06 Kasım 2011, Pazar 08:25:01

"MAĞDUR OLMAMAK İÇİN ERKEN GELİN"

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bayram yoğunluğu nedeniyle biletler uçak kapasitesinin yüzde 10 fazlasıyla satılınca yolcular havalimanında mağdur oldu.
Atatürk Havalimanı'nda Kurban Bayramı nedeniyle aşırı yoğunluk yaşanıyor.

Saatler öncesinden Check-In yaptıran yolcular uçağı tamamen doldururken aynı uçağa biletli diğer yolcular havalimanında mahsur kaldı.

Mahsur kalan yolcular bir sonraki sefer yapacak uçağı ya da yarını beklemek zorunda kalıyorlar... 

Sivil Havacılık Kurallarına göre uçaklarının yolcu kapasitesinin yüzde 10 fazlasına kadar bilet satışı gerçekleştirilebiliyor. Bayram nedeniyle biletlerin tamamı (yüzde 10 fazlası dahil) da satılınca yolcular havaalanında büyük kalabalıklar oluşturdu.

 Yetkililler, Sivil Havacılık kurallarına göre uçağın yolcu kapasitesinin yüzde 10'una kadar fazla bilet satmanın yasal olduğu, yolcuları mağdur etmemek için üç seçenek bulunduğunu ifade etti. Ya paraları iade ediyorlar ya da otele yerleştiriyorlar veya bir sonraki sefere ya da bir sonraki günkü sefere kaydırıyorlar... 

Sivil Havacılık kurallarına göre bu durumda yapılabilecek pek bir şeyin olmadığını belirten yetkililer, bayram nedeniyle özellikle dış hatları kullanacak yolcular varsa havalimanına 2-3 saat öncesinden gelmeleri yararlı olacaktır" denildi.
"MAĞDUR OLMAMAK İÇİN ERKEN GELİN"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000