23 Aralık 2010, Perşembe 12:29:40

BU NASIL DOKTOR?

Atatürk Havalimanı'nda sağlık hizmetlerine bakan özel klinik çalışanları şeker komasına giren hastayı sara hastası diyerek bıraktı. Hasta yarım saat Atatürk Havalimanı'nda yerde yattı. Bakırköy Devlet Hastanesi'nden gelen ambulans olmasaydı bu hastanın hali ne olacaktı?
  • Port klinik hastalara gerekli müdahale yapmadığı gibi yaptıkları mudahale hakkında bilgi de vermiyorlar.bu kadar kötü yönetilen ve hala ayakta kalmak için can çekişen bir kurum AHL de kalmamıştır.
  • karşıdan bakmakla hasta muayene eden sistem sayesinde meslekten soğuutunuz insanı yazık hemde cok yazık
  • doktorla hemşireye bakın...bir de polise..ne yapsın ki polis, ancak o kadar.. şu iki beyaz gömlekli sanki film izliyor, utandım gerçekten insanlığımdan utandım.
  • yazıklar olsun sana, hafif oldu ama daha fazlasını da editör yayınlamaz...
  • Yolcu, uçmaya elverişli mi? 81 doları sayanlar elverişlidir. Gerisine karışmayız... Sarhoş yolcuları ne bakarız, ne taşırız, ne de sorunları bizi bağlar... Parası olanlar ayrı... Parası olmayanlarla polisler uğraşsın... Bizim konumuz değil... Basından Allah razı olsun... Doktoru iyi denk getirip olayı güzel yayınlamışsınız... Yoksa olay otomatikman polise patlardı... Sebebi de port clinic tarafından ücretsiz bakılan nadide insanlar sayesinde...
  • Salt o doktorun sucu degil hepimiz sucluyuz, egitim kalitesi cok dustu.Muhendisimiz, savcimiz, mimarimiz, ogretmenimiz kisaca tum meslek dallari ayni daha mi iyi sanki.Sorun bireylerde degil sistemi cokertenlerde.Bugun orta-lise ve universitede e..... baglasan bitiriyor.Her sene af cikiyor.Bunlara kizalim doktora degil.Maalesef ben de boyle doktorlara sozde egitim veren kurumlardan birindeyim.Ama sorun bireylerle cozulemeyecek kadar derin ve ciddi,egitim her duzeyde ve her universitede yerlerde surunuyor.Korkarim yakin gelecekte daha kotu orneklerle de karsilasabilirz.
  • bu doktor a günde üç öğün sopa atmak lazım maaşlarını da yarıya indirmek lazım
  • orayı yöneten özel sağlık kurumu çok kötü bir yönetim ile idare edilmektedir.thy nın bilgisine..
  • Atatürk hava limanında yolcu olupda hastalanayım demeyin sakın;eğer bir hava yolunun yolcusu iseniz sorumluluğun kimde olduğu kargaşası sizin rahatsızlığınızın önüne geçebilir ve eğer durumunuz acilse ölümle burun buruna kalabilirsiniz.Bu gibi sağlık kurumlarının önce insan diyerek haraket etmesi gerekir,fakat karlılık herşeyin önüne geçiyor ne yazık ki.Nasıl olurda uluslar arası bir havalimanında bir insan böyle bırakılabilir,
  • turkish rules,turkish style doctor,turkish job ... :))
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde şeker komasına giren 28 yaşındaki Yasin Güraslan'a ilk müdahaleyi yapan özel klinik ekipleri, "Bize sara nöbeti diye teslim edildi. Verdiği cevaplar düzgün değil. Bakırköy psikiyatriye gidecek bir hasta" diyerek olay yerinden ayrıldı. Yarı baygın halde yaklaşık yarım saat yerde Bakırköy Devlet Hastanesinden gelecek ambulansı bekleyen Güraslanla ambulans gelene kadar havalimanı polis memurları ilgilendi.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile dün akşam saat 22:00 sularında İstanbul'dan Ankara'ya gidecek olan Yasin Güraslan adlı Türk yolcu, uçağını kaçırdıktan sonra Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne geçti. Şeker hastası olduğu öğrenilen 28 yaşındaki Güraslan oturduğu cafede aniden rahatsızlanarak yere yığıldı. Bu arada çevredekiler Atatürk Havalimanında hizmet veren özel şirkete ait sağlık ekiplerini arayarak durumu bildirdi.

ŞEKER KOMASINA MADDE BAĞIMLISI DEDİLER
Olay yerine gelen sağlık ekipleri şeker komasına giren Yasin Güraslan'ın şuurunun yerinde olmadığını, verdiği cevapların düzgün olmadığını ve madde bağımlısı düşünülerek AMATEM'e götürülmesi gerektiğini söyleyedi ve olay yerinden ayrıldı. Polis ekipleri 112 Hızır Acil'i arayarak havalimanına ambulans istedi.

Sağlık ekipleri gittikten sonra havalimanı polisleri yerde zaman zaman acı içinde kıvranan hastayla sürekli konuşarak hastanın uyanık kalmasını sağladı. Polisler sık sık da hastanın nabzını kontrol etti. Hastanın çantasını kontrol eden polis memurları, çantada insülin iğneleri buldu. Olay yerine gelen 112 Hızır Acil ekipleri şeker komasına giren Güraslan'ı alarak Ambulansa götürdü ve burada hastaya müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından şeker komasına girdiği belirtilen Güraslan, daha sonra Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Güraslan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.




Hürriyet
BU NASIL DOKTOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Hastasına doğru mudahale edilmeyen ~ 7 yıl önce
Port klinik hastalara gerekli müdahale yapmadığı gibi yaptıkları mudahale hakkında bilgi de vermiyorlar.bu kadar kötü yönetilen ve hala ayakta kalmak için can çekişen bir kurum AHL de kalmamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
karşıdan bakmakla hasta muayene eden sistem sayesinde meslekten soğuutunuz insanı yazık hemde cok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
doktorla hemşireye bakın...bir de polise..ne yapsın ki polis, ancak o kadar.. şu iki beyaz gömlekli sanki film izliyor, utandım gerçekten insanlığımdan utandım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yazıklar olsun sana, hafif oldu ama daha fazlasını da editör yayınlamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yolcu, uçmaya elverişli mi? 81 doları sayanlar elverişlidir. Gerisine karışmayız... Sarhoş yolcuları ne bakarız, ne taşırız, ne de sorunları bizi bağlar... Parası olanlar ayrı... Parası olmayanlarla polisler uğraşsın... Bizim konumuz değil... Basından Allah razı olsun... Doktoru iyi denk getirip olayı güzel yayınlamışsınız... Yoksa olay otomatikman polise patlardı... Sebebi de port clinic tarafından ücretsiz bakılan nadide insanlar sayesinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Salt o doktorun sucu degil hepimiz sucluyuz, egitim kalitesi cok dustu.Muhendisimiz, savcimiz, mimarimiz, ogretmenimiz kisaca tum meslek dallari ayni daha mi iyi sanki.Sorun bireylerde degil sistemi cokertenlerde.Bugun orta-lise ve universitede e..... baglasan bitiriyor.Her sene af cikiyor.Bunlara kizalim doktora degil.Maalesef ben de boyle doktorlara sozde egitim veren kurumlardan birindeyim.Ama sorun bireylerle cozulemeyecek kadar derin ve ciddi,egitim her duzeyde ve her universitede yerlerde surunuyor.Korkarim yakin gelecekte daha kotu orneklerle de karsilasabilirz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu doktor a günde üç öğün sopa atmak lazım maaşlarını da yarıya indirmek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
orayı yöneten özel sağlık kurumu çok kötü bir yönetim ile idare edilmektedir.thy nın bilgisine..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Atatürk hava limanında yolcu olupda hastalanayım demeyin sakın;eğer bir hava yolunun yolcusu iseniz sorumluluğun kimde olduğu kargaşası sizin rahatsızlığınızın önüne geçebilir ve eğer durumunuz acilse ölümle burun buruna kalabilirsiniz.Bu gibi sağlık kurumlarının önce insan diyerek haraket etmesi gerekir,fakat karlılık herşeyin önüne geçiyor ne yazık ki.Nasıl olurda uluslar arası bir havalimanında bir insan böyle bırakılabilir,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
turkish rules,turkish style doctor,turkish job ... :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000