17 Mart 2013, Pazar 12:12:07

BÖYLE BÜYÜME DÜNYADA YOK!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, seyrüsefer ve Havaalanı İtfaiyeciliği (ARFF) alanında dünya çapında eğitim verdiklerini söyledi.
  • DHMİ tarafından neden Smart Projesinde Ceza Hükmünün uygulanmadığını ve Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinde süresi içerisinde ihale şartı gereği krediyi sağlanamamasına karşın teminatının gelir kaydedilmediğini anlayamamaktayım. 19 firmanın şartname aldığı 15 Aralık 2011 tarihinde tek firmanın katılımı ile ihalesi yapılan ve iki yıl içinde hizmete gireceği iddia edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı yatırımı için bugüne kadar bir kazma bile vurulmadığı gibi Yatırımcı firma kredi bulamadığından iş çıkmaza girmesine rağmen ihaleye tek firma olarak katılan ve kazanan firmaya yer teslimi Mart 2013 de yapılmıştır. Çukurova havalimanının süresi içerisinde tamamlanıp tamamlanamayacağı ve gecikme olursa DHMİ tarafından ceza işletilip işletilmeyeceği tüm havacılık camiasının merakıdır. Sözün özü DHMİ nin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır :))
  • Yoruma başlık olarak gülmekten başka birşey koyamadım maalesef. ATC kursunun nasıl birşey olduğunu bilmesek bu okuduklarımıza inanacağız. Öğretme, öğretici sıfatlarından uzak, eğitim almaya gelen personeli bozuk para olarak harcamaya gelmiş, egolarını tatmin etmeye çalışan hocalarla, devamlı aşağılanmaya maruz kalan kursiyerleriyle sağlam kafalı seyrüseferci nasıl yetiştireceksiniz çok merak ediyorum. Eğer bu işin Türkiye şartlarında cazip gelen maaşı olmasa kaç kişi kalır kulelerde, yaklaşmada ya da sahada. Neyse söylenecek çok söz var da, sözümüzün bir hükmü olmadıktan sonra buraya sayfalarca yazmışız BOŞ!!!
  • Her işin bir zorluğu vardır. Hava Trafik işide zordur. Su altı kaynağıda zordur. Bu devirde para kolay kazanılmıyor. İşinde profesyonel olursan atılma korkusu yaşamazsın.
  • Bizzat o egitimde yer alip birakmis biri olarak soyluyorum: Gercekten zorlu ve ciddi bir egitim. Hergun stres ve atilma korkusu. Ciddi manada yetenek isteyen bir is kontrolorluk. Bu arada belirteyim 2011 aralikta 99 kisi baslandi, 2013 martta 77 kisi bitirildi. 22 kisi atildi yada birakti. Kontrolorluk zor is vesselam. Gerek isin ciddiyetini gerekse egitimin kalitesini bilmeyenler bol keseden giydirmesin, once bi arastirsin...
  • Gördük ARFF'ın ne iş yaptığını İzmir Adnan Menderes'te. Göbeklerini kaldırana kadar ortalık duman oldu. Boş beleş adamlar...Vergimden de çöpleniyorlar.
  • dünyanın en ilkel eğitimini alan..dünyanın en kötü yönetilen..dünyanın en düşük maaşını alan kontrolörleri olmasın o..dur bir daha okuyayım sanırım bi yanlışlık var
  • devleti yemenin, personel yatışın en iyi yapıldığı işletme,kandırmaya devam
  • Orhancim millet vekilligi istiyo
  • Hadi oradan kandırmayın insanları...ampulunuz yanacak yakında
  • Turkiye'de olan torpil,hak yeme,adaletsizlik,yalan,dolan,sahtekarlik da dunyada yok !!!!

Genel Müdür Orhan Birdal, temel eğitimlerini tamamlayan 77 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ile 102 ARFF memuru için DHMİ Esenboğa Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen diploma törenine katıldı. Burada konuşan Birdal, "Hava seyrüsefer ve ARFF alanında dünya çapında eğitim vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Tüm insan kaynaklarımızın kendi alanlarında en son mesleki bilgilerle donatılmasına önem veriyoruz." dedi.

Temel ARFF kurslarını başarıyla bitiren 102 personelin diploma almaya hak kazandığını hatırlatan Birdal, son derece donanımlı, her türlü eğitim altyapısına sahip merkezde eğitimlerini bitiren bir grup Hava Trafik Kontrolörü ile ARFF memurlarının diplomalarını aldıktan sonra, atandıkları meydanlarda görevlerine başlayacaklarını söyledi. Her sene yapılan personel alımı ile sayının artırıldığını ifade eden Birdal, hava trafik kontrolörü sayısının son üç yılda 600'den bin 193'e çıkarıldığını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN HAVACILIKTAKİ BÜYÜMESİ DÜNYANIN HİÇ BİR ÜLKESİNDE YOK"

Atatürk Havalimanı'nda, şubat ayı kıyaslandığında yüzde 20'nin üzerinde artış yaşandığını kaydeden Orhan Birdal, şunları dile getirdi: "Böyle bir büyüme, dünyanın hiçbir yerinde yok. İç hatlarda 2003 yılında 8 milyon yolcumuz varken, şimdi 65 milyon insanımız iç hatlardan uçuyor. Yani insanımız da uçmaya alıştı. Ve insanımız uçmaya alışınca da uçuracak insanlara ihtiyaç arttı. Arkadaşlarımızın görev bilinci o kadar yüksek olmalı ki bu kadar insanı emniyetle uçurmak mümkün olsun. Böyle bir görev bilinci, insanın yaşayacağı önemli hazlardan biridir diye düşünüyorum. Övünerek söylüyorum ki bu merkezde eğitim alan hava trafik kontrolörleri dünyanın en iyileri arasında gösteriliyor."

"ORTA DOĞU'DA EŞİ BENZERİ OLMAYAN MERKEZ"

Birdal, sıkı teorik eğitimin yanı sıra Erzincan Havalimanı'nda hizmete giren simülasyon merkezinde uygulamalı eğitim verildiğine dikkat çekerek, "Erzincan simülasyon merkezi, Balkanlardan Orta Doğu'ya kadar olan bir coğrafyada eşi benzeri olmayan bir merkez. Ulusal ve uluslararası ölçekte eğitim verilecek olan bu merkezde tüm ARFF personeli dönüşümlü olarak eğitim alacak. Canlı olarak bire bir yaşayarak uçak kazasına nasıl müdahale edilir, bunu orada öğrenecek." bilgisini verdi. Konuşmaların ardından kursiyerlere diplomaları takdim edildi. (Zaman)

BÖYLE BÜYÜME DÜNYADA YOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Süper DHMİ ~ 11 yıl önce
DHMİ tarafından neden Smart Projesinde Ceza Hükmünün uygulanmadığını ve Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinde süresi içerisinde ihale şartı gereği krediyi sağlanamamasına karşın teminatının gelir kaydedilmediğini anlayamamaktayım. 19 firmanın şartname aldığı 15 Aralık 2011 tarihinde tek firmanın katılımı ile ihalesi yapılan ve iki yıl içinde hizmete gireceği iddia edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı yatırımı için bugüne kadar bir kazma bile vurulmadığı gibi Yatırımcı firma kredi bulamadığından iş çıkmaza girmesine rağmen ihaleye tek firma olarak katılan ve kazanan firmaya yer teslimi Mart 2013 de yapılmıştır. Çukurova havalimanının süresi içerisinde tamamlanıp tamamlanamayacağı ve gecikme olursa DHMİ tarafından ceza işletilip işletilmeyeceği tüm havacılık camiasının merakıdır. Sözün özü DHMİ nin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
Yoruma başlık olarak gülmekten başka birşey koyamadım maalesef. ATC kursunun nasıl birşey olduğunu bilmesek bu okuduklarımıza inanacağız. Öğretme, öğretici sıfatlarından uzak, eğitim almaya gelen personeli bozuk para olarak harcamaya gelmiş, egolarını tatmin etmeye çalışan hocalarla, devamlı aşağılanmaya maruz kalan kursiyerleriyle sağlam kafalı seyrüseferci nasıl yetiştireceksiniz çok merak ediyorum. Eğer bu işin Türkiye şartlarında cazip gelen maaşı olmasa kaç kişi kalır kulelerde, yaklaşmada ya da sahada. Neyse söylenecek çok söz var da, sözümüzün bir hükmü olmadıktan sonra buraya sayfalarca yazmışız BOŞ!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
her iş ~ 11 yıl önce
Her işin bir zorluğu vardır. Hava Trafik işide zordur. Su altı kaynağıda zordur. Bu devirde para kolay kazanılmıyor. İşinde profesyonel olursan atılma korkusu yaşamazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kontrolör ~ 11 yıl önce
Bizzat o egitimde yer alip birakmis biri olarak soyluyorum: Gercekten zorlu ve ciddi bir egitim. Hergun stres ve atilma korkusu. Ciddi manada yetenek isteyen bir is kontrolorluk. Bu arada belirteyim 2011 aralikta 99 kisi baslandi, 2013 martta 77 kisi bitirildi. 22 kisi atildi yada birakti. Kontrolorluk zor is vesselam. Gerek isin ciddiyetini gerekse egitimin kalitesini bilmeyenler bol keseden giydirmesin, once bi arastirsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 11 yıl önce
Gördük ARFF'ın ne iş yaptığını İzmir Adnan Menderes'te. Göbeklerini kaldırana kadar ortalık duman oldu. Boş beleş adamlar...Vergimden de çöpleniyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaka mı bu ~ 11 yıl önce
dünyanın en ilkel eğitimini alan..dünyanın en kötü yönetilen..dünyanın en düşük maaşını alan kontrolörleri olmasın o..dur bir daha okuyayım sanırım bi yanlışlık var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tkmk ~ 11 yıl önce
devleti yemenin, personel yatışın en iyi yapıldığı işletme,kandırmaya devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hehe ~ 11 yıl önce
Orhancim millet vekilligi istiyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HARRYPOTTER ~ 11 yıl önce
Hadi oradan kandırmayın insanları...ampulunuz yanacak yakında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ~ 11 yıl önce
Turkiye'de olan torpil,hak yeme,adaletsizlik,yalan,dolan,sahtekarlik da dunyada yok !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000