09 Kasım 2010, Salı 15:15:45

BİR TELEFON YETER!

Atatürk Havalimanı Taksiciler Derneği Başkanı Fahrettin Can geçtiğimiz gün havalimanında meydana gelen kavganın ardından AirportHaber'e gelen yorumlar hakkında sorularımızı yanıtladı...
  • sahsen ben "turuncu" Ataturk hava Limani taksilere BINMEM!!! Hep disardan taksi cagiririm..nedenmi? Florya'ya gitmek icin bir kere bindim adam bi dovmedigi kaldi...yurtdisindan hemen hemen her gelen misafirime mecburi Istanbul turu yaptilar...yok anam, BINMEM!!!
  • Ağzına, diline ve klavyene sağlık... Herşeyi çok güzel kısa ve öz acıklamıssın ! FAHRETTİN BEY size sorum var. Neden burada hakkınızda ( siz ve taksiciler hakında ) 1 tane bile olumlu yorum yok ??? Neden yok ? Neden yorumların hepsinde insanlar sizin taksilere kin kusuyor ve nefret ediyor ? Bunu hiç düşündünüzmü ? 1,2 veya 3 yorumcu kötü olsa anlayacagımda yorumcuların hepsimi kötü yoksa esas kötü olan sizin taksiciler mi ? LÜTFEN GÜNLERDİR TARTIŞILAN BU KONUYA BİR AÇIKLAMA GETİRİRMİSİNİZ ? ? ?
  • telefonu bosversin de su sorulara cevap versin verebilirse tabii..magandalar niye ahl taksicileri haricindeki taksilere binilmesini engelliyor?? vatandasin istedigi araca binme ozgurlugunu ve baska taksicilerin istedigi yerden yolcu almasini kisitlama hakkini bunlara kim veriyor??? sen mi veriyorsun yoksa??? kime guvenerek neye dayanarak???soforleri ve gorevlileri secerken hangi kriterler goz onune aliniyor??? soforler neden yabanci dil bilmiyorlar, neden tras olmuyorlar, neden temiz,pak giyinmiyorlar, neden buyuk cogu vatandasi kaziklama pesindeler??? sen baska taksicilere camur atiyorsun da senin taksicilerin cok mu iyi???soforler aliyor, sen ve yoneticilerin egitim aliyor musunuz??balik bastan koktugu icin mi boyle sorunlar yasaniyor???
  • Mecbur degilim AHL taksisine binmeye, binmiyorum da. Nedenlerini diger yorumcular cok guzel aciklamis zaten. Yok sikayet edecek misim de, bilmem ne. Sizinle mi ugrasicam.
  • YIL: 2004 Lalelide bir otelde çalışıyorum. Sabahın 7 sinde Atatürk havalimanından bir turist geldi otele. Turist önce AHL den metroyla aksaraya geliyor ordanda taksi tutuyor bize otele geliyor. O zamanın döneminde aksaray metrodan bızım otel eski parayla 2.400.000 TL ( Şimdi 2,4 TL ) yazıyor. Taksici bu turıstden alıyor 12 tane 20.000.000 TL ( Günümüzde 240 TL ) Sorarım size nedir bu ? Taksicilerin arasında bu tür şöförler çoktur. Azımsanamayacak kadar çookkkkkk !!! Böylesiler sayılamayacak kadar çok...
  • Ben havalimanindan- yesilyurt'taki Polat otele nasil gittim anlatayim: havalimanindan ciktik, atakoy marinanin onunden gecip bakirkoy -merter sapagindan donup yesilyurt'taki polat otele dogru geri donduk. direkt havalimanindan gidilince az para yaziyor kurtarmiyor diyen diyen taksici dua et ki eminonunden dondurmedim yoksa sahil yolu daha gidiyor cevabini verdi.
  • Şikayet edin eminim geri dönerler sopayla bıçakla :) Sabiha Gökçende gözlerimin önünde olan bir mevzuyu ahtarayım ! Turist gideceği güzergahı Simsara sordu. Simsarda su kadar dedi sonrada taksiciye bunu suraya götür şu parayı al dedi. Taksici hayır ben o paraya götürmem dedi. Nedenine gelince çok basit... Sabihadan karsıya gecerken Otoban + 1.köprü + Old City = 85 - 90 TL tutuyor... Uyanık taksicilere göre güzergah şöyle: e-5 + 2.köprü + old city = 115 TL Anlatabildimmi mevzuyu ??? Taksici bundan dolayı simsarla tartıştı ve o fıyata götürmem dedi ve yolcuyu yıne aldı. Yolcu maalesef 30 TL fazla ödedi ama farkında olmadı... Bunu bana da yaptılar ! ! ! Taksi havalimanından ayrıldıktan sonra onları denetleme şansınız yok Fahrettin bey ???
  • Ama kısa mesafeye gitmeme, yabancıları kazıklama, diğer taksilere posta koyma ve benzeri konuda eminim birbirlerini bir güzel eğitiyorlardır.
  • havalimanı personeli olarak ya korsan taksi yada normal taksi kullanıyoruz..havalimanı taksilerine binmek mi..allah korusun..
  • ya siz değilmisiniz, havalimanında sultanahmete gidene 3 köprü geçirten. ya siz değilmisiniz 8.50 TL yazan taksimetre için 85 tl alan. ahl de zaten ahl taksisiyle işim olmaz. yolcu getirene biniyorum yiyiyorsa gelin birşey diyin, sanki parasını sen veriyorsun. pendikte oturuyorum vereceğim 80 TL yi sen kazanacağına, adam gibi taksi esnafı kazansın.
Sitemize gelen yorumlardan bir çoğunun Atatürk Havalimanı taksicilerinin eğitim, kişisel davranış ve yüksek fiyat alabilmek için gezdirmeleri hakkında sorularımızı yanıtlayan Can, sorularımıza şöyle cevap verdi...

Geçtiğimiz gün havalimanında yaşanan kazanın ardından bugün SGK tarafından denetlemeye gelinmesi arasında bir bağlantı var mı?

Hayır kesinlikle. Zaten o olayda bizim hiç bir suçumuz yok. Dış Hatlar Geliş Katı'nda bekleme yapan ticari taksiye "Devam et bekleme yapma" diyen başka bir taksici arkadaşımıza bu sözünün karşısında ana avrat küfür edilince meydana gelen bir karşılık olayıdır. Daha sonra bize bağlı çalışan şöför arkadaşımızın ölümüne neden olabilecek derecede sert bir müdahaleyle, sopa çıkartılması olayı tetiklemiştir. Kavga çıkış nedeni dışarıdan gelen ve alandan sadece turist almak ve fahiş fiyatla İstanbul içinde gezdirmek amacıyla bekleyen taksicidedir" diye konuştu.

Peki saatlerce sıra beklemelerinin sonrasında taksilerine binen yolculara kısa mesafeye gidecek diye sorun çıkartan şöförleriniz mevcut bu konuda sitemizde de bir çok yorum aldık. Bu konuda ne gibi çalışmalarınız mevcut?

Biz arkadaşlarımıza bu konuda hem eğitim hem en ağır ceza-i müeyyideleri vermekteyiz. Bakınız olmaz demiyorum mutlaka vardır. Fakat biz bunları içimizde barındırmamak için durumu yaşayan yolcu ve yolcu yakınlarından bize şikayet etmelerini bekliyorum. Sonuçta bu eğitimleri onlara özellikle veriyoruz. En asgariye düşürmek için çalışıyoruz. Bakınız bizim disiplin kurulumuz bu yoğun günde bile şikayetleri değerlendiriliyor. En az 10 günden ihraca kadar giden bir ceza yaptırımımız var. Bize şikayetlerini dile getirmeleri için maillerimiz, telefonlarımız ve plakalarımız mevcut. Açsınlar ve bize bildirsinler" diye konuştu.

Can, Atatürk Havalimanı Taksiciler Derneği Telefonu: 0212 465 52 36 Dahili:127 ve http://www.havalimanitaksi.com/site/iletisim/form.html adresinden sorun yaşanan taksicinin plakasını ve seyahat ettiğiniz saati bildirmeleri karşılığında mutlaka geri dönüş yapılacağınıda sözlerine ekledi.

©AirportHaber.com Özel
BİR TELEFON YETER!

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Misafir ~ 13 yıl önce
sahsen ben "turuncu" Ataturk hava Limani taksilere BINMEM!!! Hep disardan taksi cagiririm..nedenmi? Florya'ya gitmek icin bir kere bindim adam bi dovmedigi kaldi...yurtdisindan hemen hemen her gelen misafirime mecburi Istanbul turu yaptilar...yok anam, BINMEM!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ağzına, diline ve klavyene sağlık... Herşeyi çok güzel kısa ve öz acıklamıssın ! FAHRETTİN BEY size sorum var. Neden burada hakkınızda ( siz ve taksiciler hakında ) 1 tane bile olumlu yorum yok ??? Neden yok ? Neden yorumların hepsinde insanlar sizin taksilere kin kusuyor ve nefret ediyor ? Bunu hiç düşündünüzmü ? 1,2 veya 3 yorumcu kötü olsa anlayacagımda yorumcuların hepsimi kötü yoksa esas kötü olan sizin taksiciler mi ? LÜTFEN GÜNLERDİR TARTIŞILAN BU KONUYA BİR AÇIKLAMA GETİRİRMİSİNİZ ? ? ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
telefonu bosversin de su sorulara cevap versin verebilirse tabii..magandalar niye ahl taksicileri haricindeki taksilere binilmesini engelliyor?? vatandasin istedigi araca binme ozgurlugunu ve baska taksicilerin istedigi yerden yolcu almasini kisitlama hakkini bunlara kim veriyor??? sen mi veriyorsun yoksa??? kime guvenerek neye dayanarak???soforleri ve gorevlileri secerken hangi kriterler goz onune aliniyor??? soforler neden yabanci dil bilmiyorlar, neden tras olmuyorlar, neden temiz,pak giyinmiyorlar, neden buyuk cogu vatandasi kaziklama pesindeler??? sen baska taksicilere camur atiyorsun da senin taksicilerin cok mu iyi???soforler aliyor, sen ve yoneticilerin egitim aliyor musunuz??balik bastan koktugu icin mi boyle sorunlar yasaniyor???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mecbur degilim AHL taksisine binmeye, binmiyorum da. Nedenlerini diger yorumcular cok guzel aciklamis zaten. Yok sikayet edecek misim de, bilmem ne. Sizinle mi ugrasicam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YIL: 2004 Lalelide bir otelde çalışıyorum. Sabahın 7 sinde Atatürk havalimanından bir turist geldi otele. Turist önce AHL den metroyla aksaraya geliyor ordanda taksi tutuyor bize otele geliyor. O zamanın döneminde aksaray metrodan bızım otel eski parayla 2.400.000 TL ( Şimdi 2,4 TL ) yazıyor. Taksici bu turıstden alıyor 12 tane 20.000.000 TL ( Günümüzde 240 TL ) Sorarım size nedir bu ? Taksicilerin arasında bu tür şöförler çoktur. Azımsanamayacak kadar çookkkkkk !!! Böylesiler sayılamayacak kadar çok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben havalimanindan- yesilyurt'taki Polat otele nasil gittim anlatayim: havalimanindan ciktik, atakoy marinanin onunden gecip bakirkoy -merter sapagindan donup yesilyurt'taki polat otele dogru geri donduk. direkt havalimanindan gidilince az para yaziyor kurtarmiyor diyen diyen taksici dua et ki eminonunden dondurmedim yoksa sahil yolu daha gidiyor cevabini verdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şikayet edin eminim geri dönerler sopayla bıçakla :) Sabiha Gökçende gözlerimin önünde olan bir mevzuyu ahtarayım ! Turist gideceği güzergahı Simsara sordu. Simsarda su kadar dedi sonrada taksiciye bunu suraya götür şu parayı al dedi. Taksici hayır ben o paraya götürmem dedi. Nedenine gelince çok basit... Sabihadan karsıya gecerken Otoban + 1.köprü + Old City = 85 - 90 TL tutuyor... Uyanık taksicilere göre güzergah şöyle: e-5 + 2.köprü + old city = 115 TL Anlatabildimmi mevzuyu ??? Taksici bundan dolayı simsarla tartıştı ve o fıyata götürmem dedi ve yolcuyu yıne aldı. Yolcu maalesef 30 TL fazla ödedi ama farkında olmadı... Bunu bana da yaptılar ! ! ! Taksi havalimanından ayrıldıktan sonra onları denetleme şansınız yok Fahrettin bey ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ama kısa mesafeye gitmeme, yabancıları kazıklama, diğer taksilere posta koyma ve benzeri konuda eminim birbirlerini bir güzel eğitiyorlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havalimanı personeli olarak ya korsan taksi yada normal taksi kullanıyoruz..havalimanı taksilerine binmek mi..allah korusun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya siz değilmisiniz, havalimanında sultanahmete gidene 3 köprü geçirten. ya siz değilmisiniz 8.50 TL yazan taksimetre için 85 tl alan. ahl de zaten ahl taksisiyle işim olmaz. yolcu getirene biniyorum yiyiyorsa gelin birşey diyin, sanki parasını sen veriyorsun. pendikte oturuyorum vereceğim 80 TL yi sen kazanacağına, adam gibi taksi esnafı kazansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000