09 Haziran 2014, Pazartesi 13:59:19

AHL'DEKİ KAVGADA KARAR ÇIKTI

Atatürk Havaalanında tartıştığı polise 'oğlan' dediği için gözaltına alınıp hırpalanan Azeri avukat Aliyev, açtığı davayı kazandı. İçişleri Bakanlığı 7 bin 500 TL manevi ve 600 TL maddi tazminat ödemeye mahkum oldu.
  • kahraman polisimiz havalimanin namusunu serefle savundu ve simarik azerbeycanli avukata haddini bildirerek serefimizi korudu .. iste polisin gorus acisi bu, ne kadar aci..
  • Bu polis yapılanlara nasıl dayanıyor, anlamıyorum diyen siyasiler oldukça polisin bu tür hareketleri de olacaktır.
  • Evet doğrudur bizim polisimiz bu çocukca davranışı yapar. Nedense anlamadim gitti memur olduktan sonra kendilerini bir şey zannediyorlar. Passaportlarını kontröl eden insanlarahayvanmış gibi davraniyorlar. Daha Türkiyemizde neler var gün yüzüne cıkmamış.
  • Yazinin birinde erkeek rumuzlu arkadasin yazdigi yoruma istinaden hayatinda kac kisi gordun bu memlekette karakola gidipte size erkeklik ogretmeye geldim diyen bizim hic olmazsa o unifirmaya saygimiz var ama sen ve senin gibilerin o uniformaya saygisi yok ha erkeklige gelince boyle erkekligi belinde silah ustunde uniforman yokken yapabiirmisin inan maçan yemez inan cok bozduk senin gibileri coook polissen kanunu uygularsin artistlik yapamazsin hel hele kabadayi hic olamazsin yaklasik 200 senelik o guzelim kurumu boyle kotuletemezsin aklini basina devsir
  • Bu iş bu polis ile olmuyor, alt gelir düzeyinden gelip polis olan arkadaşlar kendi hayatlarında ve ortamlarında gördüğü kaba konuşma,kaba kuvvet,dayak ,kabadayi tarzini kendi işlerine taşıyor,cezasida az olunca böyle terbiyesiz ,haksız durumlara Türkiye olarak düşüyoruz
  • INSANA KOPEK MUAMELESI YAPAN SONRA ZORBACA ARKADASLARI ILE DAYAK ATAN INSANCIKLARIN MENSUP OLDUKLARI KURUMA DAHIL OLMAK BENIM ICIN UTANC VERICI !!! BEN O VARANDASTAN MESLEKTASIM ADINA OZUR DILERIM..
  • Sucu ve sucluyu övmek SUC !! O Polis memuru yada o kurum cezalandirilmis ! Ama bu olayi vesile edip tüm emniyet teskilatini asagilamakta SUC !!! Zira bu tür "cadi av`lari" nasil bir sonucu beraberinde getirecegi malum !!!...yakin tarihte Diyarbakir Hv. Üssünde yasandi !!! Yada Edirne`de bir Polis memurumuz sehit edildi ( ALLAH`tan rahmet diliyorum ). Madem polise buradan bir sürü kültürlü insan yükleniyor ve asagiliyor, o zaman size soruyorum : NEDEN POLIS OLMADINIZ ??? .....yoksa görevin zorluk ve tehlikesinden mi korktunuz ??
  • O polis bunu bir usa israil vatandasina yapsaydi da sadece icisleri tazminati degil baska seyleri de gorseydi keske. Bu tarz keyfi davranip meslegini kullananlari direkt meslekten uzaklastiricaksin 1-2 yil ucretsiz izin vereceksin. Hadi toplumsal olaylarda yakalanmam diyor bak bakalim bu kadar uluorta dayak atabiliyor mu bir daha ?
  • Toplumumuzun genelinde olan Tahammulsuzluk,Hosgorusuzluk olabilir.Ama Israil veya ABD polisine yapamayacagi veya soyleyemecegi seyi Azeri kardesimizde yapmamali diye dusunuyorum. Bu tip tartismalari A'si B'si farketmez her Yer Hizmeti calisani da yasayabiliyor. Onemli olan yolcularin polislere kibar davranmasi ve karsisindakinin Kamu Otoritesi oldugunu unutmamasi, ayni sekilde polisinde insanlara 'Hizmet' ettigini, yeri geldiginde kendisine "AMELE" ! diyene bile hosgorulu olmasi lazim bence....
  • O polis bu adamı gariban görünce artistlik yapıp adamı gözaltına aldırmış. Sıkıyorsa bunu bir İsrail yada Usa vatandaşına yapsana. Bizde cahil ve eğitimsiz insanlar polis olduğu müddetçe görevde ancak bu kadar olur....

Azeri insan hakları savunucusu avukat İntigam Aliyev’in Atatürk Havalimanı’nda bir polis memuru ile pasaport kontrolü sırasında yaşadığı basit tartışma polisin avukatın kendisine “oğlan” dediği iddiasıyla büyüdü. Aliyev’in Azerice’de “oğlan” sözcüğünün “adam” anlamına geldiğini söylemesi de polisi ikna etmedi. Mahkeme , İçişleri Bakanlığı’nın, haksız yere gözaltına alınan, kamerasız bir odada 3 dakika 38 saniye dövülen, sınır dışı edilerek 1 yıl Türkiye ’ye giriş yasağı verilen Aliyev’e 7 bin 500 TL manevi ve 600 TL maddi tazminat ödemesine karar verdi.

Milliyet gazetesinden Kemal Göktaş'ın haberine göre Aliyev, ülkesine gitmek için Atatürk Havalimanı’na geldi. Aliyev’in pasaportunu kontrol eden polis, pasaportu aşağı seviyeden uzatınca Aliyev pasaportu tutamadı ve pasaport masanın üzerine düştü. Polis, “Pasaportunuzu normal alamıyor musunuz?” deyince Aliyev de, “Siz normal vermediniz, ben de alamadım” dedi. Polis ise sinirlenerek “Alın pasaportunuzu ve gidin” diyerek pasaportu masaya vurdu.

‘BİLETİN YANACAK’

Aliyev, “Siz bana nasıl böyle davranırsınız?” deyince polis pasaportu zorla elinden aldı ve “Senin çıkışını iptal ettireceğim, biletin yanacak” dedi. Aliyev de polise, müdürlerini çağırmasını istedi. Bunun üzerine birkaç polis daha geldi. Aliyev‘le tartışan polis, gelen polislere bir şeyler anlattı.

Polisler, Aliyev’in polise “amele oğlan” diyerek hakaret ettiğini iddia ettiler. Aliyev ise “memur oğlan” dediğini, Azerice’de “oğlan”ın “erkek ve adam” anlamına geldiğini söyledi ama polisler Aliyev’in özür dilemesi gerektiği konusunda ısrarcı oldu.

Aliyev, yanlış bir şey söylemediğini belirtince “kamu görevlisine hakaret” iddiasıyla kelepçelenerek gözaltına alındı. Bir gün gözaltında tutulan Aliyev hakkında, “sınır dışı” ve 1 yıl Türkiye’ye giriş yasağı kararı verildi. Aliyev, ülkesine dönünce darp raporu alarak ve avukatları aracılığıyla polislerden şikayetçi olmuştu.

AHL'DEKİ KAVGADA KARAR ÇIKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

kahraman ~ 10 yıl önce
kahraman polisimiz havalimanin namusunu serefle savundu ve simarik azerbeycanli avukata haddini bildirerek serefimizi korudu .. iste polisin gorus acisi bu, ne kadar aci..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu polis yapılanlara nasıl dayanıyor, anlamıyorum diyen siyasiler oldukça polisin bu tür hareketleri de olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Evet doğrudur bizim polisimiz bu çocukca davranışı yapar. Nedense anlamadim gitti memur olduktan sonra kendilerini bir şey zannediyorlar. Passaportlarını kontröl eden insanlarahayvanmış gibi davraniyorlar. Daha Türkiyemizde neler var gün yüzüne cıkmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yazinin birinde erkeek rumuzlu arkadasin yazdigi yoruma istinaden hayatinda kac kisi gordun bu memlekette karakola gidipte size erkeklik ogretmeye geldim diyen bizim hic olmazsa o unifirmaya saygimiz var ama sen ve senin gibilerin o uniformaya saygisi yok ha erkeklige gelince boyle erkekligi belinde silah ustunde uniforman yokken yapabiirmisin inan maçan yemez inan cok bozduk senin gibileri coook polissen kanunu uygularsin artistlik yapamazsin hel hele kabadayi hic olamazsin yaklasik 200 senelik o guzelim kurumu boyle kotuletemezsin aklini basina devsir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu iş bu polis ile olmuyor, alt gelir düzeyinden gelip polis olan arkadaşlar kendi hayatlarında ve ortamlarında gördüğü kaba konuşma,kaba kuvvet,dayak ,kabadayi tarzini kendi işlerine taşıyor,cezasida az olunca böyle terbiyesiz ,haksız durumlara Türkiye olarak düşüyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OZUR DILERIM ~ 10 yıl önce
INSANA KOPEK MUAMELESI YAPAN SONRA ZORBACA ARKADASLARI ILE DAYAK ATAN INSANCIKLARIN MENSUP OLDUKLARI KURUMA DAHIL OLMAK BENIM ICIN UTANC VERICI !!! BEN O VARANDASTAN MESLEKTASIM ADINA OZUR DILERIM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
POLIS HAKLI 2 ~ 10 yıl önce
Sucu ve sucluyu övmek SUC !! O Polis memuru yada o kurum cezalandirilmis ! Ama bu olayi vesile edip tüm emniyet teskilatini asagilamakta SUC !!! Zira bu tür "cadi av`lari" nasil bir sonucu beraberinde getirecegi malum !!!...yakin tarihte Diyarbakir Hv. Üssünde yasandi !!! Yada Edirne`de bir Polis memurumuz sehit edildi ( ALLAH`tan rahmet diliyorum ). Madem polise buradan bir sürü kültürlü insan yükleniyor ve asagiliyor, o zaman size soruyorum : NEDEN POLIS OLMADINIZ ??? .....yoksa görevin zorluk ve tehlikesinden mi korktunuz ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 10 yıl önce
polis olmak icin cok kibar oldugum soylendi, dayak atma ,vatandas asagilama konularinda yetersizdim.. yabanci dilim havalimaninda calismama izin vermeyecek kadar iyiydi..
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
O polis bunu bir usa israil vatandasina yapsaydi da sadece icisleri tazminati degil baska seyleri de gorseydi keske. Bu tarz keyfi davranip meslegini kullananlari direkt meslekten uzaklastiricaksin 1-2 yil ucretsiz izin vereceksin. Hadi toplumsal olaylarda yakalanmam diyor bak bakalim bu kadar uluorta dayak atabiliyor mu bir daha ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tipik Ortadogu olayi ~ 10 yıl önce
Toplumumuzun genelinde olan Tahammulsuzluk,Hosgorusuzluk olabilir.Ama Israil veya ABD polisine yapamayacagi veya soyleyemecegi seyi Azeri kardesimizde yapmamali diye dusunuyorum. Bu tip tartismalari A'si B'si farketmez her Yer Hizmeti calisani da yasayabiliyor. Onemli olan yolcularin polislere kibar davranmasi ve karsisindakinin Kamu Otoritesi oldugunu unutmamasi, ayni sekilde polisinde insanlara 'Hizmet' ettigini, yeri geldiginde kendisine "AMELE" ! diyene bile hosgorulu olmasi lazim bence....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
O polis bu adamı gariban görünce artistlik yapıp adamı gözaltına aldırmış. Sıkıyorsa bunu bir İsrail yada Usa vatandaşına yapsana. Bizde cahil ve eğitimsiz insanlar polis olduğu müddetçe görevde ancak bu kadar olur....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000