14 Ekim 2009, Çarşamba 08:05:24

Sefaköy'de uçağa lazer tuttular!

İngiliz havayolu şirketi British Airways'in, Londra-İstanbul seferini yapan uçağına, Sefaköy üzerinde kimliği belirsiz kişilerce 'yeşil lazer ışığı' tutuldu. Olayı rapor eden İngiliz kaptan pilot, 'gözünde hasar oluştuğu' gerekçesiyle dönüş uçuşunu iptal etti...
  • ingilize göz taraması yapılmalı ülkemizi suçluyor sonuçta
  • ben 4 ekimde ve 6 ekimde istanbula giderken ( THY yolcusu olarak) camdan ben bile farkettim ama sanırım ki THY pilotları rapor etmemiş basına yansımadı. yolcu olarak ben bile görmşsem pilotlar mutlaka görmüştür. Sanırım THY pilotları bazı olayları raporlarken meydan veya liman ayrımı yapıyorlar bundan bu çıkarılabilir.
  • Yeni model lazerler son derece etkili ve uçaklar için de çok büyük tehlike olabilir. 532nm gücünde olan yeşil lazerler (kilometrelerce menzil demek) photonic disruptor olarak adlandırılıyor ve SWAT tarafından gece operasyonlarında silah olarak kullanılıyor. Düşünün bu derece güçlü bir lazer iniş sırasında kokpiti nasıl etkiler?
  • AYNI OLAYI 2 AY ÖNCE 3.6 MERKEZ PİSTİNE İNİŞTE BİR KAPTAN PİLOT DA YAŞAMIŞ VE RAPOR ETMİŞTİ..YİNE YEŞİL LAZER VE HER İKİ PİLOTTA 1000 FEET İN ALTINDA ÇOK KRİTİK BİR YAKLAŞMA ANINDA GÖRÜŞ KAYBI YAŞAMIŞLAR..AMA İNGİLİZ OLUNCA KIYMETLİ OLUYORDA TÜRK OLUNCA KAPTAN KIYMETİMİ OLMUYOR BASINA YANSIMIYOR BİR TÜRLÜ..LARA PLAJLARINDA RUSLARI EĞLENDİREN BARLARDAN BİRİNDEN GELDİĞİ YERİ BELLİ OLAN BU OLAY KAYDA DAHİ GEÇMEMİŞTİR..LAZER KARA KUTUYADA KAYDEDİLMİYOR UNUTMAYIN UÇAK DÜŞERSE SEBEBİ BİLİNEMEYEN OLARAK TARİHE GEÇER SANIRIM...
  • Sizin bu yaptiginizi 3 yasindaki cocuga yap deseniz tehlikeli diye yapmaz. ayip ayip.......

British Airways'in önceki gün Londra-İstanbul seferini yapan BA 680 sefer sayılı uçağına, kırmızı lazerden daha güçlü olarak tanımlanan yeşil lazer ile taciz yapıldı. Atatürk Havalimanı'na saat 23.15'te Sefaköy tarafından inişe geçen British Airways uçağına tutulan lazer ışığı, kokpit ekibini rahatsız etse de iniş sorunsuz şekilde gerçekleşti. Uçağın kaptan pilotu, iniş sonrası olayla ilgili raporu yer işletme hizmeti sunan Havaş'a verdi. Olayın emniyete intikal etmesiyle soruşturma başlatıldı. Yetkililer, uçağın kaptan pilotunun lazer ışığı sebebiyle gözünde hasar meydana geldiğini rapor ettiğini ifade ederek, dün yapılması planlanan İstanbul-Londra uçuşunun iptal edildiğini söyledi. Londra'ya gidecek uçağın yolcularının ise diğer seferlere kaydırıldığı bildirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri, olayın kendilerine intikal ettiğini ve Mülki İdare Amirliği'ne de bildirildiğini ifade ederek, "Dileğimiz, bu tehlikeli oyunu oynayanların bir an önce yakalanmasıdır." dedi.

Avustralya'da iki Türk genci, geçen ağustosta iniş yapan bir uçağın pilotunun gözüne yeşil lazer ışığı tutmuş, pilot geçici körlük yaşamıştı. Sorunsuz iniş yapan pilotun, güvenlik güçlerine başvurması sonrası iki Türk genci yakalanmıştı. Gençlerden biri tutuklanırken, diğeri kefaletle serbest bırakıldı.

Mustafa GÜN
ZAMAN

Sefaköy'de uçağa lazer tuttular!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
ingilize göz taraması yapılmalı ülkemizi suçluyor sonuçta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ben 4 ekimde ve 6 ekimde istanbula giderken ( THY yolcusu olarak) camdan ben bile farkettim ama sanırım ki THY pilotları rapor etmemiş basına yansımadı. yolcu olarak ben bile görmşsem pilotlar mutlaka görmüştür. Sanırım THY pilotları bazı olayları raporlarken meydan veya liman ayrımı yapıyorlar bundan bu çıkarılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yeni model lazerler son derece etkili ve uçaklar için de çok büyük tehlike olabilir. 532nm gücünde olan yeşil lazerler (kilometrelerce menzil demek) photonic disruptor olarak adlandırılıyor ve SWAT tarafından gece operasyonlarında silah olarak kullanılıyor. Düşünün bu derece güçlü bir lazer iniş sırasında kokpiti nasıl etkiler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AYNI OLAYI 2 AY ÖNCE 3.6 MERKEZ PİSTİNE İNİŞTE BİR KAPTAN PİLOT DA YAŞAMIŞ VE RAPOR ETMİŞTİ..YİNE YEŞİL LAZER VE HER İKİ PİLOTTA 1000 FEET İN ALTINDA ÇOK KRİTİK BİR YAKLAŞMA ANINDA GÖRÜŞ KAYBI YAŞAMIŞLAR..AMA İNGİLİZ OLUNCA KIYMETLİ OLUYORDA TÜRK OLUNCA KAPTAN KIYMETİMİ OLMUYOR BASINA YANSIMIYOR BİR TÜRLÜ..LARA PLAJLARINDA RUSLARI EĞLENDİREN BARLARDAN BİRİNDEN GELDİĞİ YERİ BELLİ OLAN BU OLAY KAYDA DAHİ GEÇMEMİŞTİR..LAZER KARA KUTUYADA KAYDEDİLMİYOR UNUTMAYIN UÇAK DÜŞERSE SEBEBİ BİLİNEMEYEN OLARAK TARİHE GEÇER SANIRIM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sizin bu yaptiginizi 3 yasindaki cocuga yap deseniz tehlikeli diye yapmaz. ayip ayip.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000