21 Ekim 2015, Çarşamba 14:15:39

"Sutton kendi isteğiyle uçağa binmedi"

Atatürk Havalimanı'nın tuvaletinde askıda asılı vaziyette cesedi bulunan 50 yaşındaki eski BBC çalışanı Jacky Sutton Erbil uçağını kaçırmadığı, uçağa isteyerek binmediği ortaya çıktı.
  • Ben uçağı kaçırdığı için intihar eden meczup sandım ama kadın bildiğin önemli bir görevdeymiş buda uçağı kaçırınca intihar edecek biri olmadığını gösteriyor
  • ajan ajan dedim inanmadınız bakın ne oldu şimdi
  • gariplikler ajan olabileceği savını çok güçlendiriyor. Zaten ülkemiz ajan cenneti, özellikle güneydoğu ajan kaynıyor. Bu nasıl gevşeklik anlaşılır gibi değil.
  • Kadın ajanmış. Belli ki işini bitirmişler.

Olaya ilk müdahale eden havalimanı sağlık yetkilileri tarafından intihar ettiği bildirilen Jacky Sutton'un ölümüyle ilgili görüntüler incelendi. Görüntülerde, eski BBC çalışanı Sutton'un uçağının kalkacağı yolcu köprüsünün önündeki salonda oturduğu ve burada beklediği, yapılan anonslara rağmen uçağa binmediği ve uçak kapıyı kapattıktan tam 7 dakika sonra da THY bankosuna giderek, “ Uçağımı kaçırdım" başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Jacky Sutton'un Erbil'e 'korktuğu için mi yoksa o anda başka bir nedenle mi gitmediği' sorularına cevap aranıyor.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın ölüm nedenini 'belirsiz' olarak nitelemesi Jacky Sutton'un ölümünü 'şüpheli' sınıfına sokmuştu. Ancak cesedin bulunduğu transit salonu 215 numaralı köprünün karşısındaki tuvalet kabininin içeriden kilitli olduğu ve cesedi çıkarmak için kapının kırıldığı, ayrıca cesedi bulan Rus turist kadınların Sutton'un ayaklarını sallanır vaziyette gördüklerini beyan etmesi üzerine intihar için boy mesafesinin de normal olduğu belirlendi.

Olayla ilgili olarak savcılık tüm kamera görüntülerine havalimanı yönetiminden istedi. Soruşturma da çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Ne oldu?
BBC, eski çalışanı Jacky Sutton'ın 'Savaş ve Barış Muhabirliği Enstitüsü'nün (IWPR) Irak direktörü olarak çalıştığını duyurmuştu. Sutton'ın uçağı kaçırdığına dair iddia ise BBC muhabiri Ben Ando'ya ait. Jacky Sutton'ın Cumartesi günü Londra'dan uçakla Atatürk Havalimanı'na geldiğini ve iki buçuk saat sonra kalkacak Irak uçağını kaçırdğını belirten Ben Ando "Yerel basın uçağı kaçırdığı için yeni bilet alacak parası olmadığını ileri sürdü. Birkaç saat sonra tuvalette ölü bulundu. Tam ne olduğu belli değil" demişti.

Avusturalya Ulusal Üniversitesi'nde  Arap ve İslam Araştırmaları Bölümü'nde doktora yaptığı belirtilen Sutton, doktora tezini de 2003-2013 yıllarında Irak ve Afganistan'daki profesyonel kadın medya mensuplarına uluslararası desteğin gelişmesi üzerine yazmıştı.

Selefi de saldırıda öldü
IWPR'deki Sutton'dan önce Irak direktörülüğü yapan Ammar el Şehbender, Mayıs ayında Bağdat'ta uğradığı bombalı araç saldırısında ölmüştü.

IWPR Genel Direktörü Anthony Borden, Sutton'ın ölümüyle 'şok olduklarını' söylerken, "Jacky Irak'taki en iyi gelişim uzmanlarındandı. Son 10 yılını Irak'tta yardım etmeye adamıştı. Aşırı derecede parlak, işinin ehli ve zor koşullarda kendisini koruyabilecek kapasitedeydi " açıklamasını yaptı.

"Sutton kendi isteğiyle uçağa binmedi"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Garip ~ 9 yıl önce
Ben uçağı kaçırdığı için intihar eden meczup sandım ama kadın bildiğin önemli bir görevdeymiş buda uçağı kaçırınca intihar edecek biri olmadığını gösteriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 9 yıl önce
ajan ajan dedim inanmadınız bakın ne oldu şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olan ~ 9 yıl önce
gariplikler ajan olabileceği savını çok güçlendiriyor. Zaten ülkemiz ajan cenneti, özellikle güneydoğu ajan kaynıyor. Bu nasıl gevşeklik anlaşılır gibi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 9 yıl önce
Kadın ajanmış. Belli ki işini bitirmişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
Yok kanka ajan değilmiş. Önceden avcılarda pilavcı dükkanı varmış. Sonradan bbc'deki iş ilanını görünce başvurmuş ve kabul edilmiş. Vatandaşlık alıp çalışmaya başlamış.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000