24 Kasım 2009, Salı 07:17:04

EYVAH! UÇAKLAR YİNE SİSE TAKILDI...

İstanbul'da, özellikle Avrupa yakasında etkili olan yoğun sis hayatı olumsuz etkiliyor.
  • Durup durup şu "CAT III" pilavını ısıtanlar, acaba bu sistemin kurulması için havaalanının etrafında ne gibi fiziki şartlar gerekiyor, biliyorlar mı? "AMS gibi meydanda var, IST'de niye yok?" diye soranlar Hollanda'nın neredeyse tahta gibi olduğunu, Yeşilköy'de ise meydanın dibinde ve pist uzantısında koca koca binaların bulunduğunu görmüyor mu? Sağda solda iki yazı okuyup, "güzelim teknolojiyi kurmuyorlar, uyumayın, kurun" diye kuru/sıkı atanlar önce neyin ne olduğunu bir öğreniversin. Bilgi saabısı olmadan fikir saabısı olmayın! Memleket "fikir kabızları"ndan yeni yeni kurtuluyorken, "cin" fikirlerinizle köstek olmayın...
  • international airport bosuna degil. Bu AHL yöneticileri kör mü ya ne sistem gerekiyorsa alsinlar taksinlar ucsun su ucaklar.
  • AHL'ye ne zaman kurmayı düşünüyorsınız? Ya bu sis olayı iki günde bir tekrarlanırsa? Ne tedbir almayı düşünüyorsunuz? Yoksa G550 almaya devam mı?

Hava ve deniz ulaşımında şu ana kadar sefer iptali olmazken, karayollarında görüş mesafesi daralan sürücüler trafikte zor anlar yaşıyor.
    
Atatürk Havalimanı'nda sabaha karşı 05.00 ile 07.00 saatleri arası etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 100 metrenin altına düştü.

Bu saatler arasında uçaklar havaalanına iniş yapamadı. Çok sayıda uçak başka havaalanlarına yönlendirildi. Sisin etkisini kaybetmemesi durumunda uçak seferlerinde iptallerin olabileceği belirtiliyor.

Devlet Meteoroji İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde gece ve sabah saatlerinde sisin etkili olacağı İstanbul'da, vatandaşların ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

Öte yandan geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul'u etkisi altına alan yoğun sis nedeniyle havaalanlarında adeta kaos yaşanmıştı.

EYVAH! UÇAKLAR YİNE SİSE TAKILDI...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Durup durup şu "CAT III" pilavını ısıtanlar, acaba bu sistemin kurulması için havaalanının etrafında ne gibi fiziki şartlar gerekiyor, biliyorlar mı? "AMS gibi meydanda var, IST'de niye yok?" diye soranlar Hollanda'nın neredeyse tahta gibi olduğunu, Yeşilköy'de ise meydanın dibinde ve pist uzantısında koca koca binaların bulunduğunu görmüyor mu? Sağda solda iki yazı okuyup, "güzelim teknolojiyi kurmuyorlar, uyumayın, kurun" diye kuru/sıkı atanlar önce neyin ne olduğunu bir öğreniversin. Bilgi saabısı olmadan fikir saabısı olmayın! Memleket "fikir kabızları"ndan yeni yeni kurtuluyorken, "cin" fikirlerinizle köstek olmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
international airport bosuna degil. Bu AHL yöneticileri kör mü ya ne sistem gerekiyorsa alsinlar taksinlar ucsun su ucaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AHL'ye ne zaman kurmayı düşünüyorsınız? Ya bu sis olayı iki günde bir tekrarlanırsa? Ne tedbir almayı düşünüyorsunuz? Yoksa G550 almaya devam mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000