05 Ekim 2011, Çarşamba 08:08:31

MARMARA'DAKİ GEMİNİN IŞIKLARI PİLOTLARIN GÖZÜNÜ ALDI

Bir yük gemisinden yansıyan ışıklar, Atatürk Havalimanı'na iniş yapan uçak pilotlarına zor anlar yaşattı.
  • O gemi THY-KOÇ ortaklığındaki THY OPET özel şirketi için yakıt pompalıyorsa, başka seneryolar da yaratılabilir. Florya Atatürk Köşkü ve çevresi için daha önceden deniz kirliliğinden plaj halka kapatılmıştı. Buraya yakıt tankerleri park ederse bir daha açılması mümkün olmaz. Rant uğruna doğaya acımayanları ben değil, Allah bile affetmez.
  • o gemi thy opet için yakıt pompalıyor.
  • Kaptanlarımızın forsları ancak türkiyede söker. Yurtdışında süt dökmüş kedi gibidirler yabancı atclere ses cıkartamazlar. türkiye hava sahasında aslan kesilirler atc lerin hızlı alçal yüksek sürat tut gibi direktiflerine karşı çıkarlar. onlara benim işime karışma diyerek atcleri baskı altında tutarlar.
  • Aslında o geminin orada ne yaptığını da merak ediyorum. Belediyenin yaptığı akvaryum tesisi açıldı, yanına kıyı oyularak koskocaman bir tesis daha yapılıyor. Bildiğim kadarıyla buralarda yapılaşma yasağı da var. Bir iskele yapıldı, açığa dubalar konuldu. Buraya birkaç aydır bir gemi park etti. Gün boyu yanına remorkör gibi daha küçük gemiler de geliyor. Park yeri olsa başka gemiler de olurdu. Sakın petrol işi olmasın. Emniyet Müdürlüğü lojmanının karşısından? Sahil Güvenliğin dikkatine.
  • daha TÜRK yazmayı bilmiyorsun yoruma cevap yazıyorsun banane elin amerikasından times meydanından bilmem neresinden . Bu devletin denizcilik işletmeleri ve devlet h.m.i var.inişlere bu derecede etkili oluyorsa bu gemi ışıklandırmaları.KAPATTIRACAKSIN. okadar... kısaca senin gibi basitlere bir örnek veriyim. gece araba kullanıyorsun ve arkandaki arabanın uzunları açık seni ne kadar rehatsız eder acaba bu durum.beni rahatsız etmez diyosan sen BAŞKASIN ozaman
  • Başkalarıyla dalga geçen aşalayan yorumcuları şiddetle kınıyorum. Bırakın pilotları resme bakmak bile beni rahatsız etti sanki petrol platformu.
  • Anlamak çok zor yorum yapan sen İSTANBUL yazan cahili ve düşüncelerini. Kendine sygın yokki başkalarına olsun. Öyle bir ana baba tarafından yetiştirilmişsin ki ölen insanların arkasından alay edebilecek karektersizliğe sahipsin. Sen ki pilotluğun P sini bilmeyen belkide ATPL ine kavuşup evinin odasında similatörle pc de takılan , belkide tip parasını yetiştiremediğin için elinde lisansınla geceleri uyuyan, daha yazayımmı ? .... Bu ülkenin pilotlarına yerli yada yabancı olsun ne diye eleştiri yaparsın anlamıyorum. Haaa bir gerçek daha var. Sen ve senin gibiler içinde aynı şeyi düşünüyorum. Git aynaya bak kardeşim ama arkanı dönüp eğilerek. işte o zaman milletin sana baktığında ne gördüğünü anlarsın.....
  • 45sinden sonra ehliyet alinca, 60 indan sonra ucaga binince iste boyle oluyor. Ne demek ya, Tekirdag'a gidene kadar isiklarini kapatsin? New York'a gelip te taksicilik yapan Turkler, abi su Times Square'i biraz isiklarinin kapatsaniza ya, cok gozumuzu aliyor diyebilirmi? Diyebilir, hersey olur bunlar Turk.
  • Evet bende pilot lara katılıyorum. özellikle büyük yolcu gemileri karaköyden çıkışlarını gece yapmakta ve gemi ışıklarının hepsini açmakta bu durum karşısında araba kullanırken dahi insanın gözü ister istemez bakmaya yöneliyor. en azından tekirdağ açıklarına gelene kadar ışıklarını kapatabilirler...
  • Bazı yorum yazan 'arkadaşlar' gece görüş adaptasyonu ve gece şartlarında yapılan inişlerde bunun önemini bilmiyorlar sanırım. Bu adaptasyon için yaklaşık yarım saat önce tüm kokpit ışıkları söndürülür ve ya gözü rahatsız etmeyecek seviyeye getirilir. Ama küçük beyinlerini bu tip konuları öğrenmek için yormayanlar ancak bu şekilde yorum yaparak vakit geçirirler.
Marmara Denizi'nde bulunan bir yük gemisinden yansıyan ışıklar, Atatürk Havalimanı'na iniş yapan uçak pilotlarına zor anlar yaşattı.

Atatürk Havalimanı 05–23 pistine, saat 23.00'dan sonra Florya yönünden inişe geçen uçakların kaptan pilotları, Marmara Denizi'nde bulunan bir gemiden yansıyan ışık nedeniyle rahatsız oldu. Pilotların durumu, Uçuş Kontrol Merkezi'ne bildirmesinin ardından, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Ekiplerin denizde yaptığı kontrollerde tespit edilen gemiye gerekli uyarılar yapılarak, önlem alınması sağlandı.

(Haberler.com)
MARMARA'DAKİ GEMİNİN IŞIKLARI PİLOTLARIN GÖZÜNÜ ALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
O gemi THY-KOÇ ortaklığındaki THY OPET özel şirketi için yakıt pompalıyorsa, başka seneryolar da yaratılabilir. Florya Atatürk Köşkü ve çevresi için daha önceden deniz kirliliğinden plaj halka kapatılmıştı. Buraya yakıt tankerleri park ederse bir daha açılması mümkün olmaz. Rant uğruna doğaya acımayanları ben değil, Allah bile affetmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o gemi thy opet için yakıt pompalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaptanlarımızın forsları ancak türkiyede söker. Yurtdışında süt dökmüş kedi gibidirler yabancı atclere ses cıkartamazlar. türkiye hava sahasında aslan kesilirler atc lerin hızlı alçal yüksek sürat tut gibi direktiflerine karşı çıkarlar. onlara benim işime karışma diyerek atcleri baskı altında tutarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aslında o geminin orada ne yaptığını da merak ediyorum. Belediyenin yaptığı akvaryum tesisi açıldı, yanına kıyı oyularak koskocaman bir tesis daha yapılıyor. Bildiğim kadarıyla buralarda yapılaşma yasağı da var. Bir iskele yapıldı, açığa dubalar konuldu. Buraya birkaç aydır bir gemi park etti. Gün boyu yanına remorkör gibi daha küçük gemiler de geliyor. Park yeri olsa başka gemiler de olurdu. Sakın petrol işi olmasın. Emniyet Müdürlüğü lojmanının karşısından? Sahil Güvenliğin dikkatine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
daha TÜRK yazmayı bilmiyorsun yoruma cevap yazıyorsun banane elin amerikasından times meydanından bilmem neresinden . Bu devletin denizcilik işletmeleri ve devlet h.m.i var.inişlere bu derecede etkili oluyorsa bu gemi ışıklandırmaları.KAPATTIRACAKSIN. okadar... kısaca senin gibi basitlere bir örnek veriyim. gece araba kullanıyorsun ve arkandaki arabanın uzunları açık seni ne kadar rehatsız eder acaba bu durum.beni rahatsız etmez diyosan sen BAŞKASIN ozaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Başkalarıyla dalga geçen aşalayan yorumcuları şiddetle kınıyorum. Bırakın pilotları resme bakmak bile beni rahatsız etti sanki petrol platformu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Anlamak çok zor yorum yapan sen İSTANBUL yazan cahili ve düşüncelerini. Kendine sygın yokki başkalarına olsun. Öyle bir ana baba tarafından yetiştirilmişsin ki ölen insanların arkasından alay edebilecek karektersizliğe sahipsin. Sen ki pilotluğun P sini bilmeyen belkide ATPL ine kavuşup evinin odasında similatörle pc de takılan , belkide tip parasını yetiştiremediğin için elinde lisansınla geceleri uyuyan, daha yazayımmı ? .... Bu ülkenin pilotlarına yerli yada yabancı olsun ne diye eleştiri yaparsın anlamıyorum. Haaa bir gerçek daha var. Sen ve senin gibiler içinde aynı şeyi düşünüyorum. Git aynaya bak kardeşim ama arkanı dönüp eğilerek. işte o zaman milletin sana baktığında ne gördüğünü anlarsın.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
45sinden sonra ehliyet alinca, 60 indan sonra ucaga binince iste boyle oluyor. Ne demek ya, Tekirdag'a gidene kadar isiklarini kapatsin? New York'a gelip te taksicilik yapan Turkler, abi su Times Square'i biraz isiklarinin kapatsaniza ya, cok gozumuzu aliyor diyebilirmi? Diyebilir, hersey olur bunlar Turk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet bende pilot lara katılıyorum. özellikle büyük yolcu gemileri karaköyden çıkışlarını gece yapmakta ve gemi ışıklarının hepsini açmakta bu durum karşısında araba kullanırken dahi insanın gözü ister istemez bakmaya yöneliyor. en azından tekirdağ açıklarına gelene kadar ışıklarını kapatabilirler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bazı yorum yazan 'arkadaşlar' gece görüş adaptasyonu ve gece şartlarında yapılan inişlerde bunun önemini bilmiyorlar sanırım. Bu adaptasyon için yaklaşık yarım saat önce tüm kokpit ışıkları söndürülür ve ya gözü rahatsız etmeyecek seviyeye getirilir. Ama küçük beyinlerini bu tip konuları öğrenmek için yormayanlar ancak bu şekilde yorum yaparak vakit geçirirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000