02 Mart 2012, Cuma 09:04:53

ATATÜRK HAVALİMANI NEFES ALACAK...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Atatürk Havalimanı'nındaki uçak park alanının genişletilmesi kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kullanımında olan yerlerin Ulaştırma Bakanlığına devredileceğini devir konusunda her iki Bakanlığın anlaştığını bildirdi...
  • TK nın yerinde olsam AHL yaklaşmalarınada bir el atardım mevcut yaklaşmalar dolandırdıkça dolandırıyor, en fazla yakıt kaybını TK yaşıyor.
  • E-5 üstünden Taxi yapan uçaklar görmek heyecan verici olurdu. Fakat mevcut alan bataklık ve dereyatagidir unutmamak gerekir. 2yil önceki selde basın ekspres yolu be cevresinin durumu malum. Islah çalısmaları durumu düzeltir mı bilemem ama maliyeti çokça artıracağı kesin. Her durumda bu bölgenin ıslahdan sonra bile risk teşkil edeceğini düşünüyorum.
  • havalimanının kuzeyindeki boş alan E5 in üstünden köprü yapılarak kullanılabilir. E5 in üstünden taxi yapan uçaklar görmek güzel olur
  • bu okuduğumuz kaçıncı haber acaba? her defasında sonuç kocaman bir hiç...
  • AHL nin kurtuluşu için iki seçenek var. Yenisini yapmak. (3. Havaalanı) ya da THY' nin bir kısım uçuşlarını ankara /Antalya ya kaydırmak gerisi fasa fiso.
  • 18 yıl önce söyleyipte yaptıramadığım proje nihayet gerçekleşecek.O mahalle THY terminali ve hemen önüne 50 adet park yeri yapılmalı diye söylediğimde ne DHMİ nede karşı taraf yanımda olmadı.Yazık oldu İstanbul lulara
  • Askeri alana park yerleri yapmak meydanın park yeri sayısını kağıt üstünde arttırır. Ancak kapasite anlamında çok da fazla fayda sağlamaz. 05/23'e inen uçağı askeri alandaki yeni park yerine alırsanız bu trafik kalkış için pisti kat etmek zorunda kalır. Bu durumda mevcut 5 nm'dan daha kısa aralıkla trafik indiremezsiniz/kaldıramazsınız. Bu alana park yapılmasıyla kapasite artışı bekleyenler boşuna heveslenmesin. Uçak yatırmak için güzel bir alan olabilir.
  • Terminalin doğu tarafına Kuzey-güney istikametli bir pist daha yapılmalı. Topoğrafyanın izin vermediği bölüm geniş viyadüklerle (örneği adını hatırlamadığım bir adada var) tamamlanmalı, kuzeyindeki binalar da mania kriterlerine uygun hale getirildiğinde Atatürk havalimanın kapasitesi ciddi manada artar. Habere göre ilk adım tamam. Devamı çabuk gelir umarım.
  • SAYIN SEFA İNAN BEYEFENDİNİN YORUMLARINI VE OLACAKLARI KESTİRDİGİ İÇİN MUHTEMEL SENARYOLARI YAZMASINI BEKLİYORUZ
  • yıllardır süre gelen konu çözüme ulaştı artık sanırım. umarım yapılacak iyileştirmelerden sonra oluşacak kapasite artışından thy dışındaki diğer şirketleirmizinde faydalanması sağlanır.
TBMM Genel Kurulunda, İntibak Yasa Tasarısı üzerinde görüşmeler sürerken Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bir açıklama yaptı.

Bakan Yılmaz,  CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun askeri alan konusunu sorusunu yanıtladı.
 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın mevcut uçak park yerinin genişletilmesi için, Hava Kuvvetleri Komutanlığının kullanımında olan yerlerin Ulaştırma Bakanlığına devredilip devredilmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine, "Ulaştırma Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı prensip olarak bu yerin Ulaştırma Bakanlığına devri konusunda anlaştılar. İşlemler devam ediyor. En kısa zamanda bu sorun da çözülmüş olacaktır" dedi. 
ATATÜRK HAVALİMANI NEFES ALACAK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
TK nın yerinde olsam AHL yaklaşmalarınada bir el atardım mevcut yaklaşmalar dolandırdıkça dolandırıyor, en fazla yakıt kaybını TK yaşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
E-5 üstünden Taxi yapan uçaklar görmek heyecan verici olurdu. Fakat mevcut alan bataklık ve dereyatagidir unutmamak gerekir. 2yil önceki selde basın ekspres yolu be cevresinin durumu malum. Islah çalısmaları durumu düzeltir mı bilemem ama maliyeti çokça artıracağı kesin. Her durumda bu bölgenin ıslahdan sonra bile risk teşkil edeceğini düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
havalimanının kuzeyindeki boş alan E5 in üstünden köprü yapılarak kullanılabilir. E5 in üstünden taxi yapan uçaklar görmek güzel olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu okuduğumuz kaçıncı haber acaba? her defasında sonuç kocaman bir hiç...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AHL nin kurtuluşu için iki seçenek var. Yenisini yapmak. (3. Havaalanı) ya da THY' nin bir kısım uçuşlarını ankara /Antalya ya kaydırmak gerisi fasa fiso.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
18 yıl önce söyleyipte yaptıramadığım proje nihayet gerçekleşecek.O mahalle THY terminali ve hemen önüne 50 adet park yeri yapılmalı diye söylediğimde ne DHMİ nede karşı taraf yanımda olmadı.Yazık oldu İstanbul lulara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Askeri alana park yerleri yapmak meydanın park yeri sayısını kağıt üstünde arttırır. Ancak kapasite anlamında çok da fazla fayda sağlamaz. 05/23'e inen uçağı askeri alandaki yeni park yerine alırsanız bu trafik kalkış için pisti kat etmek zorunda kalır. Bu durumda mevcut 5 nm'dan daha kısa aralıkla trafik indiremezsiniz/kaldıramazsınız. Bu alana park yapılmasıyla kapasite artışı bekleyenler boşuna heveslenmesin. Uçak yatırmak için güzel bir alan olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Terminalin doğu tarafına Kuzey-güney istikametli bir pist daha yapılmalı. Topoğrafyanın izin vermediği bölüm geniş viyadüklerle (örneği adını hatırlamadığım bir adada var) tamamlanmalı, kuzeyindeki binalar da mania kriterlerine uygun hale getirildiğinde Atatürk havalimanın kapasitesi ciddi manada artar. Habere göre ilk adım tamam. Devamı çabuk gelir umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SAYIN SEFA İNAN BEYEFENDİNİN YORUMLARINI VE OLACAKLARI KESTİRDİGİ İÇİN MUHTEMEL SENARYOLARI YAZMASINI BEKLİYORUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yıllardır süre gelen konu çözüme ulaştı artık sanırım. umarım yapılacak iyileştirmelerden sonra oluşacak kapasite artışından thy dışındaki diğer şirketleirmizinde faydalanması sağlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000