10 Eylül 2008, Çarşamba 11:19:05

AHL'ye kargo müjdesi

Atatürk Havaalanı'nın kargo yükünün azaltılması için Tekirdağ'ın Çorlu Havalimanı yakınına kurulacak lojistik köyün yapılması için çalışmalar hız kazandı.
  • bence çorluda bu kadar fabrıka ve nufus varkan ve tekırdagın ıl olmasına ragmen corlulunun tum takırdagıa baglı olan ılcelerın toplamından daha fazla nufusa sahıpken yolcu uçakları iç ve dış hat seferlerı ön planda olmalı
  • AHL'deki hava trafiğinin %4'ü kargo uçağı. Üretim nerede, tüketim nerede bir düşünün. Bir de taşınan kargonun ne kadarı bagaj altında taşınıyor. Neden tüm kargo uçuşları aktarılmalıymış. Fransa'da Ch.DeGaulle'de, Almanya'da Köln'de sizce böyle mi?
  • Çorlu Havalimanından (TEQ) uçuşlara, KUZU başladı bile. KUZU, bazı seferlerini -örneğin TLL- buradan yapıyor. Diğerlerini de Çorlu'da görmek isteriz.
  • Nihayet yapici bir calisma. MNG, ACT, KUZU , TK Cargo icin cok uygun bir proje. AHL nin trafik yukunu hafifletecek bir proje. Tum Cargo ucuslari bu meydana aktarilmali. Hayirlisi.

Havayolu, demiryolu ve karayolu ile bağlantısı olacak olan Çorlu Lojistik Köyü'nün dünyanın sayılı merkezlerinden biri olacağını belirten Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, lojistik merkezin yapımı için Toplu Konut İdaresi ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti. 

Çorlu Havaalanı yakınına modern taşımacılığın üssü olarak bilinen lojistik köy yapımı için proje hazırlandı. Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın öncülüğünde hazırlanan proje ile Çorlu Havaalanı'nın aktif hale getirilmesi amaçlanıyor bin 100 dekarlık arazinin üzerine kurulması planlanan lojistik köyün kargo şirketlerinin üssü olması hedefleniyor. Havayolu ile Atatürk Havaalanı'na gelecek kargolar Çorlu Havaalanı'na yönlendirilerek karayolu demiryolu ve denizyolu ile Türkiye piyasasına dağıtılacak. Kargo şirketlerinin yoğun ilgi gösterdiği lojistik köyle havayolu, demiryolu ve Tekirdağ'a yeni yapılan Akport Limanı'nın aynı üçgende birleştirilerek Türkiye'de tek olması sağlanacak.

Çorlu Havaalanı'nın askeri amaçla yapıldığı için haftada sadece 3 sivil uçak indiğini kaydeden Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, bu havaalanını aktif hale getirmek için çalışma başlattıklarını belirtti. Havaalanına yakın bir bölgede lojistik köy yapmak için çalışmaların tamamlandığını Vali Doğan, buraya lojistik bir köy yaparak kargo alanındaki büyük şirketleri çekeceklerinin altını çizdi. Lojistik köyün bitmesi halinde Çorlu Havaalanı'nın kargo ağırlıklı bir havaalanı olacağını dile getiren Doğan, bu sayede Atatürk Havaalanı'nın da kargo yükünün azaltılacağını belirtti. Atatürk Havaalanı'nda yaşanan en son yangında kargo yükünün azaltılmasının gündeme geldiğini ifade eden Doğan, Çorlu'nun bu azaltılmaya alternatif olduğunu aktardı. Lojistik köyün tamamlanmasıyla birlikte, Atatürk Havaalanı'nın kargo yükünün Çorlu'ya kayacağı belirtildi.

Köy için hukuki alt yapıyı oluşturarak, çalışmaları Ulaştırma ve Sanayi bakanlıklarına ilettiklerini kaydeden Doğan, lojistik köyün inşa edilmesinde sektördeki herkesin görüşüne başvurarak bir proje geliştireceklerini belirtti. En iyisini yapmak için sektörün ileri gelenlerinden oluşan bir arama konferansı düzenlediklerini belirten Doğan, lojistik köy için sektörün önde gelen işadamlarının görüşünü aldıklarını belirtti. Daha önce işadamlarının Atatürk Havalimanı'nın kargo yükünün Çorlu'ya kaydırılmasına karşı çıktıklarını kaydeden Doğan, konferansta bu görüşün değiştiğini gördüklerini dile getirdi.

Bin 100 dekar alana lojistik köyün TOKİ tarafından inşa edilmesinin gündemde olduğunu belirten Doğan, bunun için arazinin TOKİ'ye devredilmesi için Maliye Bakanlığı'na yazışmalar yaptıklarını söyledi. TOKİ'nin lojistik köyü inşa etmesi için çalışmalarının sürdüğünü belirten Doğan, TOKİ'nin kararını beklediklerini söyledi.

 

AHL'ye kargo müjdesi

Yorumlar

marbello ~ 15 yıl önce
bence çorluda bu kadar fabrıka ve nufus varkan ve tekırdagın ıl olmasına ragmen corlulunun tum takırdagıa baglı olan ılcelerın toplamından daha fazla nufusa sahıpken yolcu uçakları iç ve dış hat seferlerı ön planda olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Me ~ 16 yıl önce
AHL'deki hava trafiğinin %4'ü kargo uçağı. Üretim nerede, tüketim nerede bir düşünün. Bir de taşınan kargonun ne kadarı bagaj altında taşınıyor. Neden tüm kargo uçuşları aktarılmalıymış. Fransa'da Ch.DeGaulle'de, Almanya'da Köln'de sizce böyle mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M (+) ~ 16 yıl önce
Çorlu Havalimanından (TEQ) uçuşlara, KUZU başladı bile. KUZU, bazı seferlerini -örneğin TLL- buradan yapıyor. Diğerlerini de Çorlu'da görmek isteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Nihayet yapici bir calisma. MNG, ACT, KUZU , TK Cargo icin cok uygun bir proje. AHL nin trafik yukunu hafifletecek bir proje. Tum Cargo ucuslari bu meydana aktarilmali. Hayirlisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000