05 Ocak 2017, Perşembe 17:04:39

Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar yüzde 30 azaltılıyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü, İstanbul’da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 07-08 Ocak tarihlerinde yüzde 30 sefer azaltma kararı aldı.
  • Umarim bu sefer gercekten kar yagar. Yoksa gecen sefer yuzlerce ucus bosuna iptal olmustu
  • Yaw ne karı??? Arkadaş her yıl aynı tantana. Herkes işini yapsa acaba yerde bir tane teyyare kalır mı? Milleti saf zannetmeyin.
  • Klasik dhmi arkadaş kış şartlarına göre önceden izin verme zırt pırt sefer iptalleri
  • İnsan muhamelesi görmüyorsun uçuşlarin düştüğünü göremedik nefes almadan uçak yükleyip bışaltiyoruz
  • Rusya, norveç, finlandiya, estonya, izlanda, litvanya, belarus... Bu ülkelerde kış şartları bize göre çok daha çetin ve uzun sürmesine rağmen tüm uçuş operasyonları sorunsuz ve zamanında yürütülüyor. İstanbula yağan birkaç saatlik kar en az iki günlük uçuşları etkiliyor. Bunun sorumluları ve operasyonları yürütmeyi beceremeyenler istifa edin artık! Binlerce insan mağdur oluyor. Beceriksizlerini örtbas etmek için "uçuş güvenliği"ni bahane ediyorsunuz bu durumdan çok sıkıldık artık.
  • Uçuş güvenliği için yerinde bir hamle olmuş. Kararın arkasındayız !
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü’nden yapılan açıklamada bu haftasonu yapılacak seferlerde yüzde 30 azaltılacağı belirtildi.

7 Ocak Cumartesi günü saat 03.00'dan 8 Ocak Pazar günü saat 03.00'a kadar alınan yüzde 30'luk sefer azaltma kararının ağır meteorolojik şartlar nedeniyle alındığı belirtildi.
 
Öte yandan DHMİ, yolcuların mağduriyet yaşamaması için uçuşlarının iptal edilip edilmediğiyle ilgili havayolu şirketlerinden bilgi temin edilmesini önerdi
Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar yüzde 30 azaltılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Memuristan ~ 7 yıl önce
Umarim bu sefer gercekten kar yagar. Yoksa gecen sefer yuzlerce ucus bosuna iptal olmustu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OLDU ~ 7 yıl önce
Bu sefer cumartesi günü istanbula gece 1 gibi başlayacak ve tüm gün yaklaşık 30cm olacak bir kar geliyor. Pazar ise zayıf kar yağışlı 3-5 cm
He heeee heee ~ 7 yıl önce
Yaw ne karı??? Arkadaş her yıl aynı tantana. Herkes işini yapsa acaba yerde bir tane teyyare kalır mı? Milleti saf zannetmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 7 yıl önce
Klasik dhmi arkadaş kış şartlarına göre önceden izin verme zırt pırt sefer iptalleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amele ~ 7 yıl önce
İnsan muhamelesi görmüyorsun uçuşlarin düştüğünü göremedik nefes almadan uçak yükleyip bışaltiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 7 yıl önce
Rusya, norveç, finlandiya, estonya, izlanda, litvanya, belarus... Bu ülkelerde kış şartları bize göre çok daha çetin ve uzun sürmesine rağmen tüm uçuş operasyonları sorunsuz ve zamanında yürütülüyor. İstanbula yağan birkaç saatlik kar en az iki günlük uçuşları etkiliyor. Bunun sorumluları ve operasyonları yürütmeyi beceremeyenler istifa edin artık! Binlerce insan mağdur oluyor. Beceriksizlerini örtbas etmek için "uçuş güvenliği"ni bahane ediyorsunuz bu durumdan çok sıkıldık artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aslanim ~ 7 yıl önce
Bak simdi o zikrettigin ülkelerdeki havalimanlarının azami kapasitesi ile kullanılan kapasite arasından çok büyük fark var. Olağandışı meteorolojik koşullardan fazla etkilenmiyor. Hangi ülkede olursanız olun trafik kapasite kullanım oraniniz arttıkça bu tür durumlara karşı esnekliğiniz azalır, hassasiyet artar. İst ahl şu an %70-80 kapasite ile veriyor. Bu gibi meydanlarda bu şekilde kapasite azaltımı her zmn olur. Nitekim bundan 3 hafta önce Londra da çok yoğun sis olduğu için benzer iptaller ve gecikmeler yaşandı. Gunluk lhr-ist 3 seferden 1 tanesi iptal 1 tanesi gecikmeli gerçekleşti. http://www.standard.co.uk/news/transport/london-weather-flights-grounded-at-heathrow-and-london-city-airport-as-thick-fog-sparks-third-day-of-a3429736.html
vicdan ~ 7 yıl önce
O saydigin ulkelere acaba gunde kac ucak inip kalkiyo 24 saat hizmet veren meydanlarmi, acaba kac pistleri var, apronlari ne kadar buyuk ? Tek dogru yazdigin kiş sartlarinin daha cetin olmasi oralarda bizde ise senede 1 haftayi gecmez
bygrape ~ 7 yıl önce
O ülkelerde İstanbul gibi bir trafiğe mi sahip veya THY kadar güvenliğe
Doğru Bir Hamle ~ 7 yıl önce
Uçuş güvenliği için yerinde bir hamle olmuş. Kararın arkasındayız !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly High ~ 7 yıl önce
Tüm İskandinav ülkeleri, Rusya ve Kafkaslar, İsviçre, Avusturya bizden kat kat daha zor kış koşullarında uçuşları aksaklık olmaksızın veya en düşük seviyede aksaklıkla yürütürken bizim 2 günlük kar için yüzlerce uçuşu iptal etmemiz saçmalığın daniskası. Ve buna rağmen ilgili kişiler hala utanmadan görevinde kalıyor ya ben ona şaşıyorum.
lfa bak ~ 7 yıl önce
onlarin 5 dkda bir ucagi mi kalkio moskova haric ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000