06 Ağustos 2010, Cuma 09:22:54

Kadir Topbaş’ın JFK’i yazması hayal midir?

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Onur Baştürk, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın Atatürk Havalimanı için yaptığı değerlendirmeleri örnek göstererek, benzerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından yapılıp yapılamayacağını soruyor. İşte Baştürk'ün o yazısı...
  • Adamım Dubai Havalimanına git de pist manzaralı şezlongunda kahve içerken A380, B777'nin inişini kalkışını izlersin.Hıı istersen msn'de yada face de takılırsın LCD'ler var.
  • Pasaporttaki polis sayısı çok az... Turistler ve onları karşılamaya gelen Turist rehberleri çok bekliyor... Bende turist rehberi olarak bazen 1.5 -2 saat beklıyorum ve yolcunun çıkmadıgı oluyor. Türklere gelince 50-60 kişiye 5-6 polis düşüyor... Yabancılara gelince 100-200 kişiye 2 polis düşüyor... Bu çarpıklığı TAV' ın diretmesiyle Emniyet çözmeli ! ! Aksi halde böyle devam eder gider hemde yıllarca.............. V.T.
  • Hiç bir Havalimanı İşletmecisi özellikle 15-20 yıllık sürelere 2-3 milyar usd/euro ödemiş işletmeciler, havalimanını kullanan yolcuların terminal içerisinde bulundukları süre boyunca sadece oturmalarını veya uzanıp yatmalarını istemez ve tabiki bunun için gerekli olan ekipmanları da kurmaz yada buna pek yanaşmaz...
  • Beyoğlu Belediye Başkani ve Büyükşehir Belediye Başkanı Taksim Havaş Durağının önünü hiç görmüyorlar mı?Buraların temizlenmesini sağlamak bu kadar mı zor?Önce temizlik gelir.
  • TOPBAŞ ANCAK KENDİ BLOG'UNDAN MUHALLEBİ YOLLAR...

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson Atatürk Havalimanı’yla Heathrow’u karşılaştırmış.

Kendi memleketinin en büyük havalimanını eleştirirken başka bir ülkenin, yani bizim havalimanını çok parlak bulduğunu söylemiş.
Nerede söylemiş/yazmış bunu? Kendi blogunda!

Şimdi buradaki iki şahane durumu bulunuz!

Birincisi ve benim en hoşuma gideni: Belediye Başkanı’nın bir blogunun olması. Ve oraya danışmanlarının filan değil, bizzat kendisinin hiç üşenmeden, fikirlerini sakınmadan oturup yazması.

Düşünsenize, Kadir Topbaş ya da Mustafa Sarıgül’ün blogunun olduğunu...

Eminim durmadan sadece yaptıkları “güzel şeyler”i yazarlardı ve kimse de onları takip etmezdi. Evet, bu konuda peşin hükümlüyüm.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’dan umutluyum biraz.

Onun blogunu takip etmek ilginç olabilirdi.

Mesela Tempo Dergisi’nin son sayısına geniş bir şekilde haber olan Tarlabaşı Projesi’nde neler olup bittiğini, belediyeye açılan davaların ne durumda olduğunu samimi bir dille anlatsa, hoş olabilirdi.

İkinci duruma gelelim... Aslında o belli: Kendi havalimanını eleştirirken başkasını övme yürekliliğini gösterebilmek.

Bizde bir belediye başkanı bunu yapsa elbette hoş karşılanmazdı.

Ama Boris Johnson yapmış. AHL’yi şöyle anlatmış:
“Yeşilköy’deki havalimanı bir Amerikan alışveriş merkezinden daha büyük ve bir ruhu var. Dış hatlar terminalindeki parlayan mermer zemin, uzun bir mesafe boyunca yayılan saatçiler, çikolata dükkanları ve mağazalar, güvenlik görevlilerinin koridorlar boyunca dolaşmak için neden Segway kullandıklarının en büyük kanıtı. Buranın dinamizmi beni gerçekten çok etkiledi.”

Peki Johnson’ın dediği kadar övgüye değer mi AHL?

Aylar önce orada beş gün boyunca vakit geçirmiş biri olarak söyleyeyim:

Evet, değer. Özellikle yeni açılan gate’lerden sonra...

Ama AHL’nin eksikleri de yok değil.

1- Pasaport polisi az: Öyle ki, çok yoğun zamanlarda hayli az polis memuru çalışıyor. Uzun kuyruklar oluşuyor kabinler önünde. Bu Emniyet’in çözmesi gereken bir sorun tabii.

2- Pasaport polislerinin kabinleri çok kötü: Neyse ki bu yakın zamanda değişecek. Cam fanus olayı kalkacak. Memurlarla arada cam olmadan iletişim kurulabilecek.

3- Alışveriş olayı iyi, ama dinlenme bölgeleri az: Banka kartlarıyla girilen özel lounge’ları geçin. İnsanların para vermeden, toplu halde, rahat bir koltuğa yayılarak dinlenebileceği, bir sonraki uçuşunu bekleyebileceği, nispeten sessiz bir noktaya konuşlanmış ortak dinlenme bölgesi yok.  Bana kalırsa en büyük ihtiyaç bu.

Onur BAŞTÜRK
HÜRRİYET

Kadir Topbaş’ın JFK’i yazması hayal midir?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Adamım Dubai Havalimanına git de pist manzaralı şezlongunda kahve içerken A380, B777'nin inişini kalkışını izlersin.Hıı istersen msn'de yada face de takılırsın LCD'ler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pasaporttaki polis sayısı çok az... Turistler ve onları karşılamaya gelen Turist rehberleri çok bekliyor... Bende turist rehberi olarak bazen 1.5 -2 saat beklıyorum ve yolcunun çıkmadıgı oluyor. Türklere gelince 50-60 kişiye 5-6 polis düşüyor... Yabancılara gelince 100-200 kişiye 2 polis düşüyor... Bu çarpıklığı TAV' ın diretmesiyle Emniyet çözmeli ! ! Aksi halde böyle devam eder gider hemde yıllarca.............. V.T.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hiç bir Havalimanı İşletmecisi özellikle 15-20 yıllık sürelere 2-3 milyar usd/euro ödemiş işletmeciler, havalimanını kullanan yolcuların terminal içerisinde bulundukları süre boyunca sadece oturmalarını veya uzanıp yatmalarını istemez ve tabiki bunun için gerekli olan ekipmanları da kurmaz yada buna pek yanaşmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Beyoğlu Belediye Başkani ve Büyükşehir Belediye Başkanı Taksim Havaş Durağının önünü hiç görmüyorlar mı?Buraların temizlenmesini sağlamak bu kadar mı zor?Önce temizlik gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TOPBAŞ ANCAK KENDİ BLOG'UNDAN MUHALLEBİ YOLLAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000