiz var. Fakat birini açıyoruz diğerine geçiyoruz o sırada önceki açtığımız pist yine kapatmaya başlıyor. Bu işlemler hiç durmadan geceden bu yana devam ediyor" diye konuştu.

Pistlerin yanı sıra taksi yollarına da de-icing serptiklerini belirten Özuğur, uçakların de-icing sırasında zaman zaman da kuyruklar oluşturduğunu, uçak gövdesine göre de-icing işleminin süresi olduğunu, A320 ya da 737 tipi uçaklar için 12 dakika süren de-icing işleminin 777 gibi uçaklarda 15-17 dakikaya kadar uzadığını da sözlerine ekledi.

Frekans düşmesi yaşamadıklarını da sözlerine ekleyen Özuğur; "50 uçaklık sayıyı devamlı koruyoruz. Hava şartları gerçekten özellikle sabah saatlerinde çok zordu. Atatürk Havalimanı'nda frenleme değeri almadan pistleri açmamız çok tehlikeli. Bu süreç temizlemeyle birlikte 15 dakikalık bir süreç. Her 2 dakikada Atatürk Havalimanı'na uçak indiğini hesaplarsanız ortalama 7- 8 uçak havada iniş sırası bekliyor. Tabi bu süreçte yakıt kritiğine giren uçaklar başka meydanlara yönlendirildi" diyerek divertlerin sebeplerini de açıkladı.

Böyle bir kar yağışını meteorolojinin bile beklemediğini ifade eden Özuğur, kar yağışı başladığı günden bu yana her tür zor şarta hazırlıklı olduklarını, 3 gün daha devam edecek yoğun kar yağışı için araç bakımları ve fırçaların devamlı değiştirildiğini de sözlerine ekledi. 

İŞTE AHL'NİN KARLA MÜCADELESİNDEN KARELER



















©AirportHaber.com
UÇAKLAR NEDEN DIVERT ETTİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
istersen sen euro airporta gel türk arkadaslara söyledim zaten,bana getirirler seni merak etme yani,bu arada iyi salliyorsun onuda belirtim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
baselde yasayan arkadasim,bende orada yasiyorum,hic ahl deki gibi iptaller gormedim,sen hangi bolumde calisiyorsun,belki ordan tam gorememissindir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben almanyanin isvicre sinirinda yasiyorum ve basel havalimaninda calisiyorum ama senin dedigin bu isitma sistemlerini sen kendin uydurdun sanirim.Rusyada bir ara kullanilmis maliyeti cok yüksek diye terkedilmis sonradan.Ayrica bu tür durumlar avrupanin ortasi isvicredede olmaktadir ama basin bunu bu kadar abartmiyor buna senin gibilerde sacma sapan kafasinda uydurdugu düsünceleri katiyorlar birde.SALLA birileri yesin yani...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Rusya gibi ülkeler dediğin yerlerde pist bölümlerinde alt ısıtma sistemleri var,İsviçre'de normal karayollarında bile ısıtma sistemi var. Senin ülkende İST limanın aylarca kar gören bir liman değil.Mantığını kullan.Her ülke her şehir kendi coğrafyasına göre önlem alır.Tsunami olması beklenmeyen ülkene DENİZ den uzak ev mi yapacaksın ya olursa diye,cahil kardeşim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kim bu fotoğraftaki abi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DEFALARCA DHMİ PERSONELİ KURSA GÖNDERİLİYORLAR 10 GÜN ERZURUMA GÖNDERİN BAKIN O PİSTLER KAPANIRMI TECRÜBE ŞART VE KULECİ ARKADAŞLARIDA SORUYUDA BİLEMİYORLAR AMA YİNEDE ERZURUMA GÖNDERİN 5 GÜN KARLA MÜCADELEDE ÖĞRENSİNLER TRAFİĞİN NASIL YÖNETİLDİĞİNİ HELAL OLSUN DHMİ ERZURUM EKİBİNE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Rusya gibi ülkelerde bu iş nasıl yapılıyor , her gün iptal yaşanması lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
başkan :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Her yolcudan alınan15 EUR neden hepsi TAV'a verilip AHL 'ye ekstra kar makinası alınıp,Isıtmalı pist yapımı icin kullanılmıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Takım elbise ile mücadele edersen divert de eder zivert de eder:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000