05 Haziran 2008, Perşembe 13:54:21

AHL'de KORKUTAN ARIZALAR

Atatürk Havalimanı’nda dün birbiri ardına üç ayrı uçakta yaşanan arızalar korkuya neden oldu.
  • Swissi hazırlanırken dün tesadüfen gördüm,aprondan bir kişi sarı hidroliğin basıncının düştüğünü söylemişti.Ama bana pek inandırıcı gelmedi,uçak yeni inmişti,daha teknik bile uçağa gitmeden benim kapıdaki operasyocudan aldım haberi.hadi biliyosunda rengini nerden biliyorsun be kardeşim:)eğer doğruysa uçuşa engel, ama aşırı tehlikeli bir durum değil airbus larda.Allah korusun,en sakatı tüm hidroliği kaybetmek tabiki.kontrollemi uğraşırsın,açılmayan iniştakımlarımı dersin,tam bir sinir harbidir heralde. G-5 sanıyorum kalktıktan sonra flaplerin kapanmaması sonucu, durumu anlayıp daha briefing bile tazeyken acil inişini yapmıştır.Çünkü kalkıp flapları topladıktan sonra arızayı farkedebilmek neredeyse imkansız.G-5 tipini detaylı bilmem ama bir çok teyyarede bu böyledir.Hepsine tekrardan geçmiş olsun.

İstanbul’dan Zürih’e gitmek isteyen Airbus A320 tipi uçak dün saat 13:30’da Atatürk Havalimanı’ndan kalktı. LX 1801 sefer sayılı uçakta kalkıştan kısa süre sonra hidrolik arızası meydana geldi. Uçağın kaptan pilotu  kuleyle irtibata geçerek hidrolik arızası bulunduğunu ve yeniden Atatürk Havalimanı’na zorunlu iniş yapmak istediğini söyledi. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’ne ait itfaiyeler pistte gerekli önlemleri aldıktan sonra uçak sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirdi.  Uçakta bulunan 105 yolcu arızanın giderilmesinin ardından aynı uçakla Zürih’e uçtu.

Atatürk Havalimanı’ndaki ikinci arıza ise Afgan Havayolları uçağında meydana geldi. Dün sabaha karşı 04:00’da Kabil’e gitmesi gereken Ariana Havayolları’na ait uçak ‘computer’ arızası yüzünden seferini gecikmeli olarak yaptı. Yolcular saatlerce Atatürk Havalimanı(nda bekletilmek zorunda kaldı. Uçak 17:40’ta Kabil’e uçabildi.

İki yolcu uçağının yanı sıra dün bir de özel jet arızası yaşandı. G-5 tipi özel uçak İstanbul’dan Tiflis’e gitmek için saat 15:55’te kalktı ancak kısa süre sonra flap arızası bulunduğu tespit edilen uçak Atatürk havalimanı’na geri döndü. Uçak arızanın giderilmesinin ardından 17:30’da Tiflis’e gitmek üzere yeniden havalandı.

AHL'de KORKUTAN ARIZALAR

Yorumlar

plt_MNGA300 ~ 16 yıl önce
Swissi hazırlanırken dün tesadüfen gördüm,aprondan bir kişi sarı hidroliğin basıncının düştüğünü söylemişti.Ama bana pek inandırıcı gelmedi,uçak yeni inmişti,daha teknik bile uçağa gitmeden benim kapıdaki operasyocudan aldım haberi.hadi biliyosunda rengini nerden biliyorsun be kardeşim:)eğer doğruysa uçuşa engel, ama aşırı tehlikeli bir durum değil airbus larda.Allah korusun,en sakatı tüm hidroliği kaybetmek tabiki.kontrollemi uğraşırsın,açılmayan iniştakımlarımı dersin,tam bir sinir harbidir heralde. G-5 sanıyorum kalktıktan sonra flaplerin kapanmaması sonucu, durumu anlayıp daha briefing bile tazeyken acil inişini yapmıştır.Çünkü kalkıp flapları topladıktan sonra arızayı farkedebilmek neredeyse imkansız.G-5 tipini detaylı bilmem ama bir çok teyyarede bu böyledir.Hepsine tekrardan geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000