23 Kasım 2009, Pazartesi 15:23:36

AHL'de yakayı ele verdiler

Brezilya'dan Türkiye'ye gelen iki kadın, sosyete kesimlerinde rağbet gören 6 kilo 200 gram kokain ile yakalandı...

Brezilya'dan Türkiye'ye gelen iki kadın, sosyete kesimlerinde rağbet gören 6 kilo 200 gram kokain ile yakalandı. Polisin eğitimli dedektör köpeklerle yaptığı araştırmada bulunan uyuşturucunun sokak satıcılarına ulaştırılacağı bilgisinden hareket eden ekipler, malın alıcısına da ulaşarak gözaltına aldı. Güney Afrika uyruklu kadınların lezbiyen oldukları ve yakın bir tarihte de evlenmeyi düşündükleri öğrenildi.

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen son operasyon, ele geçirilen uyuşturucunun miktarı yanında, kuryelerin hayat hikayeleriyle dikkat çekti. Brezilya'dan Türkiye'ye gelen uçağın yolcuları üzerinde araştırma yapan Profil Takip Uzmanı polisler, eğitimli köpekleri de kullanarak iki kadının valizinde arama yaptı. Köpeklerin tepki vermesi üzerine valiz daha kontrollü arandı. Eşyaların arasına gizlenmiş uyuşturucuyu bulan polis, iki kadını gözaltına aldı. Ele geçirilen 6 kilo 200 gram ağırlığındaki kokainin bir seferde ele geçirilen yüksek miktarlı yakalamalar arasında olduğu belirtildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilen iki şüphelinin ifadeleri alındı. İfadeler ve istihbarat bilgileri kapsamında kokainin Türkiye'deki alıcısını da tespit eden polis harekete geçti. Kumkapı'daki evinde olduğu sırada baskın yapan polis, Latif A. isimli şüpheliyi gözaltına aldı.

Narkotik polisinin ifadesini aldığı Marina S. ile Zelda Yansen R.'nin lezbiyen ve nişanlı oldukları, yakında de evlenmeyi düşündükleri belirlendi. İfadelerinde Türkiye'ye iki ay önce geldikleri de ortaya çıkan iki kadının kuryelik karşılığında 2'şer bin Dolar alacakları belirlendi. Ele geçirilen 6 kilo 200 gram kokainin incelemesini yapan polis, uyuşturucunun saf halde bulunduğunu ve katkı maddeleriyle sokak satıcılarına ulaştırıldığında 15 kiloya kadar ulaşabileceğini belirledi. İşlemlerinin ardından 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

22 KİLO EROİN UYUŞTURUCU SABIKALILARINDA ÇIKTI

Narkotik polisinin uyuşturucu satıcılarına yönelik planlı çalışmalarından biri de Büyükçekmece'de gerçekleşti. Bir süredir takip edilen uyuşturucu zanlıları ellerindeki eroini yurtdışına çıkarmaya çalıştıkları sırada polisi karşılarında buldu. Zanlıların bulunduğu araca operasyon yapan polis aracın sürücüsü A. K ile Yunus K. ve Niyazi A'yı gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada spor çanta içine gizlenmiş 44 paket halinde 22 kilogram eroin ele geçirildi. Şüphelilerle birlikte bir sahte kimlik belgesi ve iki adet hassas terazi de ele geçirildi.

Gözaltına alınan A.K'nın 4 Aralık 2004 te İstanbul polisi tarafından yapılan ve 74 kilogram eroin ele geçirildiği operasyon kapsamında arandığı da ortaya çıktı. Diğer şüpheli N.A'nın ise 1998 yılındaki başka bir operasyon nedeniyle tutuklanıp cezaevine girdiği belirtildi.

EYÜP'TE İKİ GAMBİYALI

Naroktik polisinin Eyüp'teki projeli çalışmasında ise iki sokak satıcısı ellerindeki uyuşturucularla birlikte yakalandı. Gambiyalı iki sokak satıcısının elde ettikleri eroini hassas terazilerde paketleyerek piyasaya sürdükleri belirlendi. Evlerinde yapılan aramada 600 gram eroin bulunan Sajo B. ile Bakari C. ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

AHL'de yakayı ele verdiler

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000