24 Aralık 2011, Cumartesi 09:35:51

İSTSTATUS'TA FLAŞ GELİŞME...

İstanbul çevresindeki uçaklar ile Atatürk Havalimanı kulesi arasındaki diyalogları yayınlayan iststatus'un yasağı kaldırıldı...
  • yazıklar olsun başka ne değim bunlara korkak bunlar kendi gölgelerinden
  • adaletin sillesi tepenize indiği zaman, gerçek dünyayı görürsünüz.
  • sen git, birdüsürü asılsız itham ile içeride yatanları kurtar sonra gel bunları konuşuruz. burası gerçek dünya. Asılsız hiçbirşey yok burda. WELCOME TO THE REAL WORLD.
  • fakat adaletin eli yakanıza yapıştığı zaman bu yorumcu haklıymış diyeceksiniz.
  • kanunları bilmeden neyin hesabındasın anlayamadım. bu yayının şahsına bir etkisimi var yada çalıştığın kurumlamı bir ilgisi var avukatlığa soyundun.
  • bir broadcast dinlemesidir, Bütün dünyada olduğu gibi aviation band ve marin band public tarafından dinlenir ama bunların içindeki private frekanslar vardır onlar özel tahsisli frekanslar olduğu için dinlenmesi yasaktır,
  • Türk Ceza Kanunu, Madde 133: Kişiler arasındaki alenî olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Aleni olmayan konuşma demek, ancak özel çaba ile dinlenebilen konuşmadır ki, dinleme cihazı kurmak bal gibi özel çabadır. Aha buyur.
  • almanyada kanunen yasak peki diğer ülkelerde durum ne bizde ne kanunu bilen biri yazsın lütfen. Yoksa boş laf yapmasın
  • Bir seyin internet ortaminda yapiliyor olmasi, o seyin yasal oldugu anlamina gelmez. Internette o kadar yasal olmayan sey var ki. Havacilik frekanslari, uluslararasi anlasmalarla belirlenip, belli amaclar icin özel tahsis edilmis frekanslardir. Havacilikla alaksi olmayanin o frakansta isi yoktur. Bu kural dünyanin her yerinde böyledir. Telsiz meraklilarina tahsis edilen frakanslar ayridir. Onun bunun dinliyor olmasi bu isi yasal hale getirmez.
  • Almanya da havacılık frekanslarını dinlemek yasak, hapis cezası veriyorlar dedik. Çokbilmiş dediler. Karışmıyorum daha.
Özellikle havacılık tutkunları tarafından ilgiyle takip edilen ve popüleritesini gün geçtikçe artıran, önem arzeden bazı havacılık haberlerine de kaynak olan iststatus adlı internet sitesine getirilen yasak kaldırıldı.

İstanbul çevresindeki uçakların Atatürk Havalimanı kulesi ile yaptığı konuşmaları ve teknik birimlerle olan bilgi alışverişini yayınlayan internet sitesi iststatus'a bir süre önce VIP uçakların 'vurulabilme' ihtimali ve nerede ve içinde kim olduğuna dair bilgilerin herkes tarafından öğrenilebilmesi nedeniyle yasak getirilmişti. 
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi bir süre önce SHGM ve Telekomünikasyon Müdürlüğü'ne başvurarak tehlike arzettiği gerekçesiyle iststatus adlı internet sitesinin yayınının durdurulmasını talep etmişti. DHMİ'nin bu başvurusu olumlu karşılanmış ve sözkonusu sitenin yayını durdurulmuştu.
 
Ancak dünyada da birçok örneği bulunan iststatus'un yasağı kaldırıldı ve tekrar yayın yapmasına izin verildi.
 
İSTSTATUS'TA FLAŞ GELİŞME...

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Misafir ~ 12 yıl önce
yazıklar olsun başka ne değim bunlara korkak bunlar kendi gölgelerinden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
adaletin sillesi tepenize indiği zaman, gerçek dünyayı görürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen git, birdüsürü asılsız itham ile içeride yatanları kurtar sonra gel bunları konuşuruz. burası gerçek dünya. Asılsız hiçbirşey yok burda. WELCOME TO THE REAL WORLD.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
fakat adaletin eli yakanıza yapıştığı zaman bu yorumcu haklıymış diyeceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kanunları bilmeden neyin hesabındasın anlayamadım. bu yayının şahsına bir etkisimi var yada çalıştığın kurumlamı bir ilgisi var avukatlığa soyundun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir broadcast dinlemesidir, Bütün dünyada olduğu gibi aviation band ve marin band public tarafından dinlenir ama bunların içindeki private frekanslar vardır onlar özel tahsisli frekanslar olduğu için dinlenmesi yasaktır,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türk Ceza Kanunu, Madde 133: Kişiler arasındaki alenî olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Aleni olmayan konuşma demek, ancak özel çaba ile dinlenebilen konuşmadır ki, dinleme cihazı kurmak bal gibi özel çabadır. Aha buyur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
almanyada kanunen yasak peki diğer ülkelerde durum ne bizde ne kanunu bilen biri yazsın lütfen. Yoksa boş laf yapmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir seyin internet ortaminda yapiliyor olmasi, o seyin yasal oldugu anlamina gelmez. Internette o kadar yasal olmayan sey var ki. Havacilik frekanslari, uluslararasi anlasmalarla belirlenip, belli amaclar icin özel tahsis edilmis frekanslardir. Havacilikla alaksi olmayanin o frakansta isi yoktur. Bu kural dünyanin her yerinde böyledir. Telsiz meraklilarina tahsis edilen frakanslar ayridir. Onun bunun dinliyor olmasi bu isi yasal hale getirmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Almanya da havacılık frekanslarını dinlemek yasak, hapis cezası veriyorlar dedik. Çokbilmiş dediler. Karışmıyorum daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000