13 Ağustos 2011, Cumartesi 08:52:14

A340 NEDEN ACİL İNİŞ İZNİ İSTEDİ?

Atatürk Havalimanı'ndan saat 18:00'da kalkış yapan New York uçağı'nın iniş takımları kapanmadı. Uçak yakıt boşaltarak geri döndü.
  • bilmeyen yorum yapmasin ne demek allah askina? begenmediginiz her yoruma tepki vermek mi gekir? herkes istedigini yazsin buraya, begenmeyen cevap versin, isteyen desteklesin. herkes bir baskasinin fikrine de yazdigina da saygi gostermeli. bilmeyen yazmasin diyemezsiniz.
  • yalvarırım şuraya bilen birisi yorum yapsın ya. uçakta yedek sistemler vardır ama bu arızalandığında airworthyi kaybetmesin diyedir. arıza olduğunda rötar yemesin diye değildir. ikincisi hangi sistemlerin gayrifaal olarak sefere verilebileceği MEL de detaylıu olarak anlatılır ki bunlar genelde uçuş emniyetini etkilemeyen sistemler/parçalardır. Uçakların havadan dönmesinde eski olmasının illaki etkisi vardır ama yeni uçakta gönebilir. zira JJE'nun ilk geldiğinde 20-25 gün arızası giderilememiş hatta boeingden özel ekip gelmiş onlar bile 10 gunde fln ancak çözebilmişti... Lütfen bilmeyen yorum yazmasın...
  • Bu yeni ucak sevdaniz beni oldurecek. Dunya hava yollarini takip etmiyorsunuz sanirim Delta, Amerikan Airlines filolarina bakin DC 9 ucagini MD 80 Boeing 757 gibi 30 yasindan buyuk ucaklari hatta istanbul seferlerinde B767 kullandigini goreceksiniz A 340 lar dunyada buyuk ölumlu kaza yapmamis son derece guvenli ucaklardir. Unutmayin Van, Adana, Hollanda da yasanan B737 kazalarindaki tum ucaklar daha yeni alinmis ucaklardi ucaklarin bakimi onemlidir ztn kurallar bellidir belirli bir yasa gelince ucamaz su anda bu ucaklar gayet saglamdir. Arap ulkelerine gonderin diyen yorumcu yaziklar olsun Turk halki ne kadar irkci olmus son gunlerde insan sinif ayrimi yapmak hem kulturumuze hemde inanislarimiza aykiridir saygilar.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Kaptanım sen biraz daha uç, uçağın kapağı rüzgardan kapanır merak etmeyin. Amerika'ya gidersizi. Bi daha açılırsa devam edin rüzgar kapatır onu kapatır.
  • uçak amerikadan türkiyeye gelirken arıza yaptı ve zorunlu iniş yaptı. ben bunu yaşadım. sıfır uçakta bile arıza olur. ama uçak öyle dizayn edilmiştir ki uçakta bir arıza olması demek uçak sefere verilmez anlamına gelmez. yedek sistemlerle uçağın seferini emniyetli bir şekilde gerçekleştirmesi durumu her zaman olan birşeydir. malzeme yorgunluğu diye bişey yok diyorsan umarım senin lisansın yoktur, varsa da temizlik yaparken eline bez vericeklerine lisans verdiler. güle güle kullan. AMM diye bir döküman var arada ona bak kapağını filan silersin, zira içini açmanın sana pek bir faydası olmayabilir.
  • o uçak bir kere döner ama diğeri kaç sefer döner bilinmez. old a/c + not qualified personnel = hazardous seriously flight safety
  • uçak bu arıza yapar diyen arkadaş dalganı geçiosun sen hiç yeni 777lerin veya 333 lerin hiç arıza yapıp geri döndünü yada sefere başlamadan bozuldunu gördünmü??? ama 340larda bu her ay oluyor bakımla ne alakası var al işte full bakımlı olduğu halde durum ortada..metal yorgunluğu,deformasyon diye bir terim duydunmu sen?????
  • eski uçak elbette vardır, korozyon, malzeme yorulması gibi bir sürü etmenler uçağı etkiler. elbette uçağın düzenli bakımı çok önemlidir. ama siz de çok hayalperestsiniz. sizinki biraz şuna benzemiş, çirkin kadın yoktur az votka vardır..
  • eski uçak olmaz bakımsız ucak olur.daha gecenlerde yeni 777 havadan dönmemişmiydi?
Saat 18.00’da İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan New York’a gitmek üzere havalanan THY’nin TK-011 sefer sayılı TC-JDJ tescilli Airbus A340 tipi uçağının iniş takımları kapanmayınca 10.000 feette yükselmeyi durdurdu.

Atatürk Havalimanı kulesiyle irtibata geçen pilotlar acil iniş izni istedi. Arıza yapan uçak 223 yolcusuyla saat 20:00'da Atatürk Havalimanı'na iniş gerçekleştirdi.

İniş yaptıktan sonra arızası giderilemeyen uçağın yerine Türk Hava Yolları'na ait TC-JDN kuyruk tescilli bir başka A340 verilirken, yolcular yaklaşık 3 saatlik rötarın sonrasında saat 23:30'da Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı.

©Airporthaber.com
A340 NEDEN ACİL İNİŞ İZNİ İSTEDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 13 yıl önce
bilmeyen yorum yapmasin ne demek allah askina? begenmediginiz her yoruma tepki vermek mi gekir? herkes istedigini yazsin buraya, begenmeyen cevap versin, isteyen desteklesin. herkes bir baskasinin fikrine de yazdigina da saygi gostermeli. bilmeyen yazmasin diyemezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yalvarırım şuraya bilen birisi yorum yapsın ya. uçakta yedek sistemler vardır ama bu arızalandığında airworthyi kaybetmesin diyedir. arıza olduğunda rötar yemesin diye değildir. ikincisi hangi sistemlerin gayrifaal olarak sefere verilebileceği MEL de detaylıu olarak anlatılır ki bunlar genelde uçuş emniyetini etkilemeyen sistemler/parçalardır. Uçakların havadan dönmesinde eski olmasının illaki etkisi vardır ama yeni uçakta gönebilir. zira JJE'nun ilk geldiğinde 20-25 gün arızası giderilememiş hatta boeingden özel ekip gelmiş onlar bile 10 gunde fln ancak çözebilmişti... Lütfen bilmeyen yorum yazmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu yeni ucak sevdaniz beni oldurecek. Dunya hava yollarini takip etmiyorsunuz sanirim Delta, Amerikan Airlines filolarina bakin DC 9 ucagini MD 80 Boeing 757 gibi 30 yasindan buyuk ucaklari hatta istanbul seferlerinde B767 kullandigini goreceksiniz A 340 lar dunyada buyuk ölumlu kaza yapmamis son derece guvenli ucaklardir. Unutmayin Van, Adana, Hollanda da yasanan B737 kazalarindaki tum ucaklar daha yeni alinmis ucaklardi ucaklarin bakimi onemlidir ztn kurallar bellidir belirli bir yasa gelince ucamaz su anda bu ucaklar gayet saglamdir. Arap ulkelerine gonderin diyen yorumcu yaziklar olsun Turk halki ne kadar irkci olmus son gunlerde insan sinif ayrimi yapmak hem kulturumuze hemde inanislarimiza aykiridir saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaptanım sen biraz daha uç, uçağın kapağı rüzgardan kapanır merak etmeyin. Amerika'ya gidersizi. Bi daha açılırsa devam edin rüzgar kapatır onu kapatır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçak amerikadan türkiyeye gelirken arıza yaptı ve zorunlu iniş yaptı. ben bunu yaşadım. sıfır uçakta bile arıza olur. ama uçak öyle dizayn edilmiştir ki uçakta bir arıza olması demek uçak sefere verilmez anlamına gelmez. yedek sistemlerle uçağın seferini emniyetli bir şekilde gerçekleştirmesi durumu her zaman olan birşeydir. malzeme yorgunluğu diye bişey yok diyorsan umarım senin lisansın yoktur, varsa da temizlik yaparken eline bez vericeklerine lisans verdiler. güle güle kullan. AMM diye bir döküman var arada ona bak kapağını filan silersin, zira içini açmanın sana pek bir faydası olmayabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o uçak bir kere döner ama diğeri kaç sefer döner bilinmez. old a/c + not qualified personnel = hazardous seriously flight safety

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçak bu arıza yapar diyen arkadaş dalganı geçiosun sen hiç yeni 777lerin veya 333 lerin hiç arıza yapıp geri döndünü yada sefere başlamadan bozuldunu gördünmü??? ama 340larda bu her ay oluyor bakımla ne alakası var al işte full bakımlı olduğu halde durum ortada..metal yorgunluğu,deformasyon diye bir terim duydunmu sen?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eski uçak elbette vardır, korozyon, malzeme yorulması gibi bir sürü etmenler uçağı etkiler. elbette uçağın düzenli bakımı çok önemlidir. ama siz de çok hayalperestsiniz. sizinki biraz şuna benzemiş, çirkin kadın yoktur az votka vardır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eski uçak olmaz bakımsız ucak olur.daha gecenlerde yeni 777 havadan dönmemişmiydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000