27 Ağustos 2008, Çarşamba 12:45:18

AHL'de yangın tatbikatı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı, gerçeğini aratmadı.
  • YANGIN TATBİKATINA FİİLEN KATILAN BAŞTA TUNAY ARAS BEY VE ONUN ŞAHSINDA TÜM ÇALIŞMA ARKADAŞLARINI TEBRİK EDİYOR, SAĞLIK VE ESENLİKLER DİLİYORUM.

4 ton yakıt kullanılarak tutuşturulan alan, 250 kilogram kuru kimyevi toz, 30 ton su ve 1 ton köpük kullanılarak söndürülen tatbikat 11 bin YTL’ye mal oldu.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) kuralları çerçevesinde Atatürk Havalimanı apronunda gerçekleştirilen tatbikatta, 250 kilogram kuru kimyevi toz, 30 ton su ve 1 ton köpük kullanıldı. Yaklaşık 4 ton yakıtın tutuşturulmasıyla saat 10 30'da başlatılan yangın, 10 dakika içinde tamamen söndürüldü. Daha sonra temsili olarak yangında yaralananların kurtarılarak ambulansla hastanelere sevki sağlandı.

İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri  Mehmet Ali Ulutaş, "Atatürk havalimanı coğrafi konumu ve kapasitesiyle dünyanın sayılı havalimanları arasına girmiştir bunun için her şeye hazır olmamız lazımdı ve biraz önce yangın tatbikatını izledik bu konuda görev alan arkadaşlarımız gerçeğe yakın çok iyi bir tatbikat yapmışlardır çok kısa bir zamanda söndürülmüştür ve sağlık ekiplerimiz yaralılara anında müdahale etmişlerdir çok güzel bir tatbikatı hep beraber izledik.”

Tatbikatı izleyen DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur da, "Atatürk Havalimanı'nda itfaiye ünitesinde ICAO'nun yayınlanmış olduğu kurtarma ve yangınla mücadelede en yüksek kategori olan 10 kategori içine uygun araç, gereç ve yangın söndürme malzemesi ile teçhiz edilmiştir. Atatürk Havalimanı itfaiye birimimize yeni alınan araçlar, dünyada sayılı havalimanlarında bulunmaktadır bu yangının oluşturulmasında 4 ton atık yağ , 300 litre mazot 200 litre benzin kullanıldı benzini söndürmek için 10 ton su 250 kg kuru kimyevi toz 1 ton köpük sıkıldı bunun maddi yönünde. 11 milyar civarındadır. Çok başarılı bir tatbikat izledik” diye konuştu.

Tatbikatı Atatürk Havalimanı personeli de ilgiyle izledi.

Yangın

Yangın

Yangın

Yangın

Yangın

Yangın

Yangın

Yangın

Yangın

Yangın

Yangın

AHL'de yangın tatbikatı

Yorumlar

ESARIÖZ ~ 16 yıl önce
YANGIN TATBİKATINA FİİLEN KATILAN BAŞTA TUNAY ARAS BEY VE ONUN ŞAHSINDA TÜM ÇALIŞMA ARKADAŞLARINI TEBRİK EDİYOR, SAĞLIK VE ESENLİKLER DİLİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000