11 Temmuz 2008, Cuma 08:12:41

HAVAŞ - TAKSİ KAVGASI BİTMİYOR

Günde 65 bin yolcunun geçtiği Atatürk Havalimanı’ndan taşıma hizmeti veren HAVAŞ ile taksiciler arasındaki sessiz kavga sürüyor.
  • ben haftada 4 kez ucağa binen biri olarak.şunu söylemek isterimki taksiciler acız diye bağırıyorlar ondan sonra müşteri beğenmiyorlar evim yeşilköyde o arkadakine sallıyor ötekisi arkadakine hepiniz mafyasınız bide ekmekten bahsediyorsunuz yakında sizinde sonunuz gelecek şu marmaray bir olsun hele görün ondan sonra.
  • Yorumunuz... Her tür tasimayi taksiciler yapsin, sonra gecenin bir yarisinda taksiye bindiginizde bir sizi dövmedikleri kalsin..bin bir türlü hakarete maruz kalmaktansa pahali da olsa havasla gitmeyi bin kere tercih ederim..binersiniz bilmem kac km hizla giderler, can güvenliginizi hice sayarlar..en azindan haftada iki kez atatürk havalimanindan taksiye binen bir bayan olarak taksicilerden cok cekiyorum..
  • HAVAŞ....BİRAZ YAVAŞ...BU EKMEK KAVGASI ADALET YERİNİ BULANA KADAR BİTMEZ..İSTERSEN BİR DE TOPRAĞIN ALTINDA İLK GECENİ DÜŞÜN NASIL HESAP VERECEKSİN..? İŞTE GERÇEK ADALET ORADA UNUTMA VE KENDİNE GEL.....
  • Avrupa ülkelerinde belediye otobüsleri ve trenleri hizmet veriyor bizde , hem vatandasi kaziklatip birilerine para kazandiriyoruz, halen anlamis degilim hava limanlarinda taksiler niye serbest fiyattan acilir, veya otobüs fiyatlari güne birlik degisir, devletin en büyük hatasi koy direkt belediye otobüslerini bu kavgada bitsin
  • BELLİKİ SENDE HAVAŞ OTOTBUSLERİNDE YA ŞÖFÖRDÜN YADA PARA TOPLAYAN ARKADAŞ ZORUNA GİTMİŞ BELLİ AMA YAPACAK BİRŞEY YOK BUNLAR BOŞUNA ÇIRPINIŞLAR BARİ DÜRÜST OLUNDA EKMEĞİNİN PEŞİNDE OLAN TAKSİCİLERE DİL UZATMAYIN AYIPTIR HAVAŞ YETKİLİLERİNEDE SORUYORUM YETMEDİMİ BU KADAR HAKSIZ KAZANÇ ALLAH GÖZÜNÜZÜ DOYURSUN.
  • Farkında iseniz karşıt görüşler taksiciler hala soruna çözüm aramak düzeltmek yerine şikayeti olan insanlara ağır dille eleştiri yapıyorlar. Müşterilerinizden gelen bunca şikayet için onları suçlamak yerine çözüm üretmek gerekmez mi?
  • SAYIN YOLCU RUMUZLU ARKADAŞ HAVAŞI NİYE BU KADAR MÜDAFA EDİYORSUN ANLAMIŞ DEĞİLİM KISA MESAFEYE GİTMEYEN TAKSİCİYİ ŞİKAYET ETTİNDE BİR NETİCEMİ ALAMADINMI KADIKÖYE ÇOK FAHİŞ PARALAR İSTEYENLERİ HA KEZA SENİN BU YAPTIĞIN BENECE İŞKEMBE'İ KÜBRADAN SALLAMAK VEYA BİR ZAMANLAR 5216 SAYILI BELEDİYELER KANUNUNA AYKIRI TAŞIMACILIK YAPAN HAVAŞ'IN BİR PERSONELİ OLMAKTIR. HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANAN BİR KÜÇÜK AKILLI
  • Hem havas hem taksi gerekli havaalanina. Dunyanin hiçbir ulkesinde bir tekele birakilmaz yolcu. Havas kanunsuz is yapiyormus.Senelerdir kaç kere musteri sikayeti almis havas peki soyleyin??... Taksiciler de saygisiz ve mafya Hayatta havalimani taksisine bir daha binmeyecegim. Havalimanina ulasimi dogru durust organize edemeyip, herkesi birbirine dusurup, taksiye parasi yetmeyen vatandasi zor duruma dusuren devleti kiniyorum.Kendilerine her anlamda pay çikaran taksicileri de kiniyorum.
  • Havaş umrumda değil. Ama şu Taksicilerden gıcık alıyorum. Müşteriyi bir dövmedikleri kalıyor. İnsan ekmek yediği yere böyle yapar mı? Her müşteri potansiyel olarak yolunacak bir kazdır...haram para elbel bir gün bir yerlerden çıkar.
  • Bu ülkede müşterisini memnun edemeyen sektör er ya da geç çöküyor. Bir zamanlar siz havalimanı taksicileri gibi davranan minibüsçüler Metrobüs sonrasında piyasadan silindi, hepsi de şimdi kendimiz ettik kendimiz bulduk diyorlar ama geçti artık, ne fayda... Çünkü müşterileriniz araçlarınıza "mecburiyetlerinden" biniyorlar. Yolcular bir alternatifini bulur bulmaz ona yönelecek ve sizin ekmeğinizde kesilecek. Çünkü birçok konuda müşterinize saygı göstermiyorsunuz. Marmaray projesinin tamamlanması bittiğinizin resmidir, bekleyin, görün.

Günde 65 bin yolcunun geçtiği Atatürk Havalimanı’ndan taşıma hizmeti veren HAVAŞ ile taksiciler arasındaki sessiz kavga sürüyor. Taksiciler ‘Kanuna uyulmuyor” iddiasında. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda resmi yazışmalar üzerinde sessiz sedasız süren bir kavga var. Bu kavga, yılda 25 milyonu aşkın, günde ortalama 65 bin yolcunun giriş-çıkış yaptığı havalimanından yolcu taşınmasıyla ilgili. Havalimanından İETT, metro, HAVAŞ otobüsleri ve taksilerle kent merkezine ulaşmak mümkün. Atatürk Havalimanı Taksicileri Kooperatif Başkanı Fahrettin Can, HAVAŞ’ın ruhsatını daha yakın zamanda aldığını ve Büyükşehir kararlarına aykırı olarak Anadolu Yakası’na yolcu taşıdığını söyledi.

‘Toplu taşımacılığa karşı değiliz’

'Biz toplu taşımacılığa karşı değiliz' diyen Fahrettin Can, Ancak her şey kanuna uygun olmalı diyerek şu talepte bulunuyor:  'HAVAŞ, eskiden resmi plakalı otobüslerle USAŞ olarak hizmet veriyordu. Özelleştirildikten sonra taşıma aynen devam etmeye başladı. Toplu taşıma hizmetinin belediye tarafından ihaleyle verilmesi gerekir. O zaman kim isterse girer, taşıma hizmetini üstlenir. HAVAŞ yönetimi Biz bakan beyin izniyle çalışıyoruz, burada patron belediye değil bakan diyor’ ama ortada da bir yasa var, UKOME’nin kararı var. Biz sadece buna uyulmasını istiyoruz. Bize yapılan denetimin onlara da yapılmasını istiyoruz. HAVAŞ’ı arayın, hangi hatlarda servis yaptıklarını görün'

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi 553 taksiyle yolcu taşımacılığı yapıyor.

HAVAŞ - TAKSİ KAVGASI BİTMİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

mrb ~ 16 yıl önce
ben haftada 4 kez ucağa binen biri olarak.şunu söylemek isterimki taksiciler acız diye bağırıyorlar ondan sonra müşteri beğenmiyorlar evim yeşilköyde o arkadakine sallıyor ötekisi arkadakine hepiniz mafyasınız bide ekmekten bahsediyorsunuz yakında sizinde sonunuz gelecek şu marmaray bir olsun hele görün ondan sonra.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yokina ~ 16 yıl önce
Yorumunuz... Her tür tasimayi taksiciler yapsin, sonra gecenin bir yarisinda taksiye bindiginizde bir sizi dövmedikleri kalsin..bin bir türlü hakarete maruz kalmaktansa pahali da olsa havasla gitmeyi bin kere tercih ederim..binersiniz bilmem kac km hizla giderler, can güvenliginizi hice sayarlar..en azindan haftada iki kez atatürk havalimanindan taksiye binen bir bayan olarak taksicilerden cok cekiyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EKMEK ~ 16 yıl önce
HAVAŞ....BİRAZ YAVAŞ...BU EKMEK KAVGASI ADALET YERİNİ BULANA KADAR BİTMEZ..İSTERSEN BİR DE TOPRAĞIN ALTINDA İLK GECENİ DÜŞÜN NASIL HESAP VERECEKSİN..? İŞTE GERÇEK ADALET ORADA UNUTMA VE KENDİNE GEL.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
firtina ~ 16 yıl önce
Avrupa ülkelerinde belediye otobüsleri ve trenleri hizmet veriyor bizde , hem vatandasi kaziklatip birilerine para kazandiriyoruz, halen anlamis degilim hava limanlarinda taksiler niye serbest fiyattan acilir, veya otobüs fiyatlari güne birlik degisir, devletin en büyük hatasi koy direkt belediye otobüslerini bu kavgada bitsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AİR ~ 16 yıl önce
BELLİKİ SENDE HAVAŞ OTOTBUSLERİNDE YA ŞÖFÖRDÜN YADA PARA TOPLAYAN ARKADAŞ ZORUNA GİTMİŞ BELLİ AMA YAPACAK BİRŞEY YOK BUNLAR BOŞUNA ÇIRPINIŞLAR BARİ DÜRÜST OLUNDA EKMEĞİNİN PEŞİNDE OLAN TAKSİCİLERE DİL UZATMAYIN AYIPTIR HAVAŞ YETKİLİLERİNEDE SORUYORUM YETMEDİMİ BU KADAR HAKSIZ KAZANÇ ALLAH GÖZÜNÜZÜ DOYURSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkat ~ 16 yıl önce
Farkında iseniz karşıt görüşler taksiciler hala soruna çözüm aramak düzeltmek yerine şikayeti olan insanlara ağır dille eleştiri yapıyorlar. Müşterilerinizden gelen bunca şikayet için onları suçlamak yerine çözüm üretmek gerekmez mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KÜÇÜK AKILLI ~ 16 yıl önce
SAYIN YOLCU RUMUZLU ARKADAŞ HAVAŞI NİYE BU KADAR MÜDAFA EDİYORSUN ANLAMIŞ DEĞİLİM KISA MESAFEYE GİTMEYEN TAKSİCİYİ ŞİKAYET ETTİNDE BİR NETİCEMİ ALAMADINMI KADIKÖYE ÇOK FAHİŞ PARALAR İSTEYENLERİ HA KEZA SENİN BU YAPTIĞIN BENECE İŞKEMBE'İ KÜBRADAN SALLAMAK VEYA BİR ZAMANLAR 5216 SAYILI BELEDİYELER KANUNUNA AYKIRI TAŞIMACILIK YAPAN HAVAŞ'IN BİR PERSONELİ OLMAKTIR. HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANAN BİR KÜÇÜK AKILLI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 16 yıl önce
Hem havas hem taksi gerekli havaalanina. Dunyanin hiçbir ulkesinde bir tekele birakilmaz yolcu. Havas kanunsuz is yapiyormus.Senelerdir kaç kere musteri sikayeti almis havas peki soyleyin??... Taksiciler de saygisiz ve mafya Hayatta havalimani taksisine bir daha binmeyecegim. Havalimanina ulasimi dogru durust organize edemeyip, herkesi birbirine dusurup, taksiye parasi yetmeyen vatandasi zor duruma dusuren devleti kiniyorum.Kendilerine her anlamda pay çikaran taksicileri de kiniyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YOLCU ~ 16 yıl önce
Havaş umrumda değil. Ama şu Taksicilerden gıcık alıyorum. Müşteriyi bir dövmedikleri kalıyor. İnsan ekmek yediği yere böyle yapar mı? Her müşteri potansiyel olarak yolunacak bir kazdır...haram para elbel bir gün bir yerlerden çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özkan ~ 16 yıl önce
Bu ülkede müşterisini memnun edemeyen sektör er ya da geç çöküyor. Bir zamanlar siz havalimanı taksicileri gibi davranan minibüsçüler Metrobüs sonrasında piyasadan silindi, hepsi de şimdi kendimiz ettik kendimiz bulduk diyorlar ama geçti artık, ne fayda... Çünkü müşterileriniz araçlarınıza "mecburiyetlerinden" biniyorlar. Yolcular bir alternatifini bulur bulmaz ona yönelecek ve sizin ekmeğinizde kesilecek. Çünkü birçok konuda müşterinize saygı göstermiyorsunuz. Marmaray projesinin tamamlanması bittiğinizin resmidir, bekleyin, görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000