27 Kasım 2009, Cuma 07:28:52

Ateistlerin liderinin AHL'de yakalandığı ortaya çıktı

İran’da Raelyen hareketine bağlı ateistlerin lideri Nigar Azizmuradi’nin, 10 gün önce sahte pasaportla Türkiye’den çıkış yapmak isterken yakalandığı ortaya çıktı. BM, Azizmuradi’nin Türkiye’ye sığınma başvurusunu inceleyecek...

Dünyanın en büyük ateist organizasyonlarından biri olan Raelyen Hareketi’nin İran lideri Nigar Azizmuradi, Temmuz ayındaki seçimlerin ardından kaçarak geldiği Türkiye’de sahte pasaport kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. İstanbul’da 10 gün önce sahte pasaportla Türkiye’den çıkış yapmaya hazırlanan Nigar Azizmuradi, Atatürk Havalimanı’nda yapılan kontrollerde yakalandı. Pasaportunun sahte olduğu anlaşılan Azizmuradi, gözaltına alınarak Kumkapı’daki Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Sınırdışı işlemleri sonuçlanıncaya kadar burada tutulacak olan genç kadın ise ülkesine dönmek istemiyor.

“Rejimden kaçtım”

İran’a iadesi durumunda can güvenliğinin tehlikeye düşeceğini ve akibetinin belli olmadığını belirten Azizmuradi, “Ülkemdeki rejimden kaçtım. İran’da inancımı yaşayamıyorum. Gidersem akibetimin ne olacağını bilemiyorum” diyerek BM’den sığınma talebinde bulunmuştu. Azizmuradi, şimdi BM’nin vereceği kararı bekliyor. Azizmuradi’nin kaderini BM’nin vereceği karar belirleyecek. Başvuruyu inceleyecek BM, Cenevre Sözleşmesi’ne göre şartları uygunsa Azizmuradi’nin sığınma talebini kabul ederek bir başka ülkeye gönderecek. Sözleşmeye aykırı bir durum olması halinde ülkesine de gönderilebileceği öğrenildi.

Ateistlerin liderinin AHL'de yakalandığı ortaya çıktı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000