25 Kasım 2009, Çarşamba 06:35:20

Bayram öncesinde yolcuları 'sis' telaşı sardı

Kurban Bayramı tatili öncesi gözler hava durumunda. Uçak seferi rötarlarına ve zincirleme kazalara yol açan sis, bayramda da batı ve iç kesimlerde etkili olacak...
  • bugun sabah saatlerinde ozellikle ataturkte etkili olan sis nedeniyle bir çok divert yasandi.. gece 4.30 gibi gokcene iki thy ucagi inemedi ondan oncede 2 sunexpress gece saatleirnde inemedi gokcene sonra gokcen açti ve sorunsuz devam etti ama ataturk hala kotu durumda ozellikle sabah saatlerinde ataturkte çok etkili oluyor ..gokcen de ise zaman zaman etkili olsada uzun sureli olmuyor ve yogun saatlerde aciyor sis ve çok meydanı etkilemiyor şimdlik.ama Atatürkten ucusu olanlar dikkat etmeli mumkunse gokcenden ucun..

Geçen hafta sonundan beri batı bölgelerini etkisi altına alan sis, bayram boyunca da özellikle batı ve iç kesimlerde etkisini sürdürecek.
Sis dün İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili oldu ve görüş mesafesinin 100 metreye düşmesi nedeniyle yine uçak seferleri aksadı. Gemiler kontrollü geçiş yaparken, zincirleme trafik kazaları da ulaşımı olumsuz etkiledi.

Neden bu kadar sisli?

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, Marmara Bölgesi genelinde gece havanın açık geçtiğini, rüzgârın hafif estiğini ve yerin radyasyon kaybı nedeniyle aşırı soğuduğunu, atmosferin üst seviyelerine çıkıldıkça da sıcaklığın artış göstermesi nedeniyle yoğun sis oluştuğunu söyledi.

Atatürk Havalimanı’nda sabaha karşı bastıran sis nedeniyle, THY’nin iniş yapamayan dokuz uçağı başka meydanlara gönderilmişti.

İstanbul’dan kalkması gereken Atina, Hamburg, Düsseldorf, Stutgart ve Bükreş olmak üzere beş seferi uçak yokluğu nedeniyle iptal edildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü yetkilileri görüş mesafesinin 100 metrenin altına inmesi nedeniyle iniş ve kalkış yapılamadığını söyledi.

Yetkililer, “Yolcularımız uzun süren gecikmeler nedeniyle havalimanlarında zor anlar yaşıyor” dedi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, sisli hava önümüzdeki günlerde de devam edecek. İç ve batı bölgelerinin tamamı sisin etkisinde olurken, kıyı bölgelerde hava güneşli olacak.

Radikal

Bayram öncesinde yolcuları 'sis' telaşı sardı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bugun sabah saatlerinde ozellikle ataturkte etkili olan sis nedeniyle bir çok divert yasandi.. gece 4.30 gibi gokcene iki thy ucagi inemedi ondan oncede 2 sunexpress gece saatleirnde inemedi gokcene sonra gokcen açti ve sorunsuz devam etti ama ataturk hala kotu durumda ozellikle sabah saatlerinde ataturkte çok etkili oluyor ..gokcen de ise zaman zaman etkili olsada uzun sureli olmuyor ve yogun saatlerde aciyor sis ve çok meydanı etkilemiyor şimdlik.ama Atatürkten ucusu olanlar dikkat etmeli mumkunse gokcenden ucun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000