09 Mayıs 2012, Çarşamba 14:48:01

RADAR BAĞLANTISI KESİLDİ

Rus yapımı Sukhoi-100 Superjet uçağı, Endonezya'da demo uçuşu esnasında radardan kayboldu.
  • bişey olmaz hocam. airbus onca insanın gözleri önünde ormana dalan uçağını en çok satılan uçak haline getirdi ki ruslarda bunu yapabilir. çözüm çok basit: bütün suçu pilota yükle!
  • umarım düşmemiştir...
  • bugün yaşanan talihsiz olay yeni bir model olan yolcu uçağın projesini başlamadan bitirir.bu uçağa bundan sonra alıcı çıkmaz.üretici firmalar çok büyük zarar eder.birçok insanın hayatını kaybetmesi çok acı ve üzücü...
  • bu bir komplodur
  • 1. Aircraft was in the vicinity of Mount Salak (7500 ft) and Mount Gede (9000 ft). 2. Aircraft was cleared to descend to 6000 feet. 3. Last radar contact was at 6200 feet.
  • Italyan ve Rus havacılığı için korkunç bir gün.. Umalım teknik aksaklıktan dolayı bir sorun olsun ve telsiz bağlantısı olmasa da sağ salim geri gelip insin.. Şu noktada zaten dağlık bölgede olduğundan büyük ihtimalle kaza olmuştur ama bir umut tabi..
  • dataflight radarlarında iIstanbul civarı ucuşlar neden görünmüyor?Bilen varmı?

Rus yapımı Sukhoi-100 Superjet uçağı, Endonezya'da demo uçuşu esnasında radardan kayboldu.

44 kişinin bulunduğu uçakta, Endonezya'lı iş adamları ve Rusya Büyükelçilik üst düzey yetkililerinin demo uçuşuna katıldığı öğrenildi.

Endonezya Ulaştırma Bakanı Bambang Ervan, "Uçağın ilk uçuşu yaparak havalimanına döndüğünü biliyorum. Fakat ikinci kez havalandıktan kısa süre sonra uçakla bağlantı kesildi" diye konuştu.

Rus Birleşik Uçak Üreticileri yetkilisi Olga Kayukova, Sukhoi Superjet-100'ün ikinci uçuşunda radardan kaybolduğunu doğrularken, ilk uçuşun yolcusuz şekilde yapıldığını, ikinci uçuşa 4 saatlik yakıtla Endonezya saati ile 14:35'de havalandığı belirtildi.

Havalandıktan 20 dakika sonra 6200 feette gökyüzünde kaybolan uçağın, düştüğü sanılırken, yapılan aramalarda henüz bir enkaza rastlanmadı.

Sukhoi Superjet-100'ün, 68-103 kişilik yolcu kapasitesi bulunuyor. Boeing ve Italyan Finmeccanica şirketlerinin de ortak olduğu projede Snecma, Thales, Messier Dowty, Liebherr Aerospace ve Honeywell gibi üst düzey havacılık şirketleri en yeni teknolojileri kullandı.

Rusya'nın yeni gözbebeği Sukhoi Superjet-100'ün şu anda 200 siparişi bulunuyor. 

Pakistan'ın Air Indus Havayolu şirketi ise, bugün 8 adet Sukhoi Superjet 100 siparişi vermişti. 

Sukhoi Sivil Hava Taşıtları Başkanı Igor Syrtsov, Pakistan'ın bugün verdiği siparişlerin 2013 yılında teslim edilebileceğini açıklamıştı.

2012 yılında 10 adet uçak teslim edecek şirketin, Meksika, Endonezya ve Laos gibi ülkerden gelen siparişleri yılın ikinci yarısında teslim edeceğini belirtmişti.

Halen Aeroflot ve Armavia havayollarında 7 adet Superjet 100 uçağı serviste bulunuyor. 

Gelişmeler AirportHaber de olacak. Bizden ayrılmayın...

RADAR BAĞLANTISI KESİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

re : SUKHOI ~ 12 yıl önce
bişey olmaz hocam. airbus onca insanın gözleri önünde ormana dalan uçağını en çok satılan uçak haline getirdi ki ruslarda bunu yapabilir. çözüm çok basit: bütün suçu pilota yükle!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umut ~ 12 yıl önce
umarım düşmemiştir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SUKHOI ~ 12 yıl önce
bugün yaşanan talihsiz olay yeni bir model olan yolcu uçağın projesini başlamadan bitirir.bu uçağa bundan sonra alıcı çıkmaz.üretici firmalar çok büyük zarar eder.birçok insanın hayatını kaybetmesi çok acı ve üzücü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leman ~ 12 yıl önce
bu bir komplodur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC & GPWS & FUEL ~ 12 yıl önce
1. Aircraft was in the vicinity of Mount Salak (7500 ft) and Mount Gede (9000 ft). 2. Aircraft was cleared to descend to 6000 feet. 3. Last radar contact was at 6200 feet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kötü.. ~ 12 yıl önce
Italyan ve Rus havacılığı için korkunç bir gün.. Umalım teknik aksaklıktan dolayı bir sorun olsun ve telsiz bağlantısı olmasa da sağ salim geri gelip insin.. Şu noktada zaten dağlık bölgede olduğundan büyük ihtimalle kaza olmuştur ama bir umut tabi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Radar ~ 12 yıl önce
dataflight radarlarında iIstanbul civarı ucuşlar neden görünmüyor?Bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000