29 Mayıs 2008, Perşembe 12:41:58

AHL'deki Uyuşturucu Suçuna 6 Yıl Hapis

Atatürk Havalimanı'ndan Roma'ya götürmek üzere bir kısmını yutarak, bir kısmını da cinsel organında saklayan Bulgar asıllı kadın Dimitrina Mariova Petkova Mihalyova, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılan Bulgar Dimitrina Mariova Petkova Mihalyova, son sözünün sorulması üzerine, "Pişmanım. Kendimi zorla bu işin içinde buldum. Yüce mahkemenin affına sığınıyorum" dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığı "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis ve 45 gün adli para cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, cezayı 6 yıl 3 ay hapis ve 37 gün adli para cezasına indirdi. Sanık, ekonomik durumu ve diğer şahsi halleri de gözetilerek günlüğü 20 YTL'den 740 YL para cezasına çarptırıldı.

 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanığın Roma'ya gitmek isterken Atatürk Havalimanı'nda yakalandığı ve ilk ifadesinde eroinin bir kısmını yuttuğunu, bir kısmını ise cinsel organına sakladığı belirtilmişti. Sanığın doktor muayenesinde cinsel organından çıkarılan eroinin naylon poşete sarılmış halde 215 gram olduğu ve dış yoluyla da 30 ufak paketlerdeki eroinlerle birlikte toplam 726 gram eroin çıkarıldığının ekspertis raporuyla anlaşıldığı ifade edilmişti. Sanığın ilk ifadesinde, suçu bin 500 euro karşılığında zorla işlediğini belirttiği de iddianamede yer almıştı.

 

AHL'deki Uyuşturucu Suçuna 6 Yıl Hapis

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000