14 Temmuz 2008, Pazartesi 07:55:09

AHL'den Kadıköy müjdesi

Atatürk Havalimanınındaki ulaşım sıkıntısı bugün İETT'nin açtığı servisle son bulacak...

Havalimanı taksicilerinin ‘HAVAŞ, yetkisi olmayan yerlere servis yapıyor’; HAVAŞ’ın ‘Yoğun talebe rağmen hat kısıtlaması ile yolcular taksilere mahkum edildi’ kavgası sürerken; Atatürk Havalimanı’ndan Kadıköy’e servis olmaması eleştiriliyordu. Bu tartışamalar arkasındaki ulaşım sıkıntısında İETT devreye girdi. İETT Genel Müdürlüğü, yoğun talebi de dikkate alarak Atatürk Havalimanı’ndan Anadolu Yakası’na yaptığı yolcu servisini Kadıköy’e uzatma kararı aldı.

İETT, bugünden itibaren Atatürk Havalimanı’ndan Kadıköy’e de yolcu taşıyacak. Ekspres hizmet verecek bu otobüse üç biletle binilebilecek. İETT Atatürk Havalimanı’nda altı, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 23 otobüsle; HAVAŞ ise Atatürk Havalimanı’ndan 20, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 10 otobüsle kent merkezine servis yapıyor. Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Ulaştırma Bakanlığı’nın 29 Aralık 2006 tarihli genelgesi ile yolcu taşıma organizasyonununu yapıyor. UKOME son olarak 24 Ocak 2008’de taksileri de dikkate alarak HAVAŞ’ın servislerinde kısıtlamaya gitmiş, İETT’nin de havalimanlarından yolcu taşımasına karar vermişti.

  İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan ulaşım seçenekleri

. İstanbul Metrosu ile Aksaray’a kadar gidilebiliyor.
. İETT’nin havalimanı ekspres otobüsleriyle Etiler Akmerkez (2 tam bilet); Taksim (2 tam bilet) ve Kozyatağı-Kadıköy’e (3 tam bilet) gidilebiliyor.
. HAVAŞ otobüsleri Taksim’e (10 YTL) ve Bakırköy İDO İskelesi’ne (4 YTL) servis yapıyor.
. Atatürk Havalimanı Taksicileri Kooperatifi 553 otomobil ile havalimanında yolculara hizmet veriyor.
. Ayrıca araç kiralama şirketleri var. Bu şirketler 100 Euro’dan başlayan fiyatlarla yolculara özel ulaşım hizmeti de veriyor.

AHL'den Kadıköy müjdesi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000