02 Mayıs 2012, Çarşamba 14:36:16

UÇAK SEYAHATİNE İLGİ NASIL ARTACAK?

Son dönemde yaşanan uçak rötarlarının yolcuları karayolu taşımacılığına yönlendirdi. Uçak yolculuğu öncesi ve yolculuk süresinin uzaması otobüsü tercih edilir hale getirdi.
  • ne güzel. sorun kendiliğinden çözülmüş işte. su yolunu buluyor. bir de dhmi'ye, thy'ye laf ediyorlar yerli yersiz.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan son dönemde yaşanan uçak rötarlarının yolcuları karayolu taşımacılığına yönlendirdiğini belirterek ''Nisan ayının ikinci yarısı itibariyle otobüs lerdeki doluluk oranlarında ortalama yüzde 20, 500 kilometrelik mesafelere çalışanlarda ise ortalama yüzde 50'ye yaklaşan bir artış söz konusu'' dedi.

Erdoğan, son zamanlarda artan rötarların özellikle İstanbul'daki 2 havalimanının kente yetersiz kalmasından kaynaklandığını söyledi.

Doğu ile Batı arasındaki karşılıklı uluslararası uçuşlarda İstanbul'un transit noktası olarak kullanıldığını hatırlatan Erdoğan, bu yüzden Atatürk Havalimanı'nda iç hat uçuşlarında uzun beklemeler yaşanabildiğini söyledi.

Erdoğan, bu rötarlar sonucunda özellikle 400-500 kilometreye kadar olan iç hat destinasyonlarında yolcuların ''Havalimanında uçuş öncesi ve sonrası beklemelere ilave olarak 2-3 saat rötar da yaşayacağıma, otobüsle 5-6 saatte gidebilirim'' diyerek otobüslere yönelmeye başladığını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Bu nedenle nisan ayının ikinci yarısı itibariyle otobüslerdeki doluluk oranlarında ortalama yüzde 20, 500 kilometrelik mesafelere çalışanlarda ise ortalama yüzde 50'ye yaklaşan bir artış söz konusu.

Ulaşımla ilgili öngörülerde zaten otobüslerin 100-400 kilometre, uçakların ise 500 kilometre ve üzerindeki mesafelerde rantabl olduğu kabul ediliyor.

Hızlı tren devreye girdiğinde bu mesafeler otobüsler için 50-300 kilometre, hızlı tren için 250-500 kilometre, uçaklar için ise 500 kilometre ve üzeri şeklinde olacak. Sonuç itibarıyla İstanbul merkezli seyahatlerde uçaklardan otobüslere doğru yaşanan dönüşüm tedrici olarak kabul edilmelidir. Rötarlar sona erdiğinde İstanbul-Ankara arası hariç daha uzak mesafelerde uçaklara olan ilgi sürecektir.''

(Samanyolu)

UÇAK SEYAHATİNE İLGİ NASIL ARTACAK?

Yorumlar

vatandaş ~ 12 yıl önce
ne güzel. sorun kendiliğinden çözülmüş işte. su yolunu buluyor. bir de dhmi'ye, thy'ye laf ediyorlar yerli yersiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000