13 Kasım 2008, Perşembe 11:34:32

AHL Emniyeti'nde yeni dönem

İstanbul Atatürk Havalimanı Emniyeti, terminal içerisinde ki olaylara daha hızlı müdahale edebilmek için bir adet Ginger satın aldı. Bugün ilk kez kullanılan Ginger havalimanında büyük ilgi gördü.
  • Bildiğim kadarı ehliyete ihtiyaç yok fakat trafiğe çıkması da yasal değil. Genelde kaldırım ve iç mekan gibi alanlarda kullanılmakta. Ayrıca off-road tipi lastikleri olan modeli de var, yani bağ bahçe için :) Vites yok bu cihazın, kullanıcı "dümen"i ileri, geri ve sağ-sol yana yatırıp yön ve hız tayin ediyor. Nekadar çok yatırırsa okadar keskin dönüyor ve hız artıyor.
  • Bana fiyatı pahalı geldi, neredeyse bir araba parası. Zaten 1 tane ile de iş görülmesi mümkün değil. Böyle bir ekip oluşturulması gerek. Bir de dikkatimi çekti: her tarafına "polis" diye yazmışlar, öndeki arma yeterli halbuki. "Görmemişin Ginger'ı olmuş" gibi duruyor.
  • bu aleti kullanmak için ehliyet gerekiyomu? ayrıca kaç vites? bilen varmı
  • Arkadaşlar hatırlarsınız bu uygulamayı ilk önce Pekin Olimpiyatları'nda pekin polisi uyguladı. Pekin Polisi Özel Timi Modifiye Gingerlar ile dosta güven Düşmana korku saldı :) . Bizim Emniyet'de sanırım Çin'den fikir ithal etti... Memur arkadaşlara hayatta başarılar diliyorum. Yürümeyi ihmal etmeyin sonra kilo alırsınız:))
  • Ben bir fuarda bu aracı kullandım. Çok hoş bir makina ve kullanımı kolay olduğu gibi çok da kıvrak ve hızlı. Fakat polis için en az okadar önemli olan, memur diğer insanlardan daha yüksek bir konumda ve rahat bir şekilde ortamı gözetleyebiliyor. Bence iyi bir karar.
  • helal ossun memur arkadaş gingeri kullanırken biraz izledim de iyi kullanıyor sanırım artık olaylara müdahale ederken daha hızlı bir şekilde ulaşım sağlanabilecek ama bu araç tek kişilik araçların sayısında da artış olursa çok daha iyi olacağını düşünüyorum....
  • o memurun yerınde olmak ıstemezdım dogrusu adamın en zor gunu olmalı bu gıngerlı gunu :)
  • Ah canım memurum ne hale soktular sizi 8.300 usd o araca vereceğinize biraz değer verseniz ,biraz sahiplenseniz adam gibi çalışma saatleri düzenleseniz daha mutlu olmazmıydı memur arkadaşlarım Emir kulu ne yapsın binip dolaşacak üstinde resimlere bakarsanda halk ta gülecek

Atatürk Havalimanı Emniyetini Geliştirme Derneği tarafından 8 bin 300 dolara alınan Ginger, ilk etap da deneme sürecinde olacağı belirtildi. Alınan Ginger’ın dünya genelinde büyük meydanlarda da tercih edildiğini vurgulayan emniyet görevlileri, aletin çevreci ve ekonomik olmasının yanı sıra, sessizliği ile de tercih edildiği ifade edildi. Araç sessizli sayesinde terminal içerisinde yolcuları rahatsız etmeden rahatlıkla dolaşabilecek

Ginger’ın dolu şarj ile 40 kilometre yol yapabildiği belirtilirken, kaplumbağa ve hız modları olmak üzere iki ayrı sürat seçeneğine sahip olduğu söylendi.

Ginger

Ginger

Ginger

Ginger

AHL Emniyeti'nde yeni dönem

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Cenap ~ 15 yıl önce
Bildiğim kadarı ehliyete ihtiyaç yok fakat trafiğe çıkması da yasal değil. Genelde kaldırım ve iç mekan gibi alanlarda kullanılmakta. Ayrıca off-road tipi lastikleri olan modeli de var, yani bağ bahçe için :) Vites yok bu cihazın, kullanıcı "dümen"i ileri, geri ve sağ-sol yana yatırıp yön ve hız tayin ediyor. Nekadar çok yatırırsa okadar keskin dönüyor ve hız artıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 15 yıl önce
Bana fiyatı pahalı geldi, neredeyse bir araba parası. Zaten 1 tane ile de iş görülmesi mümkün değil. Böyle bir ekip oluşturulması gerek. Bir de dikkatimi çekti: her tarafına "polis" diye yazmışlar, öndeki arma yeterli halbuki. "Görmemişin Ginger'ı olmuş" gibi duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emr ~ 15 yıl önce
bu aleti kullanmak için ehliyet gerekiyomu? ayrıca kaç vites? bilen varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mediater ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar hatırlarsınız bu uygulamayı ilk önce Pekin Olimpiyatları'nda pekin polisi uyguladı. Pekin Polisi Özel Timi Modifiye Gingerlar ile dosta güven Düşmana korku saldı :) . Bizim Emniyet'de sanırım Çin'den fikir ithal etti... Memur arkadaşlara hayatta başarılar diliyorum. Yürümeyi ihmal etmeyin sonra kilo alırsınız:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 15 yıl önce
Ben bir fuarda bu aracı kullandım. Çok hoş bir makina ve kullanımı kolay olduğu gibi çok da kıvrak ve hızlı. Fakat polis için en az okadar önemli olan, memur diğer insanlardan daha yüksek bir konumda ve rahat bir şekilde ortamı gözetleyebiliyor. Bence iyi bir karar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nandito ~ 15 yıl önce
helal ossun memur arkadaş gingeri kullanırken biraz izledim de iyi kullanıyor sanırım artık olaylara müdahale ederken daha hızlı bir şekilde ulaşım sağlanabilecek ama bu araç tek kişilik araçların sayısında da artış olursa çok daha iyi olacağını düşünüyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayalet avcısı ~ 15 yıl önce
o memurun yerınde olmak ıstemezdım dogrusu adamın en zor gunu olmalı bu gıngerlı gunu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Ah canım memurum ne hale soktular sizi 8.300 usd o araca vereceğinize biraz değer verseniz ,biraz sahiplenseniz adam gibi çalışma saatleri düzenleseniz daha mutlu olmazmıydı memur arkadaşlarım Emir kulu ne yapsın binip dolaşacak üstinde resimlere bakarsanda halk ta gülecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000