03 Aralık 2008, Çarşamba 16:49:37

BAKAN YILDIRIM: 'SUÇU OLAN CEZASINI ÇEKECEK'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Moldova uçağının düşmesi nedeniyle Danıştay'ın verdiği soruşturma kararını değerlendirdi...
  • turkiye icin iyi olani yapin. ulastirma bakanligi ve shgm nin tum personeli. istifa edin.
  • Ah biraz haysiyetli olsak ??? Başka ülkelerde bırakın ölümlü olayları, makamda bulunan insanlar basit bir olayda bile kurumları itibar kaybediyor diye istifa ediyor. Dile kolay, 29 kişi ölmüş. Biz daha bir de savunuyoruz... Yazıkk....
  • Bu kaza maalesef havacılıktaki katı kurallara rağmen kuralları yerine getirmemekten ve kural koyucuların koydukları kuralları takip etmemesi veya bilerek gözardı etmesinden kaynaklanmaktadır. Bukazanın sonucunda suçlular ceza almadıkları takdirde bu kazaların tekrarlanacağı maalesf kaçınılmaz bir gerçektir...
  • BAKANIMIZ MÜSAADE ETMİYOR DİYE DEVE KESMEYE DEVAMMI EDECEĞİZ NERDE SAVCILARIMIZ İLLEDE SUÇ DUYURUSUMU YAPACAĞIZ SN BAKANIN GERÇEKLERİ BİLDİĞİNİ ZANNETMİYORUM BİLSE NETİCEDE ODA İNSAN HERHALDE NEDAMET GETİRİR LÜTFEN BAKAN BEY ARTIK GÖZLERİNİZİ AÇIN?
  • SHGM'nün bir kısım personeli için soruşturma açılacak ve konu çok net.Ama Ulaştırma Bakanı izin vermiyor.Bakan önce bu rezaleti açıklasın ve kendini aklasın.
  • SENELERDİR HIRPALDIKLARI NE OLACAK SN BAKAN DEFTERLER AÇILIRSA AYNI BU ŞEKİLDE KONUŞABİLECEKMİSNİZ?
  • RUMUZ KARDEŞ SUÇLULULAR KARŞIMIZDA BAZILARIDA ARAMIZDA HALA KÜPLERİNİ DOLDURMAK İÇİN DOLAŞIYORLAR AZ KALDI AZKALDI<
  • Kazaları inceleyen SHGM ekibi başkanı da dahil uçuştan anlayan allah rızası için bir kişi varmı anlamadan nasıl ceza vereceksin tabii ki chessna 172 pilotun var HAAA aklıma gelmişken ''SAKIN ZANNETMESİNLERKİ İSPARTA OLAYI KAPANDI?
  • can bu başka bıseye benzemes suclu olan tabıkı cezasını bulacak

Yıldırım, ''Arkadaşlarımız, yaptıklarında bir yanlış varsa tabii ki hesabını verecekler. Ama yoksa da hukuki süreç devam ederken bizimle görev yapan, gece gündüz gayret gösteren arkadaşlarımızı hırpalamaya kimsenin hakkı yok.'' dedi. 

Atatürk Havalimanı'nda soruları cevaplayan Bakan Yıldırım, Danıştay'ın olayla ilgili soruşturma izni vermesine yönelik kararı hatırlatıldı.

Yıldırım, ''Bu dediğiniz konular öyle değil. Birileri işine gelen kısmı söylüyor, işlerine gelmeyeni söylemiyor. Bu hukuki bir süreçtir. Bu sürecin sonunda her şey ortaya çıkar. Ve arkadaşlarımız yaptıklarında bir yanlış varsa tabii ki hesabını verecekler. Ama yoksa da hukuki süreç devam ederken bizimle görev yapan, gece gündüz gayret gösteren arkadaşlarımızı hırpalamaya kimsenin hakkı yok.'' izahını yaptı.

Isparta kazasıyla ilgili nihai raporun politik etki altında hazırlandığı eleştirilerini de yanıtlayan Binali Yıldırım, kaza raporlarını hazırlayan Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yeniden yapılandırılarak, tamamen ayrı bir bütçeye sahip olduğunu vurguladı. Yıldırım, ''Kaza soruşturma ekibi 2920 Sayılı Sivil Havacılık Kanunu'na göre Ulaştırma Bakanlığı'nın belirlediği kişilerce yapılıyor. Sivil havacılıkla alakası yok. O tip düşünceler mevzuatı bilmemekten kaynaklanıyor. Bizim mevzuatımız şu an uluslararası sivil havacılık örgütlerinin ve benzer ülkelerin mevzuatıyla tamamen aynı, herhangi bir sıkıntı yok." şeklinde konuştu.

Adana'dan 9 Ocak 2007 tarihinde havalanan Moldova uçağı Irak'ta düşmüş, kazada 29 Türk işçisi yaşamını yitirmişti. Kazanın ardından olayda hayatını kaybedenlerin vekili olan avukatın, Moldova tescilli uçağın mali mesuliyet sigortası bulunmadığı halde Türk havaalanını kullanmasına, iniş ve kalkışına izin vermek suretiyle görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle SHGM yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak Ulaştırma Bakanı Yıldırım, hakkında soruşturma izni istenen Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Yardımcısı Haydar Yalçın, Hava Ulaşım Dairesi Başkanı Ali Önder, Hava Ulaşım Dairesi Müdürü Nermin Kılıç ve Hava Ulaşım Dairesi Memuru Nebiye Karalomlu için soruşturma iznini vermemişti. Bu karar üzerine bir avukatın Danıştay'a yaptığı itiraz incelendi ve kabulüne karar verildi.

BAKAN YILDIRIM: 'SUÇU OLAN CEZASINI ÇEKECEK'

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

wolf ~ 15 yıl önce
turkiye icin iyi olani yapin. ulastirma bakanligi ve shgm nin tum personeli. istifa edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Ah biraz haysiyetli olsak ??? Başka ülkelerde bırakın ölümlü olayları, makamda bulunan insanlar basit bir olayda bile kurumları itibar kaybediyor diye istifa ediyor. Dile kolay, 29 kişi ölmüş. Biz daha bir de savunuyoruz... Yazıkk....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
galaksi ~ 15 yıl önce
Bu kaza maalesef havacılıktaki katı kurallara rağmen kuralları yerine getirmemekten ve kural koyucuların koydukları kuralları takip etmemesi veya bilerek gözardı etmesinden kaynaklanmaktadır. Bukazanın sonucunda suçlular ceza almadıkları takdirde bu kazaların tekrarlanacağı maalesf kaçınılmaz bir gerçektir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZORT ~ 15 yıl önce
BAKANIMIZ MÜSAADE ETMİYOR DİYE DEVE KESMEYE DEVAMMI EDECEĞİZ NERDE SAVCILARIMIZ İLLEDE SUÇ DUYURUSUMU YAPACAĞIZ SN BAKANIN GERÇEKLERİ BİLDİĞİNİ ZANNETMİYORUM BİLSE NETİCEDE ODA İNSAN HERHALDE NEDAMET GETİRİR LÜTFEN BAKAN BEY ARTIK GÖZLERİNİZİ AÇIN?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SHGM'nün bir kısım personeli için soruşturma açılacak ve konu çok net.Ama Ulaştırma Bakanı izin vermiyor.Bakan önce bu rezaleti açıklasın ve kendini aklasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 15 yıl önce
SENELERDİR HIRPALDIKLARI NE OLACAK SN BAKAN DEFTERLER AÇILIRSA AYNI BU ŞEKİLDE KONUŞABİLECEKMİSNİZ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
RUMUZ KARDEŞ SUÇLULULAR KARŞIMIZDA BAZILARIDA ARAMIZDA HALA KÜPLERİNİ DOLDURMAK İÇİN DOLAŞIYORLAR AZ KALDI AZKALDI<

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 15 yıl önce
Kazaları inceleyen SHGM ekibi başkanı da dahil uçuştan anlayan allah rızası için bir kişi varmı anlamadan nasıl ceza vereceksin tabii ki chessna 172 pilotun var HAAA aklıma gelmişken ''SAKIN ZANNETMESİNLERKİ İSPARTA OLAYI KAPANDI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
can bu başka bıseye benzemes suclu olan tabıkı cezasını bulacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000