26 Eylül 2014, Cuma 08:17:27

HÜRKUŞ İSTANBUL SEMALARINDA

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen 10. Istanbul Airshow'da da sergilenen Türk yapımı eğitim uçağı Hürkuş, İstanbul semalarında turladı.
  • Devamı geliyor az kaldı.
  • BANA GÖRE HARİKA BİR MAKİNA
  • Yakında bölgesel uçakta yaparız.Ama 10 sene sonra.peh.
  • Geç olsun, Güç olmasın, Çok gurur verici daha iyilerini yapmakta nasip olur inşallah.
  • Koreden kit olarak alinan turk muhendislerinin buyuk basarisi ile yuzde yuzde turkiyede montajlanan ucagimiz hayirli olsun :-)
  • F16 bunun yakinindan gecse sesinden duser :)) onlarca yil geriden geliyoruz malesef

Istanbul Airshow'da sergilenen Türk yapımı eğitim uçağı ‘Hürkuş’, İstanbul semalarında ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

TUSAŞ tarafından tasarlanan ve üretilen yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'nda düzenlenen "İstanbul Airshow"da güven veren duruşu ve uçuş gösterisiyle katılımcıların büyük beğenisini kazandı. İlk uçuşunu dün gerçekleştiren Hürkuş, İstanbul semalarında turladı.

HÜRKUŞ İSTANBUL SEMALARINDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Devamı geliyor az kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
BANA GÖRE HARİKA BİR MAKİNA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yakında bölgesel uçakta yaparız.Ama 10 sene sonra.peh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vecihi ~ 10 yıl önce
Geç olsun, Güç olmasın, Çok gurur verici daha iyilerini yapmakta nasip olur inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Koreden kit olarak alinan turk muhendislerinin buyuk basarisi ile yuzde yuzde turkiyede montajlanan ucagimiz hayirli olsun :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bıkmadınız mı? ~ 10 yıl önce
Kore malı KT-1'ler ile hürkuşu karıştırmaktan bıkmadınız mı? bahsettiğiniz uçakların beygir güçleri bile çok farklı. azıcık araştırma yapsanız anlarsınız.
... ~ 10 yıl önce
elifi görse mertek sanır gelmiş milletin emeğiyle dalga geçiyor. madem beğenmiyorsun buyur arkadaşım yap projeni, gönder sanayi bakanlığına, ordan aldığın hibe ile en azından bir ultralight yap. sonra gel ahkam kes buralarda!
Fly ~ 10 yıl önce
Calisanlarin alinterine hakaret ediyorsunuz. Hürkuş'un aviyonik yazılımlarını TÜRK mühendisler yapmıştır, uçuş kontrol yazilimi %100 TÜRK'tür. Siz araba mantigiyla disaridan ayni gorundugunde cakma zanneden zihniyet lutfen su tayyare modellerinede bakin. (Beechcraft T-6 Texan II) ( Embraer EMB 312 Tucano) (Pilatus PC-9) (PZL-130 Orlik) Sizin mantiginiza gore kim kimden montajlamis??
uçuş kontrol ~ 10 yıl önce
Değerli Fly, çalışanın hakkını korumaya çalışmanız takdire şayan, lakin azıcık öğrenip yorum yapsaydınız daha iyi olurmuş. Sandığınızın aksine Hürkuş'ta uçuş kumanda sistemi mekanik olup herhangi bir yazılım mevcut değildir. Haaa uçağın %100 yerli az miktardaki kısımlarından biri, o ayrııı... Sonuçta Hürkuş ne Kore, ne ABD çakması, tamamen Türk çalışması. Satılırsa Türkiye para kazanacak sonuçta!
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
F16 bunun yakinindan gecse sesinden duser :)) onlarca yil geriden geliyoruz malesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne demek istediğini anlayamadık. Aç kuyruğuna bak, ondan sonra gülersin. TAI çalıştı, çabaladı, ürünü yaptı, sertifikasını aldı, geliştirme süreci sürüyor. XF-16 planlaması yıllar önce yapılmıştı, rafta bekliyor, icabında devreye sokulacak. İHA'sı uçuyor. Borazancılık yapacağınıza biraz neler oluyor, bitiyor araştırın.
Volvo ~ 10 yıl önce
Cahillik ne güzel şey değil mi Android uygulaması? Her şeyi biliyorsun. :-)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000